Viimeiset pionit

Tiedostan, että otsikko on melko dramaattinen ja saattaa vaikuttaa siltä kuin olisin markkinamies, joka yrittää lietsoa hädäntunnetta. "Get it while you can!"

Se ei ole nyt ollenkaan tämän kirjoituksen tarkoitus, vaan ennemminkin olla lempeä muistutus niille, joille tällaisilla asioilla on väliä. Ja tiedän, että monille teistä on.

En nimittäin ollenkaan haluaisi, että joku pionien rakastaja, joka on koko alkukesän ajatellut että no ehtiihän niitä, meneekin joskus ensi kuussa kukkakauppaan ja tajuaa, että on jo liian myöhäistä.

Kohta nimittäin on. Kiersin äsken useammankin kukkakaupan, josta kaikista myytiin jo eioota kun kysyin pioneja. Kausi alkaa olla ohi. Yksi floristi kertoi, että ainakin hänen kauppaansa ensi viikolla tulee viimeiset. Onneksi puutarhapionien kausi on Suomessa kuitenkin vasta aluillaan - kannattaa pitää silmät auki, kun liikutte omakotitaloalueilla!

Neljännessä kukkakaupassa tärppäsi ja sain vielä kimpun. Aion nautiskella niistä viimeiseen kellastuneeseen terälehteen asti.

Sitten on muiden asioiden aika.

Kommentit

Oranssinen

mulla on pihassa vain Kuolan pioni (alias Lapin pioni) ja se on jo vaatimattomamman kukintansa kukkinut aikaa sitten, mutta on ihana juuri kesän airuena - se on ensimmäinen kukkija penkissäni, jopa ennen kevään sipulikukkia!

Itse olen nyt ihastunut Akileijoihin, joita vielä pari vuotta sitten kiskoin apinanraivolla penkeistä pois...niin se mieli muuttuu.

maikku67
Vihreitä unelmia

Minulla ihan sama tilanne akileijojen kanssa. Ovatkohan ne tänä sateisena kesänä olleet jotenkin normaalia upeampia, olen kuvannut niitä omaan blogiini niin, että jo hävettää ja viime kesänä minäkin hävitin niitä urakalla :) Minulla kyllä vielä suurin osa pioneista kukkimatta, joten ehdin hurahtaa niihinkin.

Mrs. Lakeus (Ei varmistettu) http://mrslakeus@blogspot.fi

Viime vuonna sain heinäkuun lopussa olleisiin häihin morsiuskimppuni pioneista. Kesäkuussa kimppua tilatessani epäiltiin, ettei pionikausi olisi ohi. Tehtiin suunnitelma B, mutta viikkoa ennen häitä varmistui, että sain kuin sainkin pionini!

Kimpun tekijä oli pieni maalaiskukkakauppa Pohjanmaalla, mutta pienet liikkeet nyt tunnetusti pystyvät ihmeisiin! ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei,

Olen seurannut blogiasi kolmisen vuotta, aina niistä ajoista jolloin asuit opiskelijakämpässä. Kirjoitit muistaakseni tuolloin paljon pukeutumisesta. Olen sinua lähes kaksi kertaa vanhempi ja makuni pukeutumisessa on hyvin erilainen eli mielestäni päivän asusi olivat tuolloin tyylittömiä, mutta jäin koukkuun...
Olet loistava kielenkäyttäjä ja kuvasi, varsinkin ruokaa esittävät, ovat upeita. Sisustuksessa jaan mieltymyksesi lähes täysin. Osaat myös blogimaailmassa vaikean rajanvedon yksityisen ja julkisen välillä. Lämmin kiitos blogistasi, olen vaikuttunut :)

Tiiaanna (Ei varmistettu) http://20smthin.blogspot.com

Kiitos muistutuksesta! On pitänyt hankkia pioneita jo kauan, mutta jostain syystä olen lykännyt ostamista. Pitääkin suunnata heti huomenna (tai maanantaina) kukkakauppaan!

w-täti (Ei varmistettu)

pionit ovat parhautta! mulla on niitä pihalla - tässä sun äidin naapurissa - kolmisenkymmentä, valkoisia ja muutama vaaleanpunainen. maljakkoon niitä on napsittu puolenkymmentä, ensimmäinen kukkaan ehtinyt kaksi viikkoa sitten ystävälle tupareihin.

Eeva Kolu

Kiitos kaikille kommenteista, kiva lukea teidän kukkajuttuja! :) xx

varför paris, vi har ju åbo! (Ei varmistettu)

Moi Eeva!

Halusin vaan tulla kertomaan, miten paljon sun blogista tykkään! Oon seuraillut mukana jo vuosia ja joskus Turun kaduilla vedellyt hihastakin. Oon oppinut viimeisen vuoden aikana et kiitosta jaetaan ihan liian vähän, joten KIITOS ihanasta blogista. Avaan sen joka aamu kahvia juodessa.

Huomenna taidan lähteä viimeisen pionin metsästykseen.

PS. Ainiin! Ilahduin, kun kehuit ohjelmaa Please like me. Olin löytänyt sen itse just pari päivää aikaisemmin ja katsonut kerralla putkeen. Se Geoffrey ON mieletön.

Kao Kao

Mä haluaisin pioneja hääkimppuuni. Tosin pitäis ehkä joskus olla menossa naimisiin, että saisi sen hääkimpun. Tosin hmm. voihan sen ostaa muutenkin. Kantelen sitä käsissä vaikka kaupungilla :)

eeeeeevamaria (Ei varmistettu)

Olarin Prismassa oli ainakin vielä lauantaina nupullaan olevia pioneja myynnissä! :--)

Onneksi pihalla ovat pionit suurimmaksi osaksi vasta nupullaan, vielä ehtii muutaman kimpun käydä leikkaamassa maljakkoon :)

Ann_ii (Ei varmistettu)

Kiitos Eeva muistutuksesta! Munkkivuoren kukkatarha (Ulvilantie 11 pysäkin kohdalla) ei pettänyt tälläkään kertaa. Suosittelen tutustumaan kyseiseen paikkaan, siellä on paljon upeita leikkokukkia ja kukkakauppoja edullisemmin.

MrsT. (Ei varmistettu) http://rouvaselamaa.blogspot.fi

Oii, minun hääkimppukukat :)
Vuosi sitten kannoin alttarille juuri saman näköisen kimpun, kolme vadelmajätskinvaaleanpunaista pionia. Ihana päivä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.