Entisestä yhteisestä kodista oma?

23 - rnYHn7V.jpg

Olen päättänyt jäädä ainakin hetkeksi asumaan entiseen yhteiseen kämppäämme. Rakastan tätä kotia, enkä haluaisi luopua tästä vain siksi, että en muuttanut tänne alunperin yksin. Itseasiassa tämä koti on yksi elementti, joka teki erosta niin kamalan vaikeaa. Pelkäsin, että menetän paikan, johon olin niin rakastunut. Ensimmäisen kodin, joka ei tuntunut väliaikaiselta.

Nyt yhtäkkiä ovessa on pelkkä minun nimeni ja tajuan, että on ensimmäistä kertaa näin. Asun ensimmäistä kertaa ilman poikaystäviä ja kämppiksiä. Olen ihan yksin Merelä ja se on törkeän ihanaa. Minun hella. Minun hana. Minun pakastin. Vuokratut tietty, mutta minun vuokraamani. Kaikki tavarat ovat niillä paikoillaan, joihin olen ne jättänyt, kun palaan kotiin. Ihana fiilis.

22 - 1Y1Y2kx.jpg

Miten tehdä koti kodista, joka on aiemmin ollut yhteinen? No, kyllähän se kuuluisa aika on tähän varmaan paras lääke, mutta päätin myös jatkaa sisustamista, joka jäi joskus talvella kesken. Tai oikeastaan aloittaa sen alusta. Minähän en pidä sisustamisesta yhtään. Se on kamalan vaikeaa, siinä on isot riskit ja hirveästi kantamista. Sisustuselementit harvoin herättävät minussa vahvoja tunteita, elleivät ne sitten ole jotain kullalla päällystettyjä sohvapöytiä, peilistä tehtyjä lipastoja tai työtasoja, joissa on timantteja. Makuni on aika överi, ja siksi minulle vapaat kädet antaessa lopputuloksesta tulee hyvin helposti mauton. Hyvin helposti.

Koska sisustaminen on siis lähtökohtaisesti perseestä, asunnossamme on ollut aika paljon muiden ihmisten jämäkalusteita, ja haluaisin pikkuhiljaa päivittää niitä sellaisiksi, joista oikeasti pidän ja jotka olen ihan itse valinnut. Se ainakin voisi muuttaa tämän kodin kokonaan toiseksi. Menin sisustusbuumissani jo niinkin villiksi, että tilasin noloja tauluja, jotka kertovat minulle tärkeästä asiasta. (Arvaatteko mistä? Oikein arvanneelle lähetän raakasuklaapatukan postissa!) Tuntui niin oudolta, että sain itse valita taulut eikä keneltäkään tarvinnut kysyä mitään! Mieletön vallan ja vapauden tunne taulukaupoilla, lol.

25 - ESk3fF4.jpg

Minkäköhänlainen tästä kodista oikein tulee? Milloin mopo keulii liikaa? Silloinko, kun olen kiinnittämässä kattoon peiliä, vai silloin, kun olen asentamassa pinkkejä neonvaloja tanssitilaani, vai silloin, kun muunnan vaatekaappini fsog-luolaksi, vai silloin, kun teetän itsestäni kaksi metriä korkean alastonkuvan ja kehystän sen olohuoneen seinälle vain koska voin? Tämä jääköön nähtäväksi. Toivotaan, että budjetti tulee vastaan jossain kohtaa.

Eräs toinenkin asia sisustamisen lisäksi on muuten perseestä. Sinkku maksaa kovempaa vuokraa. Kohtuutonta sinkkujen rankaisua tämä tällainen.

Kuvat: Tia Nyholm

Kommentit (7)
  1. Mulla on hieman sama tilanne. Asun ekaa kertaa yksin ja olen aika innoissani, että saa itse päättää kaikesta sisustuksessa, eikä tarvitse asua miesluolassa. Ongelmahan on se, etten osaa sisustaa. Sisustuksesta tulee helposti liian runsas varsinkin kun kotini on hyvin pieni. Saattaa olla hieman yliampuva joidenkin mielestä. Eli mauton toisinsanoen. Mutta ompahan oman näköinen. Osoittaahan tuo aikamoista luonteenlujuutta, että pystyy asumaan kodissa mikä oli ennen teidän yhteinen. Itse en kykenisi kun ylipääsemiseen menisi varmaan vielä kauemmin aikaa. 

  2. Desenion julisteita postissa? Mulla on Kaisa parhaillaan samanlainen tilanne kun sulla. Erosin 2-vuotisesta suhteesta ja ekaa kertaa ikinä asun yksin omada kämpässäni. Pelottavaa aluksi, mutta niiiiin siistiä. Ihanaa olla oman arjen herra!

    1. Lol kyllä! Ja ihanaa kuulla, tää on niiiin siistiä 😀 Tsemppii sinne! 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *