Hissiomatunto

En tiedä, mistä se aivan pikkuriikkisen huono omatunto tulee silloin tällöin tilatessani hissiä. Ei läheskään joka kerta, kuten silloin kun kannan painavia kauppakasseja tai olen muuten vain lopenuupunut, tai on vaikkapa reisien pakkolepopäivä.

Mutta joka kerta kun olen hyvällä tuulella ja täynnä energiaa ja tilaan hissin alas, odotan sitä kun se saapuu ja sitten odotan uudelleen kun se hinaa minut kuudenteen kerrokseen, tunnelma jotenkin latistuu. Ehkä se on se odottelu, mikä saa energiani ja intoni laskuun. Tuskin kukaan tykkää odottelusta. Mikäli hissit olisivat itsestäänselvyys, huonoa omatuntoa ei varmaan tulisi. Tunnen kuitenkin tyyppejä jotka valitsevat aina portaat. Se on varmaan se pahin kolaus mukama atleettisen tyypin omatunnolle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En oiken tiedä mikä niissä portaissa ärsyttää, paitsi että kotini on jo valmiiksi ison mäen päällä. Ehkä ylämäen kivuttuani hieman hengästyneenä haluan vain antautua hissin hinattavaksi. Tai sitten portaissa ei edes ärsytä mikään, vaan haluan hissiin nimenomaan hissiselfieiden, peilille ilmeilyn, yksinpuhumisen, finnienpuristelun ja puhelimen räpläämisen vuoksi.

Otin tämän hissiomatunnon puheeksi siskoni kanssa ja heti seuraavalla kerralla kun olin tilannut hissin, lähdinkin kävelemään portaita alas. Vaikka kannoin kolmea isoa pahvilaatikkoa kädessäni, hyppelin portaita pirteästi ja purin hammasta. Tämähän on ihan kivaa! Sen jälkeen kynnys tilata hissi on vain kasvanut. Ehkä se on sitten tottumisesta kiinni?

Ilmoitusluontoinen asia: olen nykyään porraskansaa. Tai haluan ainakin tulla porraskansaksi. Kirjoitan tästä siksi, että heti kun sanon täällä jotain, se vahvistuu omassa elämässäni. Tässä tapauksessa siis porrashuijaamisesta tulee entistä vaikeampaa.

Jos joka päivä kipuan portaat moneen otteeseen, on pakko jaloissa tapahtua jotain kehitystä. Kasvaakohan kyykkykestävyys? Sujuvatkohan askelkyykyt tulevaisuudessa paremmin? Se jää nähtäväksi.

Ehkäpä tämän tekstin jälkeen joku toinenkin juuri hissin tilannut haluaa yllättää itsensä ja suunnata matkaan mekaanisin keinoin. Ihan vain huvin ja urheilun vuoksi.

Kommentit (16)
  1. Olen myös porraskansaa! Asun kolmannessa kerroksessa, joten hävettäisi kulkea hissillä niin lyhyt matka.
    Kesällä tuli testattua, mitä portaiden nouseminen tekee jaloille: jaoin postia ja joka päivä tuli kiipeiltyä 47 3-4 -kerroksista kerrostalorappua ylös ja alas. Pohkeisiin ilmesty aikamoiset voimanpatit! Kuitenkin muutamina päivinä viimiset raput teki mieli jo kontata, kun ei enää jalka tahtonut nousta.. ja kotona odotti lisaa portaita 😀

  2. www.lautadiaries.com
    30.10.2014, 10:59

    Portaat kunniaan! Ite aloin käyttää portaita, kun taloyhtiön hissi oli niin hidas, että kerkes nukkuun päiväunet ennenkun oli perillä neljännessä kerroksesa.
    Ootko muuten ikinä koittanu mitään lautailua. Surffaus on parasta fitnessiä ikinä! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *