Helkkarin hyviä gluteenittomia keksejä

Aurinkoista maanantaita! Sininen taivas laukaisi tänään sellaiset kesäfiilikset, että biitsillehän se oli polkaistava.

Olen mukana Indiedaysin ja Provenan kampanjassa, jonka myötä Provenan uudet gluteenittomat välipalakeksit ovat odotelleet maistamistani. Saman lafkan gluteeniton, sokeroimaton ja mahtavan runsastaatelinen mysli on ollut meikäläisen keittiön peruskalustoa jo aika kauan, joten odotukset uusia välipalakeksejä kohtaan olivat suopean odottavaiset.

Nappasin keksit tänään mukaan Hietsuun. Niiden lisäksi eväänä oli termarillinen kahvia ja litran jäätelö kahden kylmäkallen välissä kylmälaukussa. Paras biitsieväs-idea ikinä! Jopa kotiin tuotu ylijäämäjäde oli säilynyt kylmänä. Kokeilkaa!Transparent.gifprovena8provena2provena7
Keksejä on saatavilla kahta eri makua, Kaura & Tummasuklaa sekä Kaura & Hedelmä. Kuullessani sanan ”välipalakeksi”, ajattelin ettei mikään tuolla nimellä varusteltu voi maistua hyvältä ilman mitään lisukkeita, jotka peittävät sen puista makua. Kävi kuitenkin ilmi, että sanan välipala voisi kumittaa näiden keksien nimestä kokonaan. Todella makeita ja rapeita kunnon keksejä nämä ennemminkin olivat! Tummasuklaa-kekseistä tuli ihan mieleen Jyväshyvän suklaapisara-keksit. Niin hyviä ja ah, mitä kesämökkimuistoja. Ainoana erona tosin se, että nämä ovat täyttä kauraa ja täysin gluteenittomia.

Mikäli olisin keksien himokuluttaja, ostaisin varmaan aina näitä ja välttäisin vehnäpöhötyksen. Tottahan se on että gluteeni ei oikein ihmiselle sovi, vaikka (lähes) kaikki me sitä syömme päivittäin. Olen kirjoittanut aika paljon gluteenittomuudesta ja tämän hetkinen kantani siihen on, että mikäli gluteeniton vaihtoehto on helposti tarjolla, valitsen sen mielelläni säästääkseni vatsaani. En kuitenkaan halua tällä hetkellä elää täysin gluteenittomasti. Kiinnitän tosin viljojen määrään ruokavaliossani huomiota. Se on tullut opittua, että jos syö pelkkää leipää, sen tuntee hyvin nopeasti olossaan, ihossaan ja kasvoissaan, heh.

Minusta oli virkistävää kuulla, että kekseissä on käytetty juuri kauraa. Niin usein näkee niitä ”gluteenittomia jauhoseoksia”, jotka saattavat joskus olla vielä pahempaa kamaa kuin rehelliset, puhtaat viljat. Vanha kunnon kaura onneksi toimii aina.

untitled2provena6provena 4

Hietsu oli entisellään. Hetken makoilun jälkeen uskalsin esittää, että mustat alusvaatteeni olivat uikkarit ja riisuutua, hihhii. Klassinen kesän eka rantareissu siis. ”Biksuilla” tarkeni ihan hyvin vaikka poikaystävä katsoi kuin hullua. Tuuli oli kuulemma kylmä ja turisteilla vielä takit päällä. En minä kyllä tuntenut mitään merkkejä mistään merituulesta; porottava aurinko sai täyden huomioni. Taas kerran #suomalaisetsekosivatkeväästä. Joko te olette ottaneet aurinkoa? (Sisämaassa asuvia ei lasketa, siellähän on lämmintä jo maaliskuussa!)

provena9

Käykää hei muuten osallistumassa runsaan Provena-tuotepaketin arvontaan! Arvontaan voi osallistua kertomalla, miksi itse haluaisi kokeilla Provenan gluteenittomia tuotteita. Syy voi olla vaikka se, että rahat on loppu ja ruokaa pitäis saada. Klik, klik!

Kommentit (17)
  1. Hei!

    Itse gluteenitonta ruokavaliota täysin noudattaessani haluaisin ihan mielenkiinnosta kysyä miksi et siis nykyään syö täysin gluteenittomasti?

  2. Marja-Leena
    9.6.2015, 08:17

    Hodginin lymfooman ja sen hoidoista saadun leukemian sekä kantasolusiirron jälkeen olen joutunut etsimään yrityksen ja erehdyksen kautta, mikä ruoansulatukselleni sopii ja mikä ei. Ja todentotta olen huomannut, että elimistöni voi paljon paremmin ilman gluteiinia. Hoitojen jäljiltä en juuri jaksa itse leipoa, joten olisin kyllä ikionnellinen mikäli sattuisin voittamaan :)!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *