Haaste: Viikko vegaanina!

Viime päivinä kommenttibokseissa on puhuttanut (luultavasti kanahehkutuksestani johtuen) meikäläisen hiilijalanjälki, ja se, olisiko minun aika ajatella tekemisiäni ja syömisiäni ”outside of the box.” Toisin sanoen syönkö liikaa lihaa? No, kiitosta vain kritiikistä, ehkä sitä olisikin aihetta ajatella! Täytyy häpeissäni myöntää, etten toteuta omassa elämässäni kovin vihreitä valintoja. Elikkäs lempijuhla on kulutusjuhla ja lempiruoka kaikki kaukaa tuleva, kuten banaanit, hehheh. No ei. Mutta mieleeni juolahti asettaa itselleni pieni haaste, nyt kun tätä aikaa tuntuu olevan. Viikko vegenä. Ja jotta en tekisi asioita liian helpoksi itselleni, ja jotta tästä viikosta oikeasti oppisi jotain, pistän vähän paremmaksi. Viikko vegaanina.

Vegaaniudessa tullaan nimittäin erittäin kriittisen asian äärelle: ei maitotuotteita. Ja ellette tiennyt, selviän tuskin päivääkään ilman maitorahkaa! Se on elintarvike, jota kulutan kaikista eniten. Se on ensimmäinen asia, jota minulle tulee ikävä kun poistun maasta. Nyt kuitenkin hypätään hetkeksi tuntemattomaan ja sanotaan rahkalle bye bye viikoksi. Ja ihanalle kanalle. Yhyy!

IMG_0425

Vegaaniserkkuni, samalla hyvä ystäväni, ikuinen luonnonlapsi, joka tälläkin hetkellä kävelee luultavasti avojaloin Uudessa Seelannissa pelastamassa jotain torakoita ja hoitamassa peltoja, on varmaan iloinen kuullessaan tämän uutisen. Että terkkuja vaan sinne kauas, ikävä on sua, maltahan tulla takaisin jo kohta, vaikka täällä kinosten keskellä ei kaislahameella tarkenekaan.

Tämän edessä häämöttävän vegaaniviikon ajankohtaa en vielä osaa sanoa, mutta kaipa sen voisi tässä himassa asuessani vielä toteuttaa, niin ei tarvitse itse maksella ituja sun muita, hahaha. Samalla annan realistisemman kuvan itsestäni tuleville kämppiksilleni, kun minun ei tarvitse kärsiä rahkavajareista ja sen aiheuttamista vieroitusoireista ja mäkättää joka asiasta.

IMG_0418

Okei vegaanit, nyt vinkit kehiin! Eniten kiinnostaa proteiininsaanti, sillä hiilarit saan kätevästi hedelmistä, kasviksista, puurosta, ruisleivästä ynnämuusta sallitusta. Entä mitä salin jälkeen? 20g proteiinia pitäisi alas kulauttaa… Mitään vegaanisia proteiinijauheita en raaskisi viikon takia kuitenkaan ostaa. Joudunko jättämään treenin aikana nauttimani aminot myös pois? Auttakaa tietämätöntä!

Sitten kun luulen tietäväni tarpeeksi aiheesta, ja olen henkisesti valmoistautunut koitokseen, ilmoitan teille ja pidän teidät ajantasalla vihermeiningeistä! Nyt toistaiseksi vielä nautin rahkastani, because well I can.

IMG_0439

Mekko: Sheinside
Uudet kasvonmuodot: kreatiini

PS. Hipit: en luule pelastavani maailmaa olemalla viikon syömättä eläinperäisiä tuotteita. This is just for fun.

Kommentit (56)
  1. Voit tilata proteiinijauheita ja muita superfoodeja JOKKA -nettikaupasta. Mielestäni halvimmat hinnat tähän mennessä. Tällä hetkellä ei mene edes postikuluja – ja jotkut Kaamoshinnat näköjään. Kaikki superfoodit luomuja. Pari kertaa tilannut. Enkä ole pettynyt.

    https://www.jokka.fi/

  2. Tää on jo vanha postaus, i know, mutta en voinut olla kommentoimatta! Jos tästä nyt jotain hyötyä jollekkin veganismista innostuneelle, joka näitä kommentteja sattuu selaamaan, sattuis vaikka olemaankin….

    Itse vegaaniruokavaliota noudattavana ottaa vähän päähän tämä ihmisten proteiinihaikailu täällä! En tullut nillittämään tästä, mutta ilman älytöntä soijan, pähkinöiden ja palkokasvienkin käyttöä saa HELPOSTI protskumäärät kohdilleen, jos niistä on huolestunut. Proteiininpuutetta kun näes ei ole olemassakaan täällä länsimaissa 😉 se ei vaan yksinkertaisesti ole mahdollista ihmisellä, joka syö tarpeeksi ruokaa päivän aikana.

    Itse vetelen oikein tankkaamalla ”puhtaita” hiilareita (ei siis mitään kaupan leipää, mm. couscous, quinoa, RIISI, banskut, taatelit, hedelmät ylipäätään…you name it). Hiilareiden mukana tulee väkisinkin se proteiini, ja tadaa, meikäläisen päivän proteiini-intake huitelee sielä 40-50 gramman korkeuksissa! Eli höpöhöpö ne lihakset mihinkään lähde, muistaa vaan yhdistellä eri proteiininlähteitä niin saa oikein sen aminohapporakenteenkin kohdalleen 🙂 Ja no worries, ei ne hiilarit lihota, päinvastoin, se on se mieletön rasvamäärä mitä porukka nykyään vetää, joka saa hiilarit käyttäytymään kehossa hassusti ja aiheuttaa tiesmitä oireita!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *