Eiran salainen helmi: Ravintola Ani

Pakko kertoa teille eräästä salaisesta ravintolasta, josta kertomista olen pantannut jo kuukauden päivät. Mutta kun kerran Nyt.fi:kin siitä jo möläytti niin annetaan nyt sitten mennä. Kaikki kunnia ja kiitos oikeaan osoitteeseen, silläkin uhalla että paikkaan joutuu jatkossa jonottaa Eiran rannassa asti.

ani3Ulkoapäin räkäisen pubin näköinen Ravintola Ani on sisältä turkkilaista ruokaa tarjoileva, hämärän tunnelmallinen buffet-taivas. Ruoka on tuhtia, muttei överillä tavalla, vaan maut pysyvät selkeinä ja puhtaina. Kylläisyystakuu on sataprosenttinen ja leijuu ilmassa toki myös ähkyvaara.

Erikoisinta ja parasta paikassa on se, ettei buffet ole mikään lounasajan erikoisuus, vaan siellä se seisoo aamusta iltaan. Sen kuin menee ja syö kun on nälkä. Nimimerkillä lounasnälkä aina siihen aikaan kun kaikki lounasmestat menevät kiinni. Miksei paikka tosin toimisi myös illallismestana, kun sulkemisaika on joka päivä klo 23.

Paikan ruuasta tulee etäisesti mieleen Sandro, vaikka eri ruokakulttuuria edustavatkin. Couscous, pavut, tuoreet sekä kypsennetyt kasvikset, hummus, tsatsiki, perunasalaatti, kaalisalaatti, pastasalaatti, jalopenot ja tuore leipä ovat salaattipöydän vakkarikamaa. Lämpimänä ruokana on ja pysyy puolestaan valkoinen riisi ja kebab-liha. Lisäksi tarjolla on aina jotain muutakin, viime kerralla taivaallista moussakaa. Olisin voinut mennä Aniin syömään pelkkää sitä.

ani4

Paikan olemassaolon kruunaa vielä se, että buffetin hinta on (arkisin) 9,90€ ja lasin vinkkua saa alle viidellä eurolla. Ei ole hinnalla pilattua hupia taaskaan!

Jos ja kun ne kesäkelit tästä pian alkavat, niin Eiran rannalla päiviään kuluttavien on hyvä muistaa tämä ruokapaikka aivan kulman takana. Paikka toimii myös loistavana plan B:nä Sandrolle; meikäläiset meni nimittäin eilen Eiran Sandroon vain toteamaan sen olevan suljettu, joten kulman takana sijaitseva Ani oli pelastus sudennälässä.

ani1Ravintola Ani, Telakkakatu 2

Kommentit (13)
  1. Ani on ollut oma lemppari jo vuosia, tosiaan ei mikään joka päivän ruokapaikka koska ähkyvaara on suuri 😀 Se hummus on parasta ikinä!

  2. Heiii ihan pakkp tulla oikeen kommentilla kiittämään tästä vinkistä! Selailin blogiasi kun istuskelin eilen bussissa väliä tku-hki ja tämän postauksen perusteella navigoitiin sitten ystäväni kanssa Aniin syömään heti Helsinkiin päästyäni…ja oh my mikä ruokataivas! Ilman suositustasi ei kyllä tosiaan olisi tullut mentyä sillä juurikin hieman karkea ulkopuoli ja ravintolan edustalla istuskelevat miehet olisivat saaneet minut varmasti kiertämään paikan kaukaa. Onneksi näin ei kuitenkaan käynyt, sillä ehdottomasti maittavimpia kokemuksia miesmuistiin 🙂 Kiitos siis kovasti!

    1. Hei ihan mahtavaa kuulla! Kiitos kun viitsit tulla sen kertomaan 🙂 Ja eipä kestä! Ma pleasure.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *