VOITTAJAFIILIS (ja hyötyliikunnan ihmeellinen voima)

Tarkoituksenani ei todellakaan ollut juosta Naisten kymppiä. Olen käynyt tämän vuoden aikana lenkillä kolme tai neljä kertaa ja ajattelin olevani täysin rapakunnossa.

Pari päivää sitten Vitalinealta kysyttiin haluaisinko saada ilmaisen lipun tapahtumaan kiitoksena alkuvuonna tekemästäni kamppiksesta. Ajattelin, että no hemmetti, menen kun kerran kysytään, voihan sen kympin kävelläkin.

TÄMÄ OLKOON TODISTE HYÖTYLIIKUNNAN VOIMASTA:

Juoksin elämäni ekan kympin, täysin valmistautumatta ja helteessä!!!

Puolessavälissä jouduin kävelemään pienen pätkän, mutta muuten juoksin koko matkan. 

Tästä kiitän:

1) hiilihydraatteja - oi pasta, oi peruna, te tämän naisen tiellä pidätte (tai joskus tienpenkassa, kun tämä nainen lähtee ohittamaan - tämäkin päivä nähtiin...)

2) taloyhtiöni portaita, jotka kapuan 5. kerrokseen monta kertaa päivässä

3) sitä, että kävelen aina mieluummin kuin odottelen ratikkaa.

Helsinkiin muutettuani olen alkanut kävellä tosi paljon enemmän - kävelin Turussakin kaikkialle, mutta välimatkat ovat täällä pidempiä, ja lisäksi asun nyt niin kauniiden kävelyreittien varrella, että kävelen paljon myös ihan huvikseni. Aluksi valitsin portaat pakosta (taloyhtiössäni ei ole hissiä), mutta nykyään tuntuu ihan hölmöltä seistä hississä tai liukuportaissa missään muuallakaan. Pienillä päivittäisillä valinnoilla on todellakin valtava merkitys!

Tuntuu ihan uskomattomalta, että olen juossut (karvaa vaille) kymmenen kilometriä. Toisille se ei liene matka eikä mikään, mutta blogiani pidempään lukeneet saattavat ehkä muistaa parin vuoden takaa postauksen, jossa kiljuin riemusta kun jaksoin juosta seitsemän minuuttia putkeen. 

Aika pitkälle on tultu! Pieni lenkki ihmiskunnalle, suuri vahvistus itselleni siitä, että kohtuuteen ja nautintoon nojaava elämänfilosofiani on oikeilla jäljillä. Sitä voi olla ihan hyvässä kunnossa, vaikka söisi joka päivä pullaa eikä koskaan kävisi kuntosalilla. 

Kiitoslistalleni kuuluisi kyllä myös soittolistani - ilman omia musiikkeja olisin tuskin jaksanut juosta metriäkään. Tätä suosittelen kaikille. Juokseminen on paljon kivempaa, kun siinäkin on mukana vähän tanssia: jammailin biisien mukana ja huulisynkkasin ääneti jokaisen sanan. Musiikin voima, on se vaan ihmeellinen. Ekan ylämäen vedin puhtaasti Arctic Monkeysin Temptation Greets You Like a Naughty Friendin voimalla. Kuudennen ja seitsemännen kilometrin välissä meinasin hyytyä täysin, mutta kun Kanye Westin Through the Wire pläjähti kuulokkeista tiesin, että tämän biisin soidessa ei vaan voi luovuttaa 'cause I'm a champion, turn tragedy to triumph. 

Mahtava fiilis.

Nyt pastakattila porisemaan.

(Tänä yönä taitaa tulla uni.)

((Ja veikkaan, että vaikka tänään kiitin niitä taloyhtiöni portaita, huomenna en kiitä...))

Kommentit

Oranssinen

Onnea mahtavasta suorituksesta!

 

Eeva Kolu

Kiitos! xx

AnnK
nothing is real

Sää oot mahtava!

music (Ei varmistettu)

Hei,

oisko mitenkään mahdollista saada soittolistojasi Spotifyihin? (kuten Pupulandian Jennillä :) ) Tollanen treenisoittolista tulis tarpeeseen!

Eeva Kolu

Hei voisin kokeilla, jos tajuan miten niitä pystyy jakamaan. Pistän korvan taakse!

Hanna Maria (Ei varmistettu) http://hannamariahh.blogspot.fi/

Joo mäkin haluan treenisoittolistan!

sylvi taimi

samaistun! tosin olen itse vasta siinä vaiheessa, että eilen illalla helteen viilennyttyä kahteenkymmeneenviiteen asteeseen jaksoin lenkillä juosta melkein minuutin. :D

hyvä me!

Eeva Kolu

Hyvä hyvä!! Siitä mäkin aloitin. Tosin jaksoin alkuun juosta kaksi minuuttia, että sikäli lähtötasoni oli aivan eri planeetalta ;)

Morsio
Mennään vaan!

Mahtavaa, onnittelut! Itse poistin naisten kympin kalenterimerkinnän alkuviikosta ja manailin kun en taaskaan saanut ajoissa lenkkeilyintoa päälle. Olisi ehkä kuitenkin pitänyt tulla kokeilemaan!

Eeva Kolu

Onneksi on aina ensi vuosi. Ja onhan noita juoksutapahtumia muitakin pitkin kesää, suosittelen käymään kokeilemassa jos yhtään jäi harmittamaan! x

Kao Kao

Voi onneaa! Toi on mun unelma. Juoksen sen joku vuosi, oli kroppa tai pää kuin hajalla tahansa..

Eeva Kolu

Hyvä unelma! Ehkä nähdään ensi vuonna :)

tiiavain (Ei varmistettu)

Eeva, olet ihana! Saat jotenkin tuotua kaikista arkisista ja vähemmän arkisista asioista parhaat puolet esille ja muistutat miten pienistäkin asioista voi nauttia ja saada iloa. Luen aina sisäinen hymy päällä sun kirjoituksia! Pastaa, pullaa ja hyvää musaa, elämä on ihan kivaa:) Ihanaa kesää!

Eeva Kolu

Kiitos Tiia, tämä kommentti loi taas uskoa siihen että ehkä tätä blogia kannattaa kirjoittaa :) x

kirahvinen (Ei varmistettu)

Oli pakko tulla tähän kommenttiin nyt sanomaan, että sun blogi on mun lemppari ollut jo monta vuotta. Saan täältä uskoa, inspiraatiota ja voimaa omaan arkeen, siihen, että paljon elämässä on asenteesta kiinni ja muistutuksia, kuinka pienet asiat voi ilahduttaa, jos vain niiden antaa. Lisäksi kuvasi ovat aina kauniita ja kadehdin kirjoittajan taitojasi, osaat aina valita oikeat sanat, luoda oikean tunnelman ja lauseesi soljuvat kauniisti eteenpäin.

Että hei, älä nyt edes väläyttele, ettei tätä kannattaisi kirjoittaa!

ennallaan (Ei varmistettu)

Olit mun idoli jo aikaisemmin mutta nyt voisin jo melkein pyhittää aatteillesi alttarin. "Kunnossa voi olla vaikka söisi pullaa eikä kävisi koskaan salilla" Aaaaaaaamen brothers and sisters!!

Eeva Kolu

Onhan siellä alttarilla pullaa? x

Ihan mieletön juttu! Onneksi olkoon! Valat uskoa meihin tämän maailman käveleskelijöihin!

Eeva Kolu

Käveleminen kannattaa aina :)

Katos vaan, mahtavaa! Onnea kympistä, se on hieno juttu ja pitkä matka! Eikä eilen ollut kyllä mitenkään kauhean helppo juoksusää.

Olen huomannut musiikista saman. Itse lähdin tänä keväänä vähän pitkin hampain juoksutapahtumaan, johon olin ilmoittautunut aiemmin ja treenannut olosuhteiden pakosta toooodella vähän. Mut onneks oli musat - muistutan kai vähän Pavlovin koiraa siinä, että tietyistä biiseistä seuraa suora endorfiinivaste, mutta siinähän muistutan, sillä ilman niitä biisejä en olisi maaliin päässyt.

Eeva Kolu

No siis tuossa mielessähän pavlovilaisuus on pelkästään positiivinen juttu, jos jokin biisi saa takuulla endorfiinit virtaamaan :) Nauti!

Mindeka
Ma-material Girl

Hienoa Eeva! Onnittelut mahtavasta suorituksesta!

Eilinen sää ei todellakaan ollut mitä parhain juoksuun, joten voit todella olla ylpeä suorituksestasi! Eläköön hissittömät talot ja korvapuustit!

Eeva Kolu

Hei upeat suoritukset myös teiltä, kyyläsin Instagramista :D

MR (Ei varmistettu)

Onnea hienosta suorituksesta! Muistan itsekin parin vuoden takaa sen fiiliksen, kun 10 km tuli ensimmäisen kerran täyteen. Oli niin voittajafiilis. Ja ihan sama, vaikka se 10km on jollekin ultramaratoonarille vain lämmittelylenkki. Itselle se oli merkkipaalu, jonka tulee aina muistamaan. Sen jälkeen pystyi ihan eri tavalla "samaistumaan" urheiluruudun 10km selostuksiin.
Hyvä sinä!

Eeva Kolu

Ja tämän jälkeen innostaa myös ihan eri tavalla lähteä lenkille! Kun tietää, että jaksaa juosta kympin, ei se puolen tunnin lenkki tunnu ollenkaan hankalalta.

blaah (Ei varmistettu)

Aikamoista hehkutusta naisten kympistäkin saa näköjään revittyä :D No onnea nyt itsesi voittamisesta.

Eeva Kolu

Ah, vanha kunnon blaah on saapunut jälleen kylvämään hyvää mieltä ympärilleen! Tänään on upea päivä, suosittelen lähtemään ulos ja nauttimaan. Ehkä huomaat, ettei yhtäkkiä olekaan niin kova tarve olla aina lyttäämässä muita. Iloa!

Itse yritin vetää nyt Turun Kuntovitosella kympin. Ja hitto, ei onnistunut. Mä juoksin talvella todella vähällä treenillä helposti kympin, mutta nykyään on polvet ihan hajalla! Miksi aloitinkaan ikinä juoksulenkit.... :D

Ihana Eeva, oon tosi tosi iloinen ja onnellinen puolestasi! Ihan huippua! Oot teräsnainen! Tarjoan sulle onnittelupullat joskus jos törmätään.

Ps.Ajattelin meneväni tänään salille, mutta jo kävelymatkalla luovutin sillä ulkona on reilu +35C ja mulla heikotus , joten ostin lounaaksi Tyrrellsin popkorneja ja jätin salin väliin :D tämä oli tänään paras ratkaisu, mutta ehkä huomenna unohdan hissin ja kipuan kerrankin noin seitsemän kerroksen portaat.

Katjajolie (Ei varmistettu) http://www.jolie.fi/moments

Sä olet niin terästä nainen! Ihana!

pepejama

Hei mahtavaa!

Me vannotaan myös hyötyliikunnan nimeen ja mikään ei ole parempi kaupunki vahinkokävelyille kuin Helsinki! Ihanaa saada lisää todisteita siitä, että jatkossakin voi huoletta passata kuntosalikortit ja tyytyä ihastelemaan etelärannan maisemia jätski kädessä luottaen siihen, että kunto kasvaa siinä sivussa :) 

Hyvä Eeva, huikea suoritus!

thinky (Ei varmistettu)

Niinkuin joskus pullakin, sä tuot Eeva pehmeyttä tähän niin kamalan kovaa maailmaan . Kiitos! hih, pullavertaus... Hyvää yötä! :')

Kailey (Ei varmistettu)

http://www.burberry-factory.com/
http://www.shophandbagsonline.com/
http://www.official-coachoutlet.com/
http://www.barbour-factory.com/
http://www.burberryoutlet2014.com/
http://www.guccibags.us.com/
http://www.marcjacobsonsale.com/
http://www.mcmworldwide.ca/
http://www.guccishoes-uk.com/
http://www.kate-spades.com/
http://www.louisvuittonas.com/
http://www.lv-guccishoesfactory.com/
http://www.official-mkoutlet.com/
http://www.official-pradaoutlet.com/
http://www.michael-korsusa.net/
http://www.northsclearance.com/
http://www.moncler-clearance.com/
http://www.north-faceoutlets.net/
http://www.clothes-mall.com/
http://www.polo-outlets.com/
http://www.ralph-laurens.com/
http://www.ralphlaurentshirts.com/
http://www.longchampsoutlet.com/
http://www.abercrombiee.com/
http://www.barbour-jacketsoutlet.com/
http://www.michaelkorsonlineusa.com/
http://www.thenorthface.so/
http://www.beatsbydreoutlet.net/
http://www.tommyhilfiger.in.net/
http://www.ralphslauren.co.uk/
http://www.michaelkors.so/
http://www.oakleyssunglassoutlet.com/
http://www.warmbootssale.com/
http://www.woolrich-clearance.com/
http://www.nike-jordanshoes.com/
http://www.monsterbeatsbydres.net/
http://www.canada-gooser.com/
http://www.bestcustomsonline.com/
http://coach.mischristmas.com/
http://www.coach-blackfriday2014.com/
http://www.coachccoachoutlet.com/
http://www.coach-clearance.com/
http://www.coach-factories.net/
http://www.coach-factorysoutlet.com/
http://www.coachlosangeles.com/
http://www.coachoutletstates.com/
http://www.coach-pursesoutlets.com/
http://www.hermes-outletonline.com/
http://www.misblackfriday.com/
http://www.mischristmas.com/
http://www.moncler-jacketsoutletonline.com/
http://www.newoutletonlinemall.com/
http://www.ralphlaurenepolo.com/
http://www.zxcoachoutlet.com/
http://michaelkorsoutlet.mischristmas.com/
http://mcmbackpack.mischristmas.com/
http://monsterbeats.mischristmas.com/
http://northfaceoutlet.mischristmas.com/
http://mk.misblackfriday.com/
http://coachoutlet.misblackfriday.com/
http://coachfactory.misblackfriday.com/
http://uggaustralia.misblackfriday.com/
http://coachpurses.misblackfriday.com/
http://coachusa.misblackfriday.com/
http://coach.misblackfriday.com/
http://michaelkorss.misblackfriday.com/
http://michaelkors.misblackfriday.com/
http://airmax.misblackfriday.com/
http://michael-kors.misblackfriday.com/
https://twitter.com/CoachOutlet2014
https://www.facebook.com/coachoutletstoreonline
https://www.facebook.com/ralphlaurenoutletonline

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.