Banaaniherkuista paras

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eikö niin, että yksi kivoimmista keittiöhääräilyistä on pienten herkkujen/snäkkien valmistelu pakastimeen pahojen päivien varalle? Tai miksei toki hyvienkin tai neutraalien päivien varalle. Sen perinteisen banaanin pakastamisen (”nana ice cream eli nice cream”) voi upgreidata uudelle herkkulevelille, kun iskee mukaan kaikkea härpäkettä mistä tykkää. Jos pelkkä banaani on ”vaniljajätski”, niin kaikki lisäherkut tekevät siitä jäätelöannoksen. Niinhän?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oldie but goldie. Tämä on niin nähty juttu jo! Olkoot, mutta pakastettujen banaaniherkkujen maku ei koskaan mene pois muodista. Tässä banaania kaakaomassapalasten, hunajan ja maapähkinävoin kanssa kolmessa eri esillepanossa. Mikä kaakaomassa? (raaka)kaakaomassa on sataprosenttista makeuttamatonta ja maustamatonta raakasuklaata. Puhun kaakaomassasta enemmän tässä postauksessa. Parempaa jäätelöannosta saa hakea! Maapähkinävoi tottakai Amonan makeuttamaton, raaka kaakaomassa Foodinilta, banaanit luomua, hunaja suomalaista.

Kannattaa pakastaa herkut leivinpaperin päällä, jotta ne saa irroitettua helposti. Älä välitä, vaikka banaanitaideteosten kokoaminen olisi hunajineen kaikkineen vähän tahmeaa ja hajoilevaa puuhaa, sillä kolea pakastin muuttaa väsäyksesi kestäviksi. Noihin kaksikerroksisiin banaaninappeihin voi iskeä vaikka cocktailtikun, jotta syöminen hoituu siistimmin. Banaaniveneen syö helposti vaikka haarukalla ja veitsellä, ja tuon todella ahnaan maapähkinävoilla kuorrutetun banaani-kaakaomassa-pötkylän voi vaikka haukata menemään kuin hodarin konsanaan.

Ja vielä yksi idea esillepanoon tuli! Mikäli teillä on sellainen omenankaranpoistaja, koittakaa lävistää sillä pieni pala suoraa banaania ja tunkekaa sisään kaikkea edellämainittua tai herkkuja oman valintanne mukaan. Pähkinät, rusinat, taatelit, gojimarjat (tai mitkä tahansa kuivatut marjat), kookossose, jugurtti, kaakaonibsit tai tummasuklaa toimivat myös varmasti.

Huomaathan, että pakastebanaaniviritysten on hyvä antaa sulaa hetki, ennen kun tarjoilet ne vieraillesi fiininä jälkiruokana. Kivikova banaani ei ihan vielä muistuta jäätelöä.

Kommentit (8)
  1. MIten noita kuuluu siis syödä? Ei kai niitä suoraan pakkasesta otettuna kivikovina voi syödä? En ole pakastanut banaania mutta muuttuuko se jotenkin sulaessaan 😀

    1. Sekin on postauksessa mainittu jos viitsii lukea loppuun 😀

  2. Lähtivät heti kokeiluun! Itse tein noita nappeja, laitoin väliin maapähkinävoita, hunajaa ja kaakaonibsejä! 🙂 nyt vaan pitäis malttaa odottaa, että ne jäätyy…

    1. Kaakaonibsit sopii kyllä kans älyhyvin! Varmasti on hyvää, koita malttaa odottaa! 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *