Hiilariton protskulettu mustaherukkatäytteellä

IMG_3772.jpg

Saako yhdeltätoista illalla juoda kahvia?
Sain äsken itseni kiinni ajattelemasta tuota ajatusta. Tunti sitten olin ajatellut saakohan kymmeneltä illalla juoda enää kahvia. Sillon päädyin epäröiden kieltävään vastaukseen, kunnes kahvihammasta kolotti yhdentoista aikaan jo kahta kovemmin.
Kahvinjuonti oli vain yksi esimerkki ”paheille”, jolle on olemassa outoja sääntöjä. Sääntöjä, joita kukaan ei ole sanonut ääneen, mutta ne vain ovat olemassa. 
En voi nyt syödä makeaa kun kohta on ruoka. 
En voi leipoa, on jo niin myöhä.
En voi katsoa telkkaria tai olla koneella koska ulkona on niin hyvä sää.
En voi syödä jätskiä koska söin jo tänään suklaata.
Ei ole mitään järkeä laittaa hiuksia kun menen kohta nukkumaan.

IMG_3742.JPG

Kuka noita keksii?? Mistä ne oikein tulee?? Ja miten niistä voi päästä eroon?
Minä kerron miten! Lakkaa ajattelemasta mikä olisi viisasta ja sen sijaan kuuntele mielihalujasi. HAHAA! Itse noudatan tätä sääntöä elämässäni ja kyllä, juuri sen takia olen niin tahditon ja kummallinen. 
Päätin keittää kahvia ja onneksi päätin. Pikku kofeiinipiikki saattoi mut yllätys yllätys vähän leipomaan! Koska oli jo niin myöhä (huom. tässä tulee taas yksi niistä säännöistä!) päätin tehdä jotain vähähiilihydraattista. Tuloksena proteiinipannukakkurulla mustaherukkatäytteellä. NAM!

IMG_3750.JPG

IMG_3762.jpg

Ihanaa kun Suomen kesäyöt on niin valoisia että ruokabloggaaja saattaa toteuttaa postausta melkein mihin kellonaikaan tahansa. Talvella piti lyödä hanskat tiskiin hyvien kuvien puolesta jo kello neljä iltapäivällä.

Vähähiilarinen protskulettu2 valkuaista
1 kukkurallinen rkl heraproteiinijauhetta (itse käytin vaniljan makuista)
1 rkl maitorahkaa
hippusellinen leivinjauhetta

Täyte:
4 rkl maitorahkaa
3rkl sulatettuja pakastemarjoja makusi mukaan (tai tuoreita muussattuna!)
1 rkl makeutusta, kuten hunajaa tai makeutusainetta

Sekoita kaikki lätyn ainekset hyvin keskenään. Mikäli sinulla ei ole sauvasekoitinta, vatkaa taikinasta haarukalla paakutonta ja sileää. Esikuumenna ja öljyä pannu. Kaada taikina pannulle ja anna paistua kohtuullisella lämmöllä. Käännä varovasti ympäri ja paista vielä toiseltakin puolelta. Siirrä valmis lätty lautaselle jäähtymään. Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Levitä täyte letun päälle, kieritä rullaksi ja pilko pieniksi suupaloiksi.

IMG_3772.jpgLow-carb Protein Pancake with Blackcurrant Filling
2 eggwhites
1 heeping tbsp whey protein (I used vanilla)
1 tbsp quark
pinch baking powder

Filling:
4 tbsp quark
3 tbsp berries of choice
1 tbsp granulated sweetener

Mix all the ingredients with a hand mixer or simply with a fork. Make sure the paste is smooth and has no clumps. Pour it over a hot and oiled pan. Let it cook for a while, then flip. Cook for another while and move it on a plate to cool down. Make the filling by combining all the ingredients. Mix well and pour over a pancake. Roll it up, slice it down and get ready to enjoy the best low-carb treat evah!

love, Kaisa

Kommentit (28)
  1. Moikka! Ihana resepti, olisiko jotain ajatuksia millä voisi korvata ton proteiininjauheen? 🙂

  2. Mikset niitä munan keltuaisia laittanut? 😮 Niissähän on paljon enemmän protskua kuin valkuaisessa

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *