Cafe Kokko ja maan parasta raakakakkua

(Ennen kuin aloitan varsinaisen postauksen, täytyy kerätä säälipisteet ja kertoa että olen taistellut WordPressin kanssa koko päivän, sillä se ei jostain syystä anna minun ladata hyvälaatuisia kuvia, vaan muuttaa ne rakeisiksi. Pikselimössöksi muuttui myös aikaisempien postauksieni kuvat, eli #blogipilalla ja #kiittiWP. Raivopäissäni heitin limetin parvekkeelta, kuudennesta kerroksesta vilkkaalle kadulle. Se pomppasi kuin tennispallo. Joku Kallion deeku pääsee sen löydettyään tekemään gin tonicia. Onneksi räjähdyspaikalle saapui maailman ihanin kahvinkeittäjä, jonka syliin heittäytyä. Halit, kahvit ja terapia rauhoittivat minut muttei tekniikkaa; saatte nauttia rakeisista kuvista. Olen todella pahoillani ja koitan selvittää tilannetta!)

Kysytte suhteellisen paljon Helsingin kahviloista ja ravintoloista ja minun mielipiteistä niihin. Missä on parasta kahvia, missä parasta safkaa ja missä muuten vain mahtava tunnelma? Voisinkin ottaa tavoitteeksi kirjoittaa kaikista pitämistäni paikoista Helsingissä. Tägeistä löytyy nyt uusi kategoria ”parhaat mestat”, jonka alta löytää suosituksia. Jee! Vihdoin voin kierrellä kahviloita ja ravintoloita ja sanoa tekeväni töitä. Uratavoitteet alkavat minun puolestani olla saavutettu, heh.

Tässä nimittäin tulisi yksi paikkakatsaus. Valehtelematta Helsingin ehkä ihanin kahvila on Cafe Kokko. Aiemmin Skattalla merenrannassa sijainnut kahvila on muuttanut viime viikolla Kalevankadulle. Ikkunoista paistava rauhoittava merimaisema jäi, mutta avaruutta ja valoa tuli rutkasti tilalle. Tykkään!

kokko

Kokosta ja sen periaatteista sen verran, että siellä pidetään aina yllä laatua. Kyseessä on yksi harvoista Helsingin kahviloista, joista saa Aeropressillä ja Chemexillä valmistettua kahvia. Pannussa tunteja seisseen juhlamokan olemassaoloa ei tarvitse siellä edes tiedostaa. Myös espressopohjaisia erikoiskahveja löytyy, joita en kylläkään ole päässyt vielä maistamaan. Kun on haistanut tuoreen kahvin, ei tarvitse enää kuin vilkaista raakakakkuja pullollaan olevaan vitriiniin ja voi sanoa (tai siis laulaa) ”I’m in love with the Kokko.”

Vaikka baking sodaa ei kakuissa käytetä, ne pärisee silti aika kovaa. ”Mikä kakku käy aloittelijalle?” kysyn baristalta, seuralaisenani aivan toisesta maailmasta tupsahtanut mies. Olen aiemmin mainostanut hänelle Kokossa olevan parhaat raakakakut, että odotapas vain kun vien sinut sinne. Saamme palan punajuuri-lakritsikakkua. Että sellainen kevyt aloittelijakakku. Tuomio: maagista. Miehen tuomio: maagista. Kuinka he tekevät tämän?! Kokko säilytti asemansa parhaiden raakakakkujen tarjoajana koko maailmassa.

Cafe Kokko, Kalevankatu 31 A 6 (toinen kerros, käynti sisäpihalta).

PS. Tuhannesti kiitos kysymyksistä edelliseen postaukseen! Niitä saa käydä edelleen heittelemässä. Aloitan vastausurakan tänä viikonloppuna! <3

Kommentit (21)
  1. Ei herranjumala, päätin eilen käydä testaamassa tän kahvilan kun Helsingissä satuin liikkumaan. Otin palan lakritsipunajuurikakkua ja eeeeiiii juma oli ihan täydellistä!!!!!! Myöhemmin maistoin vielä porkkanakakkua, joka sekin oli oikein makoisaa. Kiitos kun vinkkasit tästä paikasta, en olisi muuten varmaan tajunnut lähteä niin ”kauas” keskustasta raakakakkuilemaan. Ja aion ehdottomasti käydä uudestaan, oli niin hyvää kakkua ja kaunis kahvila!

  2. Sun kuvat ei kyllä mun silmään rakeisilta näytä! Mutta asiaan siis _gaash_ miten herkullisen näköinen paikka!! Noi kaikki kakut näyttää niin ihanalta. Milloinkahan pääsis helsinkii et vois testaa tollasen paikan haha. Ihana postaus ja sun kirjotusta on niin ihana lukea :-)))

    1. Ihana kuulla! Ja ehdottomasti kannattaa käydä Kokossa jos täällä vierailee!! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *