Voittajakonsepti: kesäkassi

Kesän voittajakonseptiksi on yksimielisellä äänestyksellä valittu kesäkassi. (Äänestykseen osallistuivat minä, mä ja meitsi. Myös Stella ilmaisi vahvan kannatuksensa, vaikka olikin äänestyshetkellä poissa. Eilen hän nimittäin ilmestyi Pihlajasaareen mukanaan pyykkikoriani suurempi olkikassi, joka veti sisäänsä  asioita kuten läppärin, järjestelmäkameran, useampia kirjoja, ruokaa puolikkaalle komppanialle ja japanilaishenkisen ruokailualustan (?), ja kaikesta tästä huolimatta kassi näytti olevan noin 70-prosenttisesti tyhjä.)

Kesäkassin konsepti on yksinkertainen. Kyseessä on suurikokoinen (!) kassi, jota säilytetään valmiustilassa eteisessä. Kassi sisältää kaikki rannalla tai puistossa olennaisimmat asiat, jolloin ulos lähteminen kestää päätöksestä oven sulkemiseen keskimäärin juuri niin kauan kuin kestää sujauttaa sandaalit jalkaan.  

Olennaista on, että kesäkassi on pyhitetty pelkästään tähän tarkoitukseen - koko nopean lähtemisen salaisuus on, että tavaroita ei tarvitse purkaa ja pakata uudestaan ja uudestaan. 

Viihdyn ulkona ja asun tässä mielessä onnekkaassa paikassa, sillä lähellä ovat ranta, puistot ja saaret. Nautin siitä, että ulkona oleminen voi olla täällä spontaania ja vaivatonta, vaikka ei olekaan omaa pihaa.

En halua tehdä lähtemisestä hirveää produktiota. Tykkään piipahtaa ulos aina kun on aikaa, vaikka ihan vain tunniksi tai puoleksi. Monina iltoina kävelen ulos suoraan teekuppi kädessä, juon iltateen merenrannassa ja kävelen takaisin kotiin.

Kesäkassi tekee kaikesta helppoa ja nopeaa. Varustukseen kuuluu viltti tai pyyhe, pieni tyyny, aurinkorasva, vesipullo sekä pokkari tai lehti. Koska itselläni on käytössä version deluxe, siellä on aina myös raikastava kasvosuihke sekä piknik-käyttöön soveltuva viinilasi.

Oman kassini ostin Kapteeninkadun Lifestyle-liikkeestä, mutta kivoja on näkynyt tänä kesänä vaikka missä.

Ihania hellepäiviä, kamut!

Kommentit

Liina / VillaIlona (Ei varmistettu) http://villailona.blogspot.fi

Juuri tuollainen kesäkassi multa puuttuu! Olisi niin näppärä veneretkilläkin.
Kiitos ihanasta blogista, luen aina. :)

mj (Ei varmistettu)

Jes!
Mulla on kans "Aina valmiina" -tyyppinen kesäkassi (joka tosin on Anton & Antonin sponsoroima juutikassi) - toimii samalla konseptilla. Aurinkorasvat, kirjat, viltti, random pitkähihainen jne. valmiiksi pakattuna.

Mariija (Ei varmistettu)

Kesäkassin tärkeä ominaisuus Helsinkiläiselle on myös se, että se mahtuu pyörän korin kyytiin! Siihen ainakin oman pyörän kanssa Mokon kassi on liian iso, mutta erilaiset isohkot kangaskassit ja juuttikassit passeleita.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei, mistä olet bongannut rantaviltin?? Hakusessa on samantapainen, ohut ja kevyt puuvillainen...

Positiivista

Ei ihan samanlainen, mutta melkein: http://www.netanttila.com/shop/fi/netanttila/vuodevaatteet-ja-tekstiilit/anno-huili-torkkupeite-2433365

Mulla on tollanen, ja se on ihanan kevyt ja helppo ottaa rantsuun mukaan :)

Mariija (Ei varmistettu)

Granitissa on kanssa, mutta Helsingissä oli tiistaina jäljellä vain näitä: http://www.granit.com/product.html?product_id=2255&category_id=156#....

Eeva Kolu

Heippa, mä ostin tuon Granitista ja välittömästi harmitti, kun huomasin että siinä Granitin lähellä Tikaussa olisi ollut tosi kivoja pyyhkeitä/vilttejä samalla hinnalla, mutta eettisesti tuotettuina. Suosittelen siis Tikauta! 

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos teille kaikille, nyt pitää vaan valita näistä sopivin. :)

Lanttuleikkuri (Ei varmistettu) http://lanttuleikkuri.wordpress.com/

Mulla tälläinen laukku ei toimi. Mä olen siitä outo ihminen, että kannoin laukkua liian lähellä itseäni ja mekko meni ikävän näköiseksi kun olki tai mikä tää matsku tässä onkin, raapi kangasta.
Yritin sellaista juuttikangastakin, mutta eihän siitä mitään tullut.
yritin ottaa etäisyyttä, kropan ja laukun välillä mutta näytin hölmöltä, kun käsi oli suorassa.

Kaunis ja tilava, mutta ei tälläisille ihmisille, jotka pitävät laukkua kiinni kropassaan.

Olzu (Ei varmistettu)

Kesäkassi ja raikastava kasvosuihke ovat kesän parhautta! Mitä raikastavaa kasvosuihketta käytät? Oma Body shopin suihkeeni on lähes loppu ja uusi tuote kiinnostaisi.

Eeva Kolu

Heippa! Mulla on monta erilaista, mutta esim. tuo kuvassa näkyvä Avènen lähdevesisuihke on hyvä raikastava perussuihke :) 

phocahispida

Hei tää kuulostaa todellakin voittajakonseptilta! Mulla on vieläpä ihan täydellinen hippikassi tuota käyttöä varten....

P.S. Boheemi jos näillä säillä vaan on mahdollista olla ihan #beachlive niin miksipä ei olisi. <3 Kyllä meidänkin 33-asteisesta asunnosta on kiva päästä välillä järven/meren rantaan!

P.S. Viileähköä sisätekemistä helleväsymyspäiviin voi voittaa täältä:
http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2014/07/25/arvonta-liput-ateneumin-tove-jansson-nayttelyyn/

phocahispida

Piti lukea että no hei ja olla vaan yksi P.S. Voi tätä puhelimella säätämistä. :,D

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei, halusin vain kertoa, että pidän tyylistäsi kirjoittaa blogiasi. Näitä juttuja on aina niin viihdyttävää lukea. Jatka samaan malliin, sillä ne piristävät päivääni joka kerta. Jopa vastoinkäymisistäsi olet löytänyt aina jotain positiivista elämässä.

Vierailija (Ei varmistettu)

tämän listauksen luettuani, minusta on tuntunut välttämättömältä hankkia juuri tuollainen kesäkassi! Ja ohut piknikviltti, nykyinen huopa on projekti kuljettaa mukana.

Hannna (Ei varmistettu)

Hyvä idea tuollainen kesäkassi :) Kiitos hauskoista ja inspiroivista blogikirjoituksistasi, niitä on ilo lukea :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.