JOULUKALENTERI: LUUKKU 14

luukku14

Kuvitelkaa, jos maapähkinävoi maistuisi piparilta. Ja kuvitelkaa vielä että siinä olisi yhtä paljon proteiinia kuin prodepatukassa. Sitä on luvassa tässä luukussa! Joulureseptejä on kyselty kovasti ja niitä löytyykin jonkin verran