Fiiliseläjä

Minulla ei ole tarvetta vakuutella kenellekään kuinka kiireinen olen ja kuinka työntäyteistä ja aktiivista elämäni on. Kyllä, tehtävää on paljon ja kyllä, saisin upotettua siihen lukemattoman määrän tunteja, mikäli haluaisin. ”Olen niin kiireinen” on lause joka on periaatteessa totta, mutta käytännössä valhe. Aikaa nimittäin löytyy aina sille, mihin sen haluaa pistää. Elämääni kuvaa aika hyvin lause ”minkä taakseen jättää, sen edestään löytää, tai sitten sen voi halutessaan painaa kokonaan unholaan.” Pieni tunnollinen osa minusta kuitenkin kokee aina huonoa omatuntoa tuon viimeisen kohdalla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yksi esimerkki asioiden taakse jättämisestä – ja unohtamisesta – on maili, jonka sain eräänä yönä pyöräillessäni kotiin illanvietosta. Sähköposti, joka saapuu kello kaksi yöllä, ei voi liittyä töihin. Siispä pysäytin heti pyörän ja jäin siihen paikkaan lukemaan viestin, sillä uteliaisuuteni käski tekemään niin. Maili oli mitä ihanin, pitkä ja sen kirjoittamiseen oli käytetty selkeästi aikaa ja vaivaa. Fontti oli sama kuin MacBookin muistiinpanoissa. Sieltä se oli copypastattu mailiin, mikä oli paras ja hellyyttävin yksityiskohta. Kaikenlisäksi viesti ei olisi voinut tulla parempaan aikaan. Se oli juuri sitä, mitä sillä hetkellä tarvitsin.

Olisi pitänyt vastata viestiin heti kyseisessä mindsetissä. En nimittäin enää koskaan löytänyt samanlaista mielentilaa, jossa vastata viestiin sillä energialla, jonka se olisi ansainnut.

IMG_6685

Tästä oppineena pyrin hoitamaan asiat aina niille suotuisissa olotiloissa. Treenaan, kun olen energinen, vaikka olisi jo myöhä. En kirjoita, mikäli ajatukseni ovat jossain muualla, enkä pysty keskittymään. Joskus en pysty kirjoittamaan kolmeen päivään, mutta suon sen itselleni. Ajatukseni työstävät jotain toista asiaa. Tapaan ystäviäni, kun haluan seuraa, ja olen yksin kun tarvitsen sitä. Menen luontoon, kun olen stressaantunut ja haluan irralleen kaikesta.

Loppujen lopuksi me kaikki elämme fiiliksiemme mukaan. Toiset tiedostaen, toiset tiedostamattaan. Siksi tuttuja, joita on kiva moikata silloin, kun menee hyvin, kutsutaan ”hyvänpäiväntutuiksi”. Luulen, että kun seuraamme energiaamme ja tuntemuksiamme, menemme jollain tavalla oikeaan suuntaan. Emme välttämättä huomaa tapahtumien merkityksiä, kuin vasta jälkikäteen. Tästä esimerkkinä ”haluan laihduttaa, mutta minun tekee mieli skipata treeni ja syödä suklaata”. Näennäisesti liikumme kauemmas unelmastamme, mutta todellisuudessa tämä mieliteko voi olla juuri se, mitä tarvitsemme jotta voimme taas liikkua haluamaamme asiaa kohti entistä varmemmin.

IMG_6646

Siispä kysyn miltä sinusta tuntuu tänään? Mikä olisi sellainen ajanviete, jossa tämänhetkinen energiasi tulisi käytettyä optimaalisimmin? Mitä sinä tarvitset juuri nyt?

Kommentit (26)
  1. Haa ihanaa. Ajattelen kans noin. Ja mitä elämäntapoihin tulee, multa kysytään usein miten pysyn hyvässä kunnossa jne. Ja jotkut olettaa etten syö ikinä herkkuja koska oon luonnostani tosi hoikka. Mut mun filosofia on aina ollu se, et koitan kuunnella itteeni ja teen sen, mikä TUNTUU hyvältä. Useimmiten tuntuu hyvältä syödä puhdasta ja terveellistä ruokaa, mut toisinaan yöllä kaverin kanssa syödyt ranskalaiset on paljon terveellisempi vaihtoehto- mielenterveydelle! 😀

  2. Sanoit joskus että mä olen fiksu, voi vitsi jos olen edes puolikkaan siitä mitä sinä. Haleja!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *