Ladataan...

Havahduimme tänä aamuna siihen, että on Siivouspäivä. Silloin koko Helsinki roudaa vanhat, turhat, epäsopivilta tuntuvat tavaransa kaduille ja pistää ne myyntiin pilkkahintaan.

Minäkin innostuin mukaan puolen tunnin varoitusajalla. Kävin puoliksi juosten kaapit läpi, ja sen mitä oli jäänyt edelliseltä kirppikseltä kassin pohjalle.

Sain melkein kaiken myytyä ja sen mitä en myynyt pistin Pelastusarmeijan laatikkoon. Ei tuntunut vaikealta luopua mistään, edes niistä jutuista, jotka olivat joskus lemppareita.

Eräs tyttö osti talvitakkini, sen kaikista lämpimimmän, josta ei mene mikään tuuli tai viima läpi. Katsoin perään kun hän käveli takki kainalossa pois, ja kylmät väreet vilistivät pikkuvarpaista korvanlehtiin.

Nimittäin sillä hetkellä hiffasin, että this is it: myymällä sen takin lähetin maailmankaikkeudelle ja/tai naapuruston mummoille mutta ennen kaikkea itselleni vahvan ja selkeän viestin, että en aio olla täällä ensi talvena. 

Illalla Ikea-kassit tyhjinä ja sydän keveänä join viiniä onnellisten ihmisten ympäröimänä. Tajusin entistä selkeämmin, että noilla ihmisillä on jotain, mitä minulla ei. Kävelin kotiin ja laitoin kuulokkeista soimaan biisin, jota en ollut kuunnellut vuosiin.

And I’m just standin’ there, I can’t say a word 
‘Cause everythin’s just gone 
I’ve got nothin’ 
Absolutely nothin’

Sillä hetkellä tajusin, kun katsoin parin katuvalon valaisemaa naapurustoa: juuri nyt minulla ei ole mitään, mitä en voisi jättää viiden minuutin varoitusajalla. Mitä joskus oli, on mennyttä. Minulla ei ole mitään.

Ja oikeastaan juuri siksi minulla on kaikki. 

Ladataan...

Ladataan...

Huono uutinen: syksy on nyt sitten ilmeisesti ihan oikeasti tullut. 

Hyvä uutinen: kesän ehdoton lempparipaikka, Hernesaaren Birgitta, on kuulemma auki vielä ainakin syyskuun loppuun. Kysyin asiaa hädissäni eräänä aamuna, kun pidimme nurkkapöydässä palaveria hyytävän koleassa säässä.

Hyvä niin - muuten olisin epäilemättä saanut vierotusoireita paitsi auringosta ja uimisesta, myös Birgitasta. Siellä on istuttu kesällä niin aamiaiset kuin iltapalatkin, suunniteltu yhdet häät ja ainakin kymmenen lehtijuttua, juotu korkkareissa skumppaa ja treenitrikoissa smoothieta, pidetty sata palaveria, tavattu sukulaisia, ystäviä ja uusia tuttavia ja notkuttu nurkkapöydässä yksin läppärin tai kirjan kera.

Ja on näissä koleissa säissäkin sentään jotain hyvää: nytpähän ainakin merenrantakahvilan takkatulet, viltit ja punaviinit pääsevät kunnolla oikeuksiinsa.

Birgitta Hernesaari osoitteessa Hernesaarenranta 2.

 

Ladataan...

Viinin ja ruuan yhdistäminen on niin nähty - tämän päivän teema on viinin ja julkkisjuorujen harmoninen liitto.

Viime kesänä Provencessa oli jännät paikat. Paikalliset lehdet julistivat lööpeissään, että Brad ja Angelina olivat menossa naimisiin viinitilallaan Château Miravalissa juuri samana viikonloppuna, kun itse haistelin laventelipuskia samaisilla huudeilla.

Yhtenä päivänä ajellessamme lähellä Corrensia, jossa Château Miraval sijaitsee, näimme taivaalla kaksi helikopteria. Olin ihan varma että nysse tapahtuu! Ostin paikallisesta viinikaupasta pullon Jolie-Pittin tilan roseeta, tarkoituksena korkata illalla Brangelinan malja.

Mutta ei. Ei tullut häitä, eikä sitten huvittanut korkata pulloakaan - mikä antikliimaksi. Sen sijaan raahasin putelin Suomeen ja kotona päätin, että korkkaan sen sitten, kun Brad ja Angelina sanovat oikeasti tahdon. (Toivoen, että se tapahtuisi melko pian, sillä roseet eivät tuppaa olemaan niitä tapauksia, jotka paranevat vanhetessaan. Toisin kuin Angelina.)

Noh, kuten olette epäilemättä kuulleet, eilen Provencesta kantautui hääkellojen kuminaa, ja minä pistin samantien pullon Miravalia kylmään. Tänään illalla juon Angelinan maljan, ja ehkä otan huikan Bradillekin. Olihan se sentään aika ihana Thelmassa & Louisessa.

(Kiinnostuneille tiedoksi: Jolie-Pitt Perrin Miraval Rosé on saatavissa nykyään myös Suomesta - laseittain satunnaisista ravintoloista ja erikoisvalikoimassa Arkadian Alkosta, josta se epäilemättä on jo myyty tämän uutisen siivittämänä loppuun...)

Ladataan...

Pages