yksiön joulu

Kaikki mitä rakastin

Ajattelin, että koska tässä 28 neliön yksiössä on jo kaksi ihmistä, kymmenen paria konjakinruskeita nahkakenkiä ja kaksi polkupyörää keskellä olohuonetta, täällä ei olisi enää tilaa joulukuuselle. Olin onneksi väärässä - torilla myytiin pieniä pöytämallisia joulukuusia, kuin yksiöille luotuja!

 

Kuten mainitsin, meidän joulukoristeluista piti tulla varsin askeettiset. Olin saanut neuvoteltua luvan hankkia pienen kuusen ja siihen kahdeksan koristetta. Olin hankkinut neljä lähes pökerryttävän yksinkertaista lasista joulupalloa ja askarrellut neljä valkoisen eleetöntä origamilintua.

 

Aseteltuani ne kuuseen totesimme yhteistuumin, että minimalistinen joulukuusi on perseestä.

 

 

Aivan ensimmäiseksi minimalisti-funktionalisti saksi Hendrick's-pullon pahvipakkauksesta kaikki absurdeimmat hahmot, kuten avomaankurkussa roikkuvan voimailijan ja teekupissa istuvan silinteripäisen sedän. Ne kiinnitettiin kuuseen paistinarulla. Sekään ei riittänyt, kun minimalisti-funktionalisti löysi sisäisen jouluihmisensä - kutsuttakoon tätä nyt sitten vaikka joulun ihmeeksi. Kohta kuusessa oli jo kaksi paristokäyttöistä LED-valonauhaa ja tänään siihen ilmestyi vielä kuusi piparminttusauvaa. Nyt kuusi on täynnä epämääräisiä koristeita, joista mikään ei sovi yhteen ja kaiken lisäksi niitä on liikaa - toisin sanoen, kuusi on täydellinen.

 

Jouluun on valmistauduttu muutenkin sopivassa määrin. Ankat ja juurekset on hankittu, saaristolaisleipä paistettu ja torilta haettu karpaloita pannacottaan. 

 

Joulusiivous tehtiin eilen, kyllä nyt kelpaa käppäillä täällä puhtauden ja siisteyden tyyssijassa. Joulusiivous ei saa olla tylsää puurtamista, vaan siinä pitää olla ripaus glamouria. Kuuntelin Frank Sinatraa ja kuurasin vessan kaakeleita pitsimekkoon pukeutuneena, toisessa kädessä juuriharja ja toisessa gin&tonic. 

 

Jouluarvontakin on suoritettu - kirjapaketin voitti nimimerkki vaiva, kosmetiikkayllärit saavat Tiina ja marki39. Laitan teille piakkoin mailia. Todella suuri kiitos kaikille osallistuneille!

 

 

Eilen kävimme katsomassa jo eräänlaiseksi jouluperinteeksi muodostuneen Teatteri Kantanäyn kabareen Ei Turus mittä homoi oo. Siitä se loma oikeastaan alkoi, jostain Nahka-Leilan seikkailujen ja homoemojen koulutusleirin välimaastosta. Pyykkikone pyörittää vielä toiseksi viimeistä satsia, nyt täytyy enää käppäillä kirjastoon hakemaan pyhiksi pino lukemista. 

 

Niin se kuulkaa on. Joulu tulee, minä olen valmis.

 

Nyt aion jäädä muutamaksi päiväksi lomalle tietokoneesta ja kännykästä. Siihen asti, yhden lempparijoululauluni sanoin

 

have yourself a merry little Christmas

let your heart be light

 

 

 

Kommentit

Siiri (Ei varmistettu)

Hyvää Joulua Eeva!

Mari (Ei varmistettu)

Ihanaa joulua, ihana Eeva!

Nna (Hampaat irvessä) (Ei varmistettu)

Asiallinen joulukuusi! Itse vähän vierastan sisustuslehtien loppuun asti harkittuja, ylipörheitä, antiikkikoristeisia joulukuusia. Se johtuu varmaan siitä, ettei lapsuuteni kuusi ollut yhtään sellainen. Vaikka vanhempani ovatkin kiinnostuneita sisustuksesta, joulukuusi saatiin aina koristella itse tekemillämme oranssivihreillä kartonkilenkkinauhoilla, puuväreillä väritetyillä suomenlipuilla ja pumpulipartaisilla, yksisilmäisillä paperimassapallotontuilla, joiden valkoisissa poskissa oli reilusti kuivahtanutta erikeeperiä.

Petronella (Ei varmistettu)

Aivan mieletön joulukuusi! Hyvää Joulua :)

anna (Ei varmistettu)

oon puhunut jo monta vuotta meille kotiin tällästä pöytäkuusta, mutta ei ni ei! :( parina vuotena oon askarrellut paperista lumihiutaleita koristeeksi. Nyt toi pöytäkuusi olisi tosi bueno, kotikodin ollessa remontissa asutaan kaikki kuusi (he heh) meidän rantasaunan tupa-osiossa. ettäh. mut veljen vieressä on ihan kiva nukkua..

ihanaa joulua!

Marita (Ei varmistettu)

Hyvää joulua! Onneksi minimalisti-funktionalistisikin koki jouluherätyksen, jouluna vaan kuuluu olla runsaasti koristeita puussa, huolimatta siitä sopivatko yhteen vai ei.

Oliko kabaree muuten hyvä? Itseltä on jäänyt kaksi aikaisempaa kabareeta kokematta (vaikka veljeni onkin hoitanut koko homman musiikkipuolta alusta lähtien), mutta tähän kolmanteen löytyy vihdoin liput.

dimma (Ei varmistettu)

kuusella tai ilman! Viettäkäähän hyvä:)!

Vipsu (Ei varmistettu)

Hyvää Joulua Kaliforniasta! Blogisi saa aina hyvälle mielelle ja kuvat ovat kauniita :)

annukka (Ei varmistettu)

Ooh, kui hienot joulukoristeet, vau!! Pusuja, ihanaa joulun jatkoa murut!

Siiriliinu (Ei varmistettu)

Söpöin kuusi ikinä! Ihanaa joulua sinne!

http://siiriliinu.blogspot.com/

Fanni (Ei varmistettu)

Eeva, olet ihana! Naurattaa. Mutta ihmettelen, miten 2 ihmistä voi tulla pitkään toimeen 28 neliön yksiössä, huh :D

Mape (Ei varmistettu)

Kiitos parhaasta blogista, kauneimmista ja hauskimmista kirjoituksista ja upeista kuvista!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.