viikon remppakuulumiset

 Terveisiä työmaalta!

 

 

 

 

Lähdimme päiväkävelylle katsomaan, onko uusi koti vielä paikoillaan, mutta eteisen lattialla odottikin kirjekuoressa aivan mahtava yllätys. Kunnioittaen ilmoitan, että Asunto-Oy X:n kiinteistö Y:n muutostyöt saadaan suorittaa osakkaiden esittämällä tavalla. Lupa remppaan oli siis tullut jo nyt, vaikka odottelimme sitä vasta viikkojen päästä!

 

Ei sitten muuta kuin hihat heilumaan, heti.

 

 

Tylsän parketin ja vihreän muovin alta löytyi juuri se, mitä toivottiin: vanha puulattia. Keittiössä se on maalattu valkoiseksi. Näköjään se, mikä on hoteinta hottia vuonna 2012, oli sitä myös vuonna 1929.

 

 

Makuuhuoneessa lattia on puolestaan tuollainen oranssiin taittuva vatsataudinruskea. Ei hyvä.

 

 

 

 

Olohuoneessa lattia on joka kohdasta eri värinen ja lisäksi täynnä maalitahroja, tasotetta ja merkintöjä. Siitä viis, näin tänään ensimmäistä kertaa olohuoneen (ja toki muunkin asunnon) aurinkoisella säällä, ja itkuhan siinä meinasi päästä. Minä, ikäni pimeissä loukoissa asustanut, pääsen vihdoin kylpemään valossa joka päivä. Jouduin nipistämään itseäni pariin otteeseen uskoakseni, että en näe unta. En usko sitä ehkä ihan täysin vieläkään.

 

 

Onnensukat.

 

 

 

 

Tämän päivän aikaansaannos oli se, että ekassa kuvassa näkyvät komerot saatiin tänään kokonaan purettua. Sydäntäni hieman särki purkaa ne, kun niissä oli niin upeat vanhat peiliovet. Oville löytyi onneksi jo ottaja eräästä tyypistä, joka entisöi vanhaa puutaloa. Pääsevät sinne arvoiseensa paikkaan, joten ei harmita enää. Komerot täytyy purkaa pois siksi, että ahtaan keittiön ja olohuoneen välinen seinä laitetaan matalaksi. Muuten olisin kyllä mielelläni pitänyt ne.

 

 

Sirpaleet tietävät onnea, toivottavasti rempassakin.

 

 

Paitsi ovet, myös alkuperäiset karmit otettiin tietysti talteen. Seinä jäi vielä paikoilleen, sen kimppuun käymme ensi viikolla (taloyhtiössämme ei sunnuntaisin saa rempata. Muutenhan olisin tuolla jo huomenna kukonlaulun aikaan. Oi, miten maltan pysyä pois kokonaisen päivän...)

  

 

Komeroiden kätköissä oli paitsi 80 vuoden pölyt, myös valikoima aarteita eri aikakausilta. Löytyy kolikkoa niin markka- kuin euroajalta, lähemmäs satavuotias hopealusikka, pastelliliitu, Tsaikka-lasin pidike (jes!) ja rulla hienoa käsintehtyä paperia. Tuoreempaa aikakautta edustaa lapsuudestani tuttu Elämä on parasta huumetta -tarra sekä glitterpinni. Tomuinen miesten tennissukka ei päässyt kuvaan.

 

 

Kommentit

Sitruuna (Ei varmistettu)

Näyttää upealta! Ensin meinasin olla hetken kateellinen. Asun itsekin asunnossa joka muistuttaa pimeää tyrmää, väärässä kaupungissa ja koko elämä tuntuu junnaavan. Mutta sitten tajusin miten tyhmää se on, koska ei sinun onnesti ole pois minulta. Päinvastoin, luulen että oma unelmien asuntoni voi olla jo ihan kulman takana! Sinäkin odotit pitkään ja siitä saan voimaa uskoa, että kyllä ne palaset loksahtelevat paikalleen pikkuhiljaa täälläkin. Tsemppiä remonttiin ja sen jälkeen toivon lukemattomia onnellisia päiviä, iltoja ja öitä teille tuossa ihanassa asunnossa. :)

Sonja (Ei varmistettu)

Näyttää ihanalta! Kyllä se on varmaan Helsingistä lähdettävä, sen verran suolaisen hintaisia täällä tuollaiset vanhat valoisat kämpät *kade*.

Sonja (Ei varmistettu)

Eikö tää nyt muuten ollut Turussa? Seilasit niin ahkeraan Turku-Tampere-Helsinki -väliä etten pysy perässä :).

Eeva (Ei varmistettu)

Sitruuna: no just näin! :) Minäkin ehdin useamman vuoden asua väärässä kaupungissa ja vielä useamman pimeässä ja ahtaassa asunnossa. Kaikki aikanaan. Ja sitten, kun se unelmien koti osuu kohdalle, osaapahan ainakin arvostaa! :) ************* Sonja: jeps, Turussa asumisen hyviä puolia :) Helsingissä meillä ei olisi varmaan ollut varaa edes vuokrata tällaista asuntoa, ostamisesta puhumattakaan.

inke (Ei varmistettu)

Räpsä siellä luonnollisesti myös remontoi pedantisti ykköset yllään :D Aijai kun tuli ikävä teitä!

Eeva (Ei varmistettu)

Inke: raksastyle by A.P.C. :) Lupa tuli niin yllätyksenä, ettei siinä malttanut lähteä enää hakemaan remppavaatetta vaan otettiin sorkkarauta käteen heti. (Itsellenihän tämä ei onneksi ollut ongelma, kun pukeudun nykyään pelkästään verkkareihin.) Teitäkin on jo ikävä, onneksi nähdään ens viikolla! <3 <3

Hosuli / hosuli.blogspot.com (Ei varmistettu)

Jee asuntopostaus! Tuosta tulee varmasti upea koti. Miten jännää. Unelmien toteutumisesta on aina mukava lukea: :)

Mimmi More To Love (Ei varmistettu)

Täydellistä! :)

vee (Ei varmistettu)

tuli hyvä mieli näitä kuvia katsellessa :---)

Amanda (Ei varmistettu)

En tiedä, olenko kateellisempi kämpästä vai tosta tyylitietoisesta remonttimiehestä. Mutta kuten sanottua, kateus ei oikein johda mihinkään, joten toivotan suuresti onnea kummastakin löydöstä! ;)

muru (Ei varmistettu)

En tiedä mistä intoilla tässä postauksessa eniten: Tuosta ihanasta valoisasta kämpästä, edellämainittujen kommenttien tapaan tyylikkäästä remonttiseurasta VAI tuosta aarrelöydöksestä: käsintehtyä paperia!! Näytti niin ihanan väriseltäkin tuossa kuvassa, oi kun sitä pääsisin piirtovälineillä tai siveltimillä silittämään! Tiedän, täysi taidehifistelijä mutta minkäs teen! Onnea siis kaikesta kolmesta, asunnosta, remonttiseurasta ja ennen kaikkea (heh!) uudesta paperirullasta!

Vieno (Ei varmistettu)

Tämä on vähän hupsua, mutta ajattelin heti, että tuo lasinpidikehän on kuin merkki siitä, että tuo asunto on niin sinulle (teille) tarkoitettu (ikään kuin siinä valossa ja noissa huoneissa ei olisi tarpeeksi). Onnea uudesta asunnosta! Remppakuvia odottelen minäkin täällä innolla.

ida365.indiedays.com (Ei varmistettu)

Voi eikä, mä olen niiin superiloinen sun puolestasi! Ihan mahdottoman hyvä fiilis tuli tästä ja edellisistäkin postauksista, ai että. :-- )

s (Ei varmistettu)

Ihanan näköistä! Itselläkin (tuskallisen hidas) remontti meneillään... Pakko kysyä: minkä väriset lattiat tulee ja millaisen keittiön haluaisit? :)

Eeva (Ei varmistettu)

Hosuli: totta! Ja kyllä niiden toteuttaminenkin aika kivalta tuntuu :) ******* Mimmi: no eikö ooki!!! ********* Vee: oi, kiva kuulla, hyvä mieli on täälläkin päässä :) ******* Amanda: kiitos! Mulla kävi hyvä tuuri molempien suhteen :) ****** Muru: voi kiitos! Katsotaan, mitä paperista syntyy. Siis sitten, kun on taas aikaa askartelulle :) ******** Vieno: no tiäks, mää ajattelin vähän samoin! Ihanaa! Postailen lisää kuvia aina vähän väliä kun hommat edistyvät :) ****** Ida365: voi kiitos ihana Ida! :) ****** S: ei olla päätetty vielä. Aiemmin ajateltiin ihan vain valkokuultolakata se puu, mutta tuo keittiön valkoinenkin lattia näytti tosi kivalta ja perinteikkäältä. Katsotaan mihin päädytään! Keittiöstä tulee avara, sinne tulee PALJON työtasopinta-alaa ja avohyllyt :)

Sylvi/Lyylin vierestä (Ei varmistettu)

:D Mäkin olen ostamassa justiinsa asuntoa, ja odotan innolla siellä alkavaa lattiaremonttia. Kiva seurata siis teidän remonttianne, vaikka itsellä "onneksi" ei ole tiedossa muuta kuin maksajan rooli, kun en mitään itse osaa enkä tässä tapauksessa saakaan tehdä, kun poistetaan hometta lattiasta. - Minuakin muuten ilostuttaa suuresti tulevan kotini valoisuus, vaikken totta puhuen asuntoja etsiessäni ainakaan tietoisesti kiinnittänyt valoaukkojen määrään mitään huomiota. Mutta valoisen kai saan (kauppakirjat kirjoittamatta, joten ei voi vielä hehkuttaa). - Jaksamista ja lisää ilon hetkiä remontin kimpussa!

Sylvi/Lyylin vierestä (Ei varmistettu)

Niin, ja piti vielä lisäämäni, että peukutan valkoisia lattioita. Ne vain jotenkin on niin mageet.

annukka (Ei varmistettu)

Onnea uuteen kotiin ja jaksamista remppaan murut! <3

Henna (Ei varmistettu)

Voisin ottaa tuollaisen asunnon pelkästään noiden olohuoneen ikkunoiden takia, aivan mielettömän ihana!

Jsm (Ei varmistettu)

Ollaan täällä kihlatun kanssa niin todella onnellisia teiän puolesta! :)

marge (Ei varmistettu)

NIIN kivaa! Toi viiminen kuva on mun mielestä paras (siis on noi muutki tietty ihania kuvia ihanasta asunnosta :D), koska se kertoo, kuinka paljon erilaista elämää - metaforisesti - asunto on nähnyt. Ja nyt on teidän vuoro luoda sinne elämää ja jättää jälkeen jotakin :) Toivotan reippautta ja ahkeruutta!

Kamicha / vielayksiasia.com (Ei varmistettu)

Voi, ihanaa! Tuosta asunnosta tulee vielä todellinen helmi!

Mimi // miminhuone@blogspot.com (Ei varmistettu)

Näiden asuntopostausten perusteella olen itsekin alkanut harkita muuttoa Turkuun. Asia on ehkä ajankohtaisempi valmistumisen jälkeen, mutta hinku isoon, valoisaan jugend-asuntoon on niin kova, että poislähtö edessä on joka tapauksessa. Helsingissä jo vuokrahinnat ovat niin tähtitieteellisen huimia, ettei kivan asunnon ostamisesta voi haaveillakaan.
Ehdin jo katsella vapaita asuntoja Turussa ja huokailin ihastuneena...

Chloe (Ei varmistettu)

Ihanalta näyttää edelleen. Meillekin paistaa aurinko suoraan olohuoneeseen ja ehkä se on sittenkin ihan kiva juttu, paitsi kun on pölyt pyyhkimättä :) olette kyllä aarteen löytäneet ja nyt mietin kuumeisesti missä se voisi olla :p vanhoja taloja kun ei liikaa ole ja itsekään en haluaisi enää muunlaisessa asua. Löysittekö asunnon muuten ihan jostain julkisesta ilmoituksesta? Ymmärtääkö poikaystäväsikin sisustuksen päälle vai onko se sinun vastuulla? Ostatteko paljon uutta? Paljon kysymyksiä :)

Anni (Ei varmistettu)

Ihan huippua, että olette löytäneet sen juuri teidän kodin! Minun on ollut helppo samaistua elämääsi - syksy ja talvi olivat ankeaa ja masennuksen täyteistä matkalaukkuelämää, mutta nyt kevään tullen on alkanut taas löytyä uutta intoa ja iloa päiviin. Eikä sillä, syykin on osittain minun mielentilani vaihtumiseen sama, uusi koti odottaa jossain vaiheessa kevättä tai kesää :) Ei muuta kun oikein paljon onnea ja olen todellakin iloinen puolestanne. Tuntuu oikein hurjalle, miten sitä voikaan iloita niin paljon jonkun puolesta, jota ei oikeasti edes tunne. Näkee vain muutamia pintaraapaisuja silloin tällöin :D Mutta joka tapauksessa.

laura (Ei varmistettu)

Voi miten ihanan kodin te saatte!! :) Mistä päin turkua tämä sijaitsee? Aiheesta kolmanteen. Olen jonkin ajan kuluttua menossa tampereelle hoitamaan asioita ja yksi päivä jää treen ihasteluun. Missä turkulaisen turistin kannattaa vierailla?

Hanna (Ei varmistettu)

Kodistanne tulee huikean ihana ja valoisa. Toivottavasti jaksat raportoida remontista ahkerasti. :)

Emma (Ei varmistettu)

...ON NIIN IHANA! Voi jestas miten täydelline. PS. Teille on muuten mun luota alle kilsa!

Mira (Ei varmistettu)

Hei! Eksyin lukemaan vanhempia merkintöjäsi joissa eräässä päivän asuna oli Varustelekasta ostettu siniraitainen paita. Oon Suomi-ikävissäni täällä ulkomailla kehittänyt obsession kaikkeen sinivalkoiseen ja melkein jo laitoin äitin ostamaan moisen paidan Marimekolta mutta tuo venäläinen versio näyttää olevan puolet halvempi. Minkä kokoinen sinun paita on? Melkein jo aloin tilaamaan mutta tuli stoppi kun piti kokoa valita, ne kun ovat xs:stä xxxl:ään, ja mitä ilmeisimmin miesten kokoja joten yritä siinä sitten päättää mitä niistä on lähimpänä naisten kokoa 38/40 :S

Mira P. (Ei varmistettu)

TUO OLOHUONEEN IKKUNA!
Se on kuin mun villeistä unelmistani! Mä niin rakastan tuommosia vanhoja, pyöreitä ikkunasyvennyksiä!

Danielina (Ei varmistettu)

Oliko tuo puusydänkin siellä? Meillä on meinaan samanlainen, ei mitään hajua mistä kotoisin? Ollaan arveltu että se olisi joku koinestäjä tms, mitä luulet?

