First (fresh) date

Ensitreffit. Mun on aivan pakko avautua teille niistä. Vajaat pari viikkoa sitten vietin Bloggers’ Inspiration Day:tä todella viehättävässä seurassa. Meidän välillämme oli selkeää kemiaa heti alusta lähtien, eivätkä puheenaiheet tuntuneet loppuvan millään. Tapasin siellä nimittäin Terveen Hyvää –blogin Pipsan. Olen seuraillut enemmän ja vähemmän Pipsan blogia kohta vuoden verran ja löysinkin sen samoihin aikoihin kun perustin omani. Muistan kuinka silloin kirosin salaa mielessäni etten tajunnut ottaa tuota blogin nimeä ennen Pipsaa, olisi ollut nimittäin niin osuva nimi tällekin blogille, hehe!

IMG_5149

Mutta juu, aiheeseen. Tapasimme kasuaalisti syödessämme gourmet-sormiruokaa korkean baaripöydän äärellä. Hetki meni ennen kuin tajusimme keitä oikein olemme. Toimitimme pikaiset kättä päivää -esittelyt ja liimauduimme koko loppu päiväksi – ja illaksi toisiimme. Tässä vaiheessa tunnustan teille, että valitettavasti postauksen ostikko ja aloitus olivat vain myyntikikkoja. Oikeasti nyt puhutaan tuoreista taateleista eikä ensitreffeistä. Tuo sanaleikki se ei koskaan vanhene… Vaikka jutustelumme aiheet vaihtelivat maan ja taivaan välillä, huomasimme useassa kohtaa päätyvämme keskusteluissamme taateleihin, tuohon yhteiseen intohimoomme (ellei matematiikkaa ja tapahtuman komeaa juontajaa lasketa.)

IMG_55322 Taatelit tuorejuustolla ja pähkinöillä

Siinä missä gaalan muotibloggarit hyrräsivät toistensa asusteiden kimpussa, me keskityimme olennaiseen, eli tarjoilupöydän brownie-paloihin, (joista muuten löytyi rusinoita, uskokaa tai älkää) ja siis juurikin niihin taateleihin.

Mitä me sitten niistä taateleista höpistiin? ”Mulla on taatelikausi” ”Taatelit on niin huippuja makeutuksessa” ”Mä löysin hitsin halvalla puoli kiloa tuoreita taateleita pari päivää sitten”, mitä näitä nyt parin kympin molemmin puolin olevat ruokabloggarit puhuvat kuin mummot konsanaan. Pipsa kehotti minua maistamaan joku kerta tuoreita taateleita. Nolona myönsin nimittäin, etten ollut koskaan niihin sen suuremmin perehtynyt (huom. tuoresta taateleista puhuttaessa taidetaan tarkoittaa puolikuivattuja taateleita, sillä oikeasti ”tuoreet” taatelit ovat väriltään vihreitä)

No, kuin tilauksesta äitini toi pari päivää sitten minulle tuoreita (puolikuivattuja) taateleita Stockmannilta. Nyt päästään siis siihen otsikon aiheeseen. Huomio nro 1: tuoreissa taateleissa on kivi, älä heitä niitä suoraan blenderiin seuraavalla kerralla. Huomio nro 2: Halleluja mikä pala kinuskia! Tuoreet taatelit eivät ole ehkä yhtä ällöimeliä kuin kuivatut ja niissä on säilynyt paremmin taatelin herkkä ominaismaku. Ne ovat myös pehmeämpiä rakenteeltaan ja ihanan kinuskisia. Täytyy myöntää että pesevät kuivatut taatelit ihan mennen tullen! Supervarma herkku on kastaa tuore taateli maapähkinävoihin… Snickers-dejavu on taattu.

IMG_9169 Taatelit oliiviöljyllä siveltynä & sormisuolattuina

Tuoreita tai kuivattuja, luulen että taateleille on löytynyt ainakin ravintoarvoissa pikkuisen pidemmälle pötkinyt kilpailija: kuivatut viikunat! Löysin tämän kuivattujen taateleiden ja – viikunoiden ravintoaineiden vertailutaulukon täältä, googlettaessani niiden eroja.

figs_FI

Eri sivustot antavat vähän eri tietoa kyseisten hedelmien energiamäärästä/100g, mutta kaikki ovat yhtä mieltä kuitenkin siitä, että viikunat ovat selvästi kevyempää herkkua. Niissä on myös hieman enemmän proteiinia ja antioksidantteja. Go figs!

028-1

Maistoin pitkästä aikaa kuivattuja viikunoita viikonloppuna ja en muistanutkaan kuinka ihanasti viikunoiden siemenet(?) raksuvat suussa! Kaiken lisäksi ne ovat niin isoja, että ainakin meikäläiselle riitti niinkin naurettava määrä kuin yksi viikuna viemään herkkuhimon. Sekin piti nakertaa neljällä haukulla.

large-4

Mutta miltä maistuvat sitten tuoreet viikunat? Kommentoi ihmeessä kokemuksesi!

Kuvat ovat seuraavista lähteistä: 1, 2, 3, 4, 5

Kommentit (24)
  1. oliko noissa iranilaisissa tuoreissa pehmeissä taateleissa noin 163kcal/100g jos oikein muistan, ei oo kuivattuja:)

  2. Apua hei meillä kansaa kanssa bosniassa takapihalla viikunoita, ne on kyllä ihan taivaallisia! Suoraan puusta kun nappaa ni on monesti maukkaampia ku torilta ostetut- se mehukkuus ja se vieno makeus on säilyny niissä sillon ihan täydellisesti, ja märkä t paita-viba on kanssa taattu… :D!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *