Viikonlopun parhaat

Minä ja blogi olemme tarvinneet viime aikoina vähän kriisiterapiaa. Olen miettinyt vakavasti, mikä on yhden blogin merkitys maailmassa, joka on täynnä blogeja. 

Muistan, että kun joskus päätin perustaa tämän blogin, poikaystäväni kysyi, miksi haluan. Vastasin muistaakseni jotakuinkin näin: "No musta olis kivaa että maailmassa olisi sellainen nurkka, jossa mä saisin sanoa ihan mitä vain mistä huvittaa. Sellainen oma tila, jossa saa fiilistellä kaikkia omasta mielestä hyviä juttuja". Muistaakseni sanoin tähän myös jotain siitä, kuinka nuorilla naisilla on lopulta mediassa vain vähän tilaa olla mitä ovat ja kuulostin muistaakseni hyvin älykkäältä. Saatoin jopa siteerata Sylvia Plathia.

Ne ajat ovat ehkä muuttuneet, koska nykyään netti on täynnä nuoria naisia olemassa nuoria naisia. Mikä on siis ehdottomasti hyvä homma.

Ja tiedättekös, vaikka täällä internetin maailmassa asiat tuppaavat vanhenemaan kamalan äkkiä, minusta tuo vanha perustelu blogin olemassaololle on edelleen aika hyvä. "No musta olis kivaa että maailmassa olisi sellainen nurkka, jossa mä saisin sanoa ihan mitä vain mistä huvittaa. Sellainen oma tila, jossa saa fiilistellä kaikkia omasta mielestä hyviä juttuja."

En tiedä, miksi jossain vaiheessa aloin ajatella, ettei tuo riittäisi. Ajatella, että koska en ole kukaan Tärkeä Ihminen, on naurettavaa hölistä ventovieraille omista ajatuksistaan, ihan niin kuin muka olisin joku jolla on jotain väliä. Mutta, uutisia: meillä kaikilla on väliä. 

Juuri se on blogien ja sosiaalisen median hienous - kerrankin kaikki saavat äänensä kuuluviin. Ja ne, joita ei halua kuunnella, voi kätevästi blokata oman klikkikierroksensa ulkopuolelle. Mikä maailma.

Joten tämän kunniaksi aion palata blogini juurille ja kertoa teille, mistä asioista olen tänä viikonloppuna tykännyt. Ihan vain, koska voin. Ja koska ehkä joku teistäkin löytää niiden joukosta jotain, josta tykätä.

Olen lukenut Maria Semplen kirjaa Missä olet, Bernadette? Kirjeinä ja e-maileina etenevä, jännästi rakennettu teos, jonka kerronnasta tulee vähän mieleen lastenkirjat. Tästä kirjasta opin sen, että ihminen voi palkata itselleen Intiasta etänä toimivan henkilökohtaisen avustajan.

Ja kyllä, googlasin tämän, se on totta. 

Turkuun on avattu tosi hyvä pikaruokapaikka: Martinkadulle Le Porcin (R.I.P. nyyh) vanhoihin tiloihin. Sloppy Joe's on konseptiltaan niin kaukana ihanasta Le Porcista kuin voi olla, mutta omistajaporukka on sama ja laatu sen mukaista. Paikka on todella konstailematon, mutta ruoka on oikeasti hyvää: hampurilaisissa on itseleivotut sämpylät (!!), käsintehdyt pihvit, maissilastut paistetaan paikan päällä ja itsetehdyt salsat ovat todella herkullisia ja raikkaan makuisia. Hinta-laatu-suhde on erinomainen - burgerit maksavat kympin! 

Tällaista on kaivattu: rento ja ronski paikka, jonne voi mennä risaisissa farkuissa nappaamaan parit burritot ja bisset - mutta silti ei tarvitse tyytyä surkeaan einesmättöön ja asiakkaan aliarvioimiseen.

Uusin H&M Magazine. NÄIN niitä mainoslehtiä tehdään. Kyllä kiitos.

(Sivuhuomautuksena: En pahastuisi yhtään, jos minunkin lähikahvilani asiakaskunta näyttäisi tuolta...)

Minulla on uusi harrastus: meidän kotona on nykyään viikonloppuisin cocktail hour. Tykkään ottaa cocktailit ennen ruokaa - tunnelma rauhoittuu eikä kukaan hotki ateriaansa hätäisesti. Erityisen tärkeää hyvällä aterialla, jonka eteen on nähty vaivaa. Ja ennen kaikkea rakastan tehdä cocktaileja muille ihmisille. Olkoon se sitten tapani tuntea itseni tärkeäksi...

En ole mikään monimutkaisten tai varsinkaan makeiden drinkkien ystävä, mutta yritän nyt opetella tekemään muutaman loistavan klassikko-cocktailin. Osaan jo negronin, Campari americanon, Aperol spritzin, kirin ja gin&tonicin. Tänä viikonloppuna opettelin tekemään dry martinin ja dirty martinin. 

Kävin myös viikonloppuna katsomassa Blue Jasminen, jossa päähenkilö tilasi aina "Stoly martini with a twist of lemon". Ehkä opettelen sen seuraavaksi. 

Ai niin, mites se Blue Jasmine? Päällimmäisenä teatterista lähtiessä mielessä oli se sama vanha pelko: Mitä jos Woody Allen kuolee?

Kommentit

laurafree
Laura loves

Kriisiä pukkaa osoitteessa sun toisessa. Mutta nää selätetään. Jes.

Sloppy Joe's!! Mitä tämä nyt on. Treffeille tuonne lähiviikkoina. Sun kaa siis!

Laura / Tirsat (Ei varmistettu) http://www.tirsat.blogspot.fi

Missä olet Bernadotte - loistavalla tavalla kreisi ja nerokas kirja. Tykkäsin! Myös Blue Jasminesta. Ja sun kirjoituksista.

Kiitos että bloggaat. Tämä on mun suosikkiblogi ylivoimaisesti. Älykäs, hauska, koskettava, aito ja sympaattinen. Löytäisinpä lisää HYVIÄ blogeja, ettei tarvisi selailla shittiä...

yökyöpeli (Ei varmistettu)

"Kiitos että bloggaat. Tämä on mun suosikkiblogi ylivoimaisesti. Älykäs, hauska, koskettava, aito ja sympaattinen. Löytäisinpä lisää HYVIÄ blogeja"
Täysin samaa mieltä tästä. Mutta noita shittejä olen jättänyt jo vähemmälle lukemiselle, kun pakko ei ole lukea mitään. Luen vain helmet, eli lähinnä tätä, Sara K:ta, joka on ehdottomasti toinen suokikkini, vaikkakin hieman erilainen ja sitten paria muuta satunnaisesti.

Aikansa kun vai käyttää monella tavalla, ja jos jokin ei miellytä, miksi lukea?

Mutta tämä blogi on ihana! Jatkossakin mielelläni tätä seuraisin. :)

Silja Maaria / mintunmustaa.blogspot.fi (Ei varmistettu) http://www.mintunmustaa.blogspot.fi

Älä vain ikuna lopeta kirjoittamista. Tällä blogisellasi on todellakin väliä ja merkitystä ja hyvästä syystä (joka on se huikea, sydämellinen kirjoittaja) tuhansia ihastuneita lukijoita. Ja jos sua joskus ei enää sattuiskaan blogittamaan, alat sit kirjoittaa kolumneja johonkin toosi näkyvään paikkaan. Tai hurmaavia, Ranskaan sijoittuvia romaaneja. Ni.

Siiri E (Ei varmistettu)

Voi Eeva! Olet ihan hirmu tärkeä minulle (tuntemattomalle ihmiselle)! Blogisi tuo auringonpaistetta päivääni vaikka ulkona sataisi kilokaupalla räntää! Olet tärkeä ihminen - ei siihen tarvita nobeleita, oscareita tai pulizereja sitä todistamaan! Kiitos taas yhdestä ihanasta postauksesta joka antaa uusia ideoita päiviini:)

Duussi (Ei varmistettu) http://laplusdouce.blogspot.fi

Haa, täälläkin päällänsä sama kriisi blogin suhteen. Ehkä kuut ja tähdet on sellaisissa asemissa? Itselläni pohdiskelu liittyy osaksi siihen, että täytin perjantaina vuosia, ja synttärin aikoihin sitä jotenkin tulee tavallistakin enemmän miettineeksi, kuka on ja mitä tekee ja miksi ja mitä ehkä haluaisi tehdä. En tiedä paljon mutta sen tiedän, että haluaisin viettää enemmän aikaa tietokone kiinni (kert näppistä työksenikin paukutan), jolloin myös bloggaamisen tolkkua tulee kyseenalaistaneeksi.

Mutta tiedätkö, yksi niistä hortoilevista ajatuksista, joista sain kiinni tässä viikonloppuna omaa bloggaamista pohtiessani, oli jotenkin sen suuntainen, että jos mulla olis niin ihana blogi kuin Kaikki mitä rakastin niin ei varmaan tarttis miettiä tällaisia. Ja kas, sitten sinäkin mietit tällaisia. Höps. :)

Kävin myös katsomassa eilen Blue Jasminen. Sitten menin Alvarin kautta kotiin ja tilasin vähän tylsästi lasin valkkaria. Mutta tänään juotiin sunnuntaispritzit! Kunnon oliiveilla!

Hemilia
Hurma & lumo

Elä ikinä lopeta Eeva!

HelenaH (Ei varmistettu) http://smashthesnowglobe.blogspot.fi

Ehdottomasti sun blogillasi on paikka tässä maailmassa. Rakastan sitä! Tuun aina paremmalle tuulelle, kun täällä käyn. :) (Miinuspuolena täytyy kyllä sanoa, että mun tekee myös liian usein mieli muuttaa Turkuun, kun puhut jostain paikallisista ravintoloista yms.)

Anna-Mari (Ei varmistettu)

Voi kun tämä on niin kaikista ihanin blogi! Tulen joka kerta niin hyvälle tuulelle. :) Kiitos!

anna_stiina (Ei varmistettu)

Toivon, että blogin kirjoittamisen tuoma ilo ja kiitokset voittavat sen tuoman stressin tai harmistuksen. Arvostusta tältä suunnalta, olet todella hyvä kirjoittaja!

Vierailija (Ei varmistettu)

Sloppy Joe's kuulostaa mainiolta ravintolalta, harmi vain ettei ole kasvis tai kalahampparia tarjolla!

Maisku

Joo ei saa lopettaa! Tämä on mun lempiblogini. Kertakaikkiaan inspiroiva ja ihana. 

"Katjuska" (Ei varmistettu)

Se riittää, että kerrot ihan vaan omista ajatuksistasi, kokemuksistasi ja huomioistasi. Se riittää. Erityisesti pidän siitä, että tässä blogissa ei yritetä olla jotain hienompaa, parempaa ja coolimpaa. Blogistasi huokuu aitous ja lämpö. Kiitos.

JuliaJuliska (Ei varmistettu)

Ah, kyllähän blogeja riittää, mutta lopulta 95% niistä on aika tylsiä. Liian moni tyytyy vsin kuvaamaan päivän asun tai salaattinsa. Siinä massassa sun blogi on erityinen. Hartaudella tehty, kaunis ja pintaa syvempi.

Kao Kao

Minäkin olen miettinyt lopettamista. Tuntuu ettei kukaan lue juttujani enkä oikein saa palautettakaan, ellen itse kysy sitä. Saati että pienellä palstalla olisi seuraajia. Näitä olen mietiskellyt ja välillä aikonut kuopata palstaparkani... Eilen tuli kyllä niin monelta kaverita selkeitä kommentteja, positiivista palautetta ja kysymyksiä elämästäni nimenomaan blogiin kirjoittamieni juttujen takia, että ajattelin jatkaa, oli niitä seuraajia muutamia tai sata, niin täällä minä saan höpöttää mitä haluan ja jäsentää pohdiskelujani kirjoittamalla. :)

yökyöpeli (Ei varmistettu)

Ja jos ei nappaa, niin ei kai kukaan pakota kirjoittamaan usein jatkuvasti? En tosin tiedä onko teillä jotain sopimuksia, että miten usein tulee postauksia tehdä. Mutta jos mitää järkyttävää painetta ei ole niin pitää vaikka breikkiä välillä ja sit taas kirjoittelee kun on oikeasti intoa ja inspistä ja aiheita joista haluaa kijoittaa. Lukiat olisivat onnellisia vaikka sinulta tulisi vaikka vain kerran kahdessa viikossa postaus. :)
Ne on aina niin helmiä kuiteskii <3

suspe (Ei varmistettu)

Sinä olet Eeva ihana tyyppi ja sinun juttuja on niin mukava lukea! Enkä tykkää yhtään semmoisesta, jos koitetaan olla jotenkin tärkeitä ja erityisen viisaita, koska semmoisesta paistaa yrittäminen läpi. Eli jatka vaan ihan vaan mitään yrittämättä ja ole oma ihana itsesi. <3

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Cocktail hour, ihan parasta!

AnskuR (Ei varmistettu)

Aina sun ihanaakin ihanampia postauksia lukiessa tulee sama pelko "Mitä jos Eeva Kolu lopettaa bloggaamisen?"

<3

Eeva Kolu

Oi mikä määrä kommentteja täällä, kiitos kaikille. Kultaisia olette jok'ikinen! xxx

Krisse / Melkein kuin uusi (Ei varmistettu) http://melkeinkuinuusi.blogspot.com

Blogisi on ehdoton lempparini, olen seuraillut juttujasi jo monta vuotta (Oi ihana turhamaisuus -ajoilta alkaen). Myös ruokablogisi on mainio. Ja mikä parasta, täältä saa Turku-vinkkejä. Taas sain tietää uudesta ravintolasta asuinkaupungissani :D Jatka samaan malliin vaan! :)

kukka (Ei varmistettu)

Olen laiska kommentoimaan, mutta kyllä täällä silti ahkerasti luetaan blogiasi! Nyt oli pakko kommentoida. Hetken jo uumoilin lopun alkua postauksesi aloituksesta... Huh, onneksi se kääntyikin parhain päin. Blogisi on ehdoton ykkönen eikä se saa loppua koskaan. Yhtä lailla kun pelkäät Woody Allenin kuolemaa, me lukijat pelkäämme, että keksit parempaa tekemistä kuin meille kirjoittamisen.

Rrj (Ei varmistettu)

Mä en edes pysy perässä, monetko sun kirjoitukset oon lisännyt selaimen suosikkeihin. Sit välillä aina palaan niihin, kun tulee sellainen "oikea"' hetki. Eipä käy kovin muun monen blogin kanssa niin... Kirjoitat niin hyvin ja oivaltavasti niin moneen eri fiilikseen. Kiitos siitä!

Tepsuu (Ei varmistettu)

Tästä postauksesta nousi vain mieleeni yksi lause: Jokainen ihminen tarvitsee Eevan elämäänsä. Oot huippu!

Koala-AM (Ei varmistettu)

Minulle olet tärkeä! En ole naistenlehtien suuri ystävä, mutta ihastelin pitkään Trendin irtonumeroita ja tilasin sitä vuoden 2010 itselleni. Lehden kohokohtia olivat aina sinun kirjoituksesi, niin pienen tilan kuin ne veivätkin. En osaa täysin selittää edes miksi, sinussa vaan on jotain. Taisin alkaa käyttää hattujakin hattukokeilusi jälkeen. Siitä siirryin Kauhaa ja rakkautta -lukijaksi ja olen monet kerrat poiminut sieltä aarteita muiden hurmaamiseen, viimeisimpänä monta kuukautta säästellyllä ohjeella raparperi-inkivääri -sangriasta. Tupaantuliaisten kiitelty juoma. Syrnikkiohjeesi on myös se ainoa oikea ja ihanaa tomaattikeittoasi olen tehnyt kahdesti. Tänä kesänä se jäi välistä, vaikka kuinka piti ja piti. Mutta elämä vei ja kaiken säädön (muuttoja, leikkauksia) vuoksi oma kesäni nautittiin loppukeväästä ja ennen juhannusta. Jostain syystä kesti pitkään löytää Kaikki mitä rakastin, mutta nyt tämä on aina blogilukuhetken kohokohta, viimeiseksi säästelty makupala ennen kuin siirryn arkiaskareihin. Sinä olet erityinen minulle, 23-vuotiaalle kirjastonhoitajaopiskelijalle, vaikkei minulla edes ole sellaista oloa että tuntisin sinut. Kirjoituksesi vaan useimmiten avaavat ikkunan toiseen maailmaan, kuin salaperäinen veitsi konsanaan.

q (Ei varmistettu)

Eeva, sinä olet tärkeä. Ennen palaveria jutustelimme työporukan kanssa ja joku kysyi onko maailmassa ihminen jota ihailisimme. Hihkaisin innoissani "Eeva Kolu, se hesarin ja lilyn blogaaja!" ja kaikki paikalla olleet naiset tiesivät kenestä puhuin. Seuraavaksi ääneen päässyt sanoi ihailevansa Obamaa...

gulp (Ei varmistettu)

Mä vastasin kans kerran että "Eeva Kolu!", kun kavereiden kanssa puhuttiin meidän idoleista. :) Blogisi on paras.

jjanina (Ei varmistettu)

Haluaisin kommentoida näin joka kerta, mutta nyt jos koskaan: blogisi on kaikista paras! Se naurattaa, itkettää, liikuttaa ja ihastuttaa ja jättää aina hyvälle tuulelle ja huokailemaan. Olet valloittava ja ihana Eeva! <3

anni kirsikka (Ei varmistettu)

Sydämessäni vihlaisi ensimmäisen virkkeen kriisiterapia. Onneksi huoleni haihtuivat viimeistään coctail houriin mennessä. Me kaikki ollaan tärkeitä ja niin meidän blogitkin, mutta erityisen tärkeä on tämä, joka pirskahtelee elämäniloa myös kaikkein kauheimpiin loskapäiviin (kyllä, halusin ilmaista asian mahdollisimman mielenkiintoisella tavalla, syystä!)
Mulle on nimittäin verkossa kaksi blogimaailmaa, on se toinen - ja sitten on Eeva. Kiitos kaikista menneistä ja tulevista teksteistä sekä paljon tsemppiä kriiseihin! Toivottavasti selviät (tai olet selvinnyt) niistä mahdollisimman nopeasti ja kunnialla!

sannimari (Ei varmistettu)

Olet ihana.

Vierailija (Ei varmistettu)

Blogillasi on maailman paras tarkoitus, teet meidät lukijat onnelliseksi ja iloiseksi. Joskus kun sut näen tarjoan kyllä samppanjat kiitoksena. XO -Pee

Eeva, älä ikinä vaan lopeta kirjoittamista tai blogia! Tässä turhan kyynisyyden, liiallisuuksin menevän ironian ja ei-sen-ole-vielä-hapatuksen täyttämässä maailmassa on ihanaa, että on olemassa blogisi kaltainen nurkkaus, joka huokuu aitoutta, kauneutta, lämpöä ja välittämistä. Blogisi lukeminen pelastaa surkeammankin päivän.

PS. Olen hieman kateellinen tuosta cocktailtunnista. Olen haaveillut siitä (ja 50-lukulaisesta baarikärrystä drinkkiväleineistöineen) pienen ikuisuuden, mutta 16 neliön yksiössä tämä ei oikein ole toteuttettavissa. Saatika on useimmat kotiateriat nautin yksin.

PPS. Kiitos myös laadukkaiden (etikka)sipsien ilosanoman levittämisestä! Aloitin koukkuuntumisen hamstraamalla lähikioskiltani ylihintaisia pieniä Kettle-pusseja, mutta riemullani ei ollut eilen rajaa, kun huomasin yliopiston viereen avatun uuden Punnitse & Säätän hyllystä peräti kolmia eri brittiläisiä etikkasipsejä edullisissa minipusseissa! Ja kyllä, nykyään olen sipsisnobi, jolle ei kelpaa tavalliset suomalaiset ohuet, murennevat, eikä Kettlejen tapaan rapsahtavat sipsit. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Silleen se vaan menee ton omanki duunin kaa, et eka vaan lähti tekeen sitä ku halus ja nykyään miettii jatkuvasti et en ole tarpeeksi jotain...No voi hitto! Tyhmää.

La Milanesa (Ei varmistettu)

Hetken Turussa ja siipalla teki aivan älyttömästi mieli meksikolaista ruokaa. Kiitos tämän postauksesi minulla välähti ja menimme lounaalle Sloppy Joeen. Todella viihtyisä ja rento paikka, maukas & monipuolinen lounas, one satisfied hubby. Kesken burriton syömisen siippa totesi, että "jos voit jättää kommentin sinne blogiin niin sano puolestani kiitos, ei me muuten olisi tätä löydetty". Eli grazie Eeva!

Jenni E. M. (Ei varmistettu)

Hei, Eeva ja kiitos tästä blogistasi! Blogisi tarjoaa päivääni aina jotain kaunista ja viehättävää!

Luettuani kirjoituksesi pohdin aluksi, että voi kun minunkin elämääni kuuluisi coctail hour ja että mistähän tuon h&m:n lehden löytäisi. Jostain syystä ajatukseni karkasivat coctaileista ja komeista miehistä kirjoittamiseen ja aloin haaveilla omasta blogista, jonka kautta saisin ilmaistua jotain sellaista, jota itse koen sinun blogiasi lukiessani. Tyypillisen epäuskon jälkeen päätin vähemmän tyypillisesti oikeasti tehdä jotain ja perustin blogin. Riippumatta siitä, tulenko oikeasti kirjoittamaan tätä uutukaista sen aktiivisemmin kuin sen edeltäjiä, tuli jonkin luomisesta kuitenkin itselle hyvä fiilis. Tällä kaikella halusin siis etupäässä sanoa, että blogisi on ihanan inspiroiva! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.