Hymy Raw Food Cafe

Katariinankadun alkupäässä, aivan Kauppatorin tuntumassa sijaitsee suloinen pieni raakaruokakahvila, Hymy Raw Food Cafe, jota pitää raakaherkkutaiteilija Maria Lönnqvist yhdessä Inka Wallgrenin kanssa.

Oli aurinkoinen sää ja päivä vasta aluillaan. Makoilin Tokoinrannassa ja mietin, mitähän sitä tänään tekisi. Päivä tuntui täydelliseltä kuulla Marian nauru, joten päätin lähteä Hymyyn nauttimaan jotain hyvää.

IMG_4731

Niin kahvilan herkkujen kuin sen tiskinkin takana oleva Maria on itseasiassa elävä raakaruoan mainoskyltti. Kun naisen otetta elämään on katsonut hetken, ei voi pistää tikkua ristiin raakaruoan vaikutuksesta mielialaan. The woman is nuts! Hyvällä tavalla tietenkin. Positiivinen hulluus on häviävä luonnonvara ja sen takia kaikkia sen esiintymiä tulee vaalia ja voimistaa. Siksi nappasin Kauppatorilta kimpun kukkia viemisiksi naiselle ihan vain hänen olemassaoloaan juhlistaakseni.

Jo kahvilan sisäänkäynti on oma elämyksensä. Kaunis portti vie puutarhamaiseen sisäpihaan. Olenko Helsingissä, vai olenko Espanjassa?

IMG_4623IMG_4685IMG_4694

Kahvila on pieni, tai oikeastaan se on nurkkaus isompaa toimitilaa, jossa pyörii mm. designmyymälä urbanstory. Paikan moninaisesta tunnelmasta huokuu yrittäjyys ja isot unelmat.

”Mitä sä haluaisit? Suolaista, makeaa? Maista ainakin tätä tuorepuristettua appelsiini-minttu-koivunmahla-mehua!” Päädyin vitriinissä koreilevaan tomaattipiirakkaan, jonka kylkeen tuli vielä raikas salaatti. Raikkaan makea mehu yhdessä suolaisen piirakan kanssa oli mieletön kombo! Jos joku osaa raakaherkkujen makujen eri vivahteiden täydellisen balanssin ja kekseliäät makuparit niin Lönnqvistin Maria. Kaikesta huomaa, että blenderin edessä vietetyt tunnit eivät ole olleet hukkaan heitettyä aikaa.

IMG_4631IMG_4642

Minusta raakaruoissa parasta on se, että jokaikinen ainesosa, jota ruokaan on käytetty, menee kehon hyvään käyttöön. Ei ole mitään ”turhaa”, vaan jokaisella raaka-aineella on terveydellinen (ja toki maullinen) funktionsa. Kun ruuan ravinteet ryntäävät ruokkimaan kehoa ja aivoja, mieliala kohoaa välittömästi ja olosta tulee virkeä. Ja sanomattakin selvää, että myös makunystyrät ovat aitojen makujen hemmoteltavana.

IMG_4673

Helsinkiläiset ja lähiseutulaiset, sekä kesävisiitillä Helsingissä olevat, menkää kokemaan Hymyn tunnelma ja uniikit raakaherkut! Hymy sijaitsee osoitteessa Katariinankatu 1 ja sen aukioloajat voi käydä tsekkaamassa kahvilan sivuilta. Hymy on myös Facebookissa! Kuulin juuri, että kesän ajan tarjolla on mintturaakajäätelöä, jota alunperin tarjottiin vain ravintolapäivänä. Jes!

The Good Morning tulee jatkossa jonkun verran keskittymään aitojen, sympaattisten ja kokeilemisen arvoisien paikkojen sekä tuotteiden etsimiseen sekä esittelyyn. Toivottavasti saatte käyttämisen arvoisia vinkkejä! Mistään en kirjoita, mikä ei tuo minulle lämmintä ja rehtiä fiilistä 🙂

Kommentit (15)
  1. kävelin yhtenä päivänä hymyn ohi ja mietin, että pitäisikin käydä katsomassa. muistin tän sun postauksen ja tulin kurkkaamaan, ootkohan kertonu tuotteista tarkemmin. osaatko sanoa, oliko niillä sokerittomia/hunajattomia/siirapittomia raakakakkuja? vai millä ne makeuttaa ne?

  2. Näyttääpä ihanalta tyypiltä tuo Maria ja paikka myöskin. Suosittelen lämpimästi käymään myös cafe kuppi & muffini- nimisessä paikassa. Aivan älyttömän herkullisia juttuja kaikki ja palvelu mitä parasta!

    1. Kiitti paljon suosituksesta! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *