Aamiaistreffit koulun alun kunniaksi!

Kesälomalla ystävän kanssa mietimme, miksi arki ei voi olla täynnä yhtä kivoja hetkiä kuin loma. Miksi arjen keskellä on vaikeampaa tarttua hetkeen ja nauttia pieni pala taivasta kaaoksen keskellä? Miksi arkena ei tule tehtyä enemmän spontaaneja juttuja, joihin lomalla lähtee päätä pahkaa mukaan miettimättä sen enempää seurauksia? Miksi arki muuttaa ihmisen lukkiutuneeksi ja passiiviseksi tylsimykseksi? Vai muuttaako loma meidät vain vapautuneiksi hedonisti-rasavilleiksi, joilla ei ole minkäänlaisia järkeen perustuvia motiiveja teoillemme?

Kuinka arjesta ylipäätänsä tehdään kivaa? Näin masentuneissa tunnelmissa me keskusteltimme loman loppuvaiheilla… Taitaa olla tuttua itse kullekin.

IMG_5786.JPG

Uskon todella että elämä on sitä miksi sen tekee. Pienen masistelutuokion jälkeen me päätimme ystäväni kanssa että tästä syksystä tulee ihana! Vietämme kynttiläillallisia, yökyläilemme, pidämme Halloween-juhlat, sovimme aamiaistreffejä ennen koulua, käymme ulkona juhlimassa vaikka olisi aikainen herätys jne.
Ja ei muuta kuin tuumasta toimeen! Mikäs sen parempi päivä aloittaa kiva arki kuin ensimmäinen arkipäivä? Sovittiin siis aamupalatreffit ekan koulupäivän aamuun. Koulu alkoi onneksi vasta kahdeltatoista joten aikaa oli hyvin. Heräsin jopa 10 minuuttia ennen herätyskelloa! Aurinko paistoi ja fiilis oli heti tosi energinen. Vaatteet päälle ja kauppaan!

IMG_5725.jpg

Lähdin alunperin kauppaan ostamaan kananmunia aamiaislettuja varten, mutta alkaneen arjen kunniaksi päätinkin yllättää kamun ja keksiä jotain uutta. Niimpä päädyinkin ostamaan ainekset porkkanarahkasämpylöitä varten, joihin eräs lukija jokunen päivä sitten toivoi reseptiä. Nyt oli aika luoda se.

IMG_5734.JPG

IMG_5736.JPG

Vähän sitä sun tota kulhossa sekaisin. Mututuntumalla mennään as usual.

IMG_5740.JPG

Sämpylät uuniin ja aamupalapesää väsäämään…

IMG_5750.jpg

IMG_5753.JPG
IMG_5756.JPG

Tuoreita tomaatteja leivänpäällyseksi…

IMG_5763.JPG

…ja ah-aina-niin-herkullista avocadolevitettä.

IMG_5766.JPG

Kullanruskeat taivaalta tuoksuvat sämpylät uunista ulos ja vähän punaa huuliin!

IMG_5771.jpg

IMG_5784.JPG
IMG_5794.JPG
IMG_5795.JPG
IMG_5796.JPG

Ihana aloitus päivälle. Aurinkokin tuli moikkaamaan meitä 🙂 Kuvissa esiintynyt leikkele on kalkkunaa ja juusto 15% Polaria. Marjat, omput ja tomaatit ovat oman pihan satoa! Avocadolevitteen resepti löytyy täältä.

Porkkanarahkasämpylät

5 minisämpylää
250g rahkaa1,5 dl pikakaurahiutaleita1dl täysjyvävehnäjauhoja (voi kokeilla myös ruisjauholla, tai jollain muulla jauholla)1/2 tl suolaa tai yrttisuolaa1/2 tl leivinjauhetta1 tl pizzamaustetta (vapaavalintainen)1 pienen pieni porkkana1-2 rkl hunajaa (tai muuta makeutusta)
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin ja pyörittele 5 pientä sämpylää. Huom. taikinan kuuluu olla rahkan takia kosteaa! Paista 20-25 min. (pahoittelen suurpiirteistä paistoaikaa, mutta touhutessani muita juttuja aamiaista varten en ollut aivan varma kuinka kauan sämpylät loppujen lopuksi paistuivat!) Voit kokeilla kypsyyden leikkaamalla sämpylän kahtia. Sen ei pitäisi olla löysä sisältä. Kosteaksi se kuitenkin hieman jää.

IMG_5804.JPG

Harrastatteko te aamiaistreffejä ystävienne kanssa, vai onko aamu viimeinen hetki jolloin tekee mieli harjoittaa sosiaalista toimintaa? 🙂

Kommentit (35)
  1. Uunissa paistuu ja ihanalta tuoksuu, en malta oottaa et pääsen maistamaan c: sun reseptit on mahtavia !

  2. Tein näitä sämpylöitä, vähän muokkasin ohjetta, kun porkkanaa ei ollut tarpeeksi enää jäljellä. 😀 Laitoin tilalle kesäkurpitsaa, joka myös sopi tosi hyvin!:) Ihan hyviä tuli!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *