Isänmaallisuus yllätti helsinkiläisbloggaajan

Onpa ollut eriskummallinen päivä. Vaikken mitenkään erityisen isänmaallinen ole, niin kylläpä tuntuu luissa ja ytimissä tämä meidän satavuotisuus.

Heräsin kahdeksalta. Samuel oli jossain vaiheessa yötä kömpinyt viereen. Nousin, join puoli litraa sitruunavettä ja lähdin ulos. Olin jo laittamassa kuulokkeita korville kuunnellakseni kiroilevia jenkkejä ja satoja kertoja käytettyjä biittejä, kunnes huomasin, mitä ulkona oikein tapahtuu.

En vieläkään oikein tiedä, mitä se oli, mutta katsoin vastaan tulevaa koiraa ja sen ulkoiluttajaa. Hymyilimme toisillemme. Meri, puut, maa, rakennukset. Kaikki oli meidän omaa, muttei kuitenkaan kenenkään omaa. Mietin, miten hassu asia maat on. Miten me olemme jaotelleet maapallon eri osat joillekin kuuluviksi. Ajatuksen älyttömyydestä huolimatta juuri tuo ranta ja juuri tuo silta tuntui ikiomalta.

Katsoin valkeaa maata, pilvien raosta pilkottavaa sinistä taivasta ja ajattelin, että vau, me ollaan sata. Vitsi että me ollaan hyviä. Vitsi että sata vuotta sitten tapahtui siisti juttu ja nyt minäkin saan olla tällainen rohkea rääväsuu.

Kävelin neljäkymmentä minuuttia, ja jossain vaiheessa muistin kaulalla olevat kuulokkeeni. Kuuntelin Jouluyön. Sitten kuuntelin Finlandian hymnin. Sitten olin taas kuuntelematta mitään. Koiria ulkoiluttajineen tuli vastaan lisää.

Nyt on aamiainen syöty, käsi poltettu kihartimessa, ripsaria toisessa silmässä (siinä vaiheessa tuli idea tehdä tämä postaus), pyykit koneessa, ja kohta valmistaudumme lähtemään kävelylle eteläisimpään manner-Helsinkiin. Ja syömään jonnekin. Ja sitten ilotulituksiin. Mikä päivä! Meidän kaikkien päivä.

Kiitos. <3

Kommentit (4)
  1. Kiitos Kaisa tästä ihanasta postauksesta, jaan sun fiilikset. 🙂

    1. 🙂 <3

  2. Mulle tuli tästä ensimmäisenä mieleen yksi havainto, joka liittyy tuohon ensimmäiseen kappaleeseen! Ainahan isenäisyyspäivä on ollut spesiaali, mutta tänä vuonna se on ihan erilailla erityinen 🙂 Kansa tuntuu yhdistyvän entistä enemmän, samalla tavalla kuin silloin lätkän mestaruuden voittaneena. Hyvää satavuotisjuhlaa sinnekin <3

    1. Jep! Just tänään mietittiin, että onkohan joissain maissa aina tällainen yhteisöllinen fiilis? Lätkä ja itsenäisyyspäivät 😀 Parasta terapiaa Suomen kansalle! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *