Voi kunpa

Kävin katsomassa Richard Curtisin uusimman elokuvan, Oli aikakin. Domnhall Gleeson esittää miestä, joka pystyy matkustamaan ajassa taaksepäin ja Rachel McAdams esittää (taas!) aikamatkustajan muikkelia.

Jos Richard Curtis ei nimenä sano mitään, kerrottakoon, että tätä käsikirjoittaja-ohjaajaa saamme kiittää sellaisista elokuvista kuin Neljät häät ja yhdet hautajaiset, Notting Hill, Bridget Jones - elämäni sinkkuna, Merirosvoradio ja Rakkautta vain. Plus tietysti Musta kyy.

Toisin sanoen, Richard Curtis, olen sinulle niin paljon, niin paljon velkaa.

Oli aikakin ei ole Curtisin parhaimmistoa. Se on liian pitkä, paikoitellen laahaava ja juoni rönsyää turhankin paljon. Mutta mitä väliä. Siinä on silti kaikki, mitä haluamme Curtis-elokuvalta. Satumainen sattumien Lontoo. Eksentrisiä, rakastettavia hahmoja, joiden ystävä haluaisit olla. Nautinnollista dialogia. Bill Nighy.

Ihmisiä, jotka lukevat kirjoja ja puhuvat kirjoista ja rakastuvat ihmisiin, koska nämä lukevat kirjoja. (Miksi minusta tuntuu, että vuonna 2013 tämä alkaa olla yhtä epäuskottavan satumaista kuin Curtisin elokuvien muutkin juonenkäänteet...)

Ja ennen kaikkea se tärkein: tämäkin elokuva herättää päällimmäisenä yhden ajatuksen. Voi kunpa elämä olisi Richard Curtis -elokuva. 

Eikä tässä leffassa ollut edes Hugh Grantia.

(Oli aikakin ensi-illassa 4.10.)

Kommentit

_Sini_ (Ei varmistettu) http://myblueandwhitekitchen.com

Ajattelin itsekin käydä katsomassa tuon jo ihan vain Rachel McAdamsin tähden. Kyllä vähän täytyy hömppääkin syksyyn mahtua.

Eeva Kolu

Rachel on niin, niin ihana!

Vierailija (Ei varmistettu)

Itse ajattelin käydä katsomassa leffan siitä huolimatta, että siinä on Rachel McAdams ;) Mutta leffa on toivottavasti juuri sellainen ihana niin kuin kuvailitkin :)

annamar (Ei varmistettu)

onko kuitenkin huonommillaankin parempi kun keskivertohömppä? ajattelin kans tsekkaa koska bill nighy. ja rachel!

Eeva Kolu

Joo siis tottakai. Heikoinkin Richard Curtis voittaa keskivertoa paremman Katherine Heigl -leffan ;)

Hosuli
Hömppäblogi

Juuri näin! Katherine Heigl -leffat eivät oikeastaan ansaitse hömppä-nimitystä, koska hömpän pitää olla jotain ihanaa, ilahduttavaa ja liikuttavaa. Kuten Rakkautta vain. Aah.

Lenni (Ei varmistettu)

Hei olitko se sinä tänään kaupungilla ja suuntasit Elämänvoimaan? Luulin ainaki tunnistaneeni sinut siitä kivasta punkkupipoista ja lenkkareista ja ujoushan siinä sitten iski. Anteeksi. Olit kuitenki äärettömän sulosen olonen ja se hetki oli maaginen jos se siis olit edes sinä. Muuten intoilin turhaan elämäni idolin näkemisestä pyh.

Eeva Kolu

Hmm, tuntomerkit (lenkkarit + punkkupipo) pitävät kyllä paikkansa, mutta en tiedä mikä on Elämänvoima joten ehkä se en sitten ollutkaan minä? Mut oli miten oli, tuu ens kerralla moikkaamaan! x

Lenni_ (Ei varmistettu)

Voi kappas, taisitkin suunnata Ruohonjuureen. Tuli vain ajatusharha kun omassa kotikaupungissa vastaava kauppa on elämänvoima hupsiis

Vadelmia (Ei varmistettu) http://appelsiinimyssy.blogspot.com

Kiitos vinkistä! Kahden pienen lapsen kotiinsa ja perheeseensä käpertyneenä äitinä tämä olisi saattanut muuten mennä ohi. Täytyypä ehdottomasti käydä katsomassa.

Mirene (Ei varmistettu) http://kattimania.blogspot.fi

Itse kävin katsomassa leffan Me Naiset -lehden järjestämässä ennakkonäytöksessä ja rakastuin kyllä heti. Koko leffan tunnelma, brittiaksentti ja Lontoo ovat vain niin ihania!

Katri L. (Ei varmistettu) http://differentpeople-tragickingdom.blogspot.fi/

Voi tiedätkö, ensinnäkin blogisi on ihana ja yksi lemppareistani ja ah! Toiseksi, minä kuulun niihin ihmisiin, jotka lukevat kirjoja ja puhuvat kirjoista ja rakastuvat ihmisiin jotka lukevat kirjoja (ja jotka niille rakkaille antavat lahjaksi kirjoja). Ja elämäni ensimmäisen kerran minulla on ehkä oma lukupiiri, josta olen mielettömän innoissani!! Että kyllä meitäkin on vielä olemassa. Tänään juuri koulussa askartelin perhosen paperista, ja paperissa sattui olemaan kirjojen kuvia. Ajattelin, että minä en ole mikään lukutoukka, vaan kirjaperhonen. Ja koulu on tosiaan toimintaterapiaa, en ole ihan ala-asteella enää hahah! Mutta kiitos ihanasta blogista ja kaikesta, haleja ja lämpöisiä teekuppeja näihin syksyisiin päiviin !

ee (Ei varmistettu) http://weatherischancing.blogspot.fi/

ensimmäisenä, kun luin elokuvan juonesta, naurahdin sille miten Rachel on taas aikamatkustajan muidu !
mutta toivon, että tämä olisi ainakin jollakin tapaa parempi kuin se Eric Banan vähän turhan totinen ja yksi-ilmeinen aikahyppely.

onhan tämä nyt nähtävä.

vaiva (Ei varmistettu)

Ah, täytyy mennä tsiigailemaan. Harva asia kuitenkaan voittaa Bill Nighya. Bill on mun AIKUISihastus.

Vimps (Ei varmistettu) http://tonninstiflat.wordpress.com/

Bill Nighy. <3

Mä olen tähän ikään nähnyt kolme romanttista komediaa, joista pidän, ja niistä kaksi on Neljät häät ja yhdet hautajaiset ja Rakkautta vain. Richard Curtis osaa jotain tällä vaikealla romanttisen komedian kentällä.

HelenaH (Ei varmistettu) http://smashthesnowglobe.blogspot.fi

"Ihmisiä, jotka lukevat kirjoja ja puhuvat kirjoista ja rakastuvat ihmisiin, koska nämä lukevat kirjoja. (Miksi minusta tuntuu, että vuonna 2013 tämä alkaa olla yhtä epäuskottavan satumaista kuin Curtisin elokuvien muutkin juonenkäänteet...)"
Ai kamala, toivottavasti oot väärässä! Salaa vähän haaveilen just tällaisesta rakkaustarinasta. :D

Jenni E. M. (Ei varmistettu)

"Ihmisiä, jotka lukevat kirjoja ja puhuvat kirjoista ja rakastuvat ihmisiin, koska nämä lukevat kirjoja."

Halusin tulla kertomaan, että ei tämä ole pelkkää satua! Minä ja osa tuttavistani luemme kirjoja ja puhumme kirjoista ja rakastumme ihmisiin, koska nämä lukevat kirjoja. Tosin merkittävä tekijä on, että näistä kirjoista on puhuttu ensiksi internetin ihmemaassa, jonka kautta nämä kirjoja lukevat ihmiset ovat osanneet hakeutua toistensa luokse myös oikeassa elämässä.

Cara/Sea That Sparkles (Ei varmistettu) http://www.seathatsparkles.com/

Kävin katsomassa tän eilen ja mikä ihana leffa! Rachel McAdams on mun suosikki ja myös muut näyttelijät olivat huippuja. Tykkään sellaisista hyvän mielen leffoista ja tästä leffasta jäi lämmin fiilis.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.