Laura (Ei varmistettu)

Wau, tuosta tulee niin ihana ja kaunis koti! Tulin oikein iloiseksi ja vain vähän kateelliseksi tästä postauksesta. :) Ja nyt mullekin iski hirmunen muutto- ja remppakuume, vaikka tiedän, etten ole vielä vuosiin liikkumassa täältä opiskelijakämpästä minnekään.. Mutta sitten isona, kun minulla on rahhaa (tai ainakin toivottavasti vakityö), haluan jonkun yhtä valoisan ja suloisen asunnon, josta saan tehdä omani. :)

Uusi Aamu (Ei varmistettu)

En pysty kuin huokailemaan. Olette onnekkaita. Teillä on aivan ihana oma koti ja vielä ihanampaa on se, että saatte tehtyä siitä aivan teidän näköisenne. Ja itse olen onnellinen, että pääsen täältä teidän uutta kotia vakoilemaan. Kiitos. :)

Anna (Ei varmistettu)

Ai että, valoa! Muutan kuukauden päästä asuntoon, jossa ei mitään muuta olekaan kuin ikkunoita ja valoa. Kävelen usein asunnon ohi ja ihastelen naapuritaloja, tulevaa taloa ja sitä, miten ihanalta keväinen valo näyttääkään kaupungissa. Ja pian saan katsella sitä vaikka joka aamu! Nykyisessä asunnossa ikkunoita toki on, mutta mieluummin katselen omia verhojani kuin elementtiltaloja tai tupakoivaa naapuriani. Tsemppiä remonttiin. Tuollaisessa paikassa ei voi olla muuta kuin ihana asua!

remppa-reetta (Ei varmistettu)

Ihan vinkiksi... kun jossain vaiheessa alatte hiomaan sitä olohuoneen/makuuhuoneen lattiaa, niin kannattaa satsata ja palkata hyvä firma tekemään se homma. Nimittäin valtavan olohuoneen ja keittiön lattian hioneena tiedän, että se onnistuu tumpeloltakin, mutta on ihan helvettiä. Oikeasti. Varsinkin, jos lattiassa on kipsitasoite. Itse aikoinaan vuokrasimme koneet ja hioimme käytännössä kolme vuorokautta (-työpäivät) putkeen vuoroissa, ja varmaan vielä kolme vuorokautta hionnan jälkeen kädet ja hartiat tärisivät hiomakoneiden tahtiin. Karmeeta, kerta kaikkiaan. Mutta tulipahan vanhat lautalattiat esiin:)

Kris (Ei varmistettu)

Voi mä olen niin onnellinen teidän puolesta!

Osa tästä onnesta tosin tulee kieltämättä siitä, että meillä on monen kuukauden remontti parin viikon sisällä valmis, joten muiden remonttiraporttien lueskeleminen ei aiheuta enää myötäahdistusta, vaan innostusta siitä, että kohta teilläkin on näin valmista :)

Anna (Ei varmistettu)

Meillä saatiin samanlainen remontti valmiiksi noin vuosi sitten. Koko asunto rempattiin periaatteessa itse. Tasoitettiin seinät, maalattiin katto, seinät, ovet, listat ja ovilistat. Hiottiin mäntylattiat, suurennettiin keittiötä kaatamalla seinää (ihan hirmusti tuli tiiliromua) ja laitettiin keittiön ja kylppärin kalusteet uusiksi. Ihan kamala homma ja neljän remonttikuukauden aikana itku pääsi monta kertaa.

Mutta kaikki oli sen arvoista! Tiedän siis miltä tuntuu olla rakastunut omaan asuntoon. Se on ihana tunne! Varsinkin kun sen saa tuntea kevätauringossa:)

Maian (Ei varmistettu)

Eeva, myöhästyneet onnittelut oman kodin johdosta! Näyttää erittäin lupaavalta enkä malttaisi odottaa, että asunto on valmis ja pääsemme (toivottavasti) kurkkaamaan lopputulosta :) Ah ihana vanha lautalattia <3

Ja vielä pakko vielä kommentoida aiempaa postausta, kun se koski niin ajankohtaista aihetta: olen ehdottomasti samaa mieltä, että tuuheat (mutta siistit) kulmat on tosi pop ja tuskallinen kasvatusprosessi alkaa olla lopuillaan :D Nyt on hienot Jennifer Connelly -kulmat :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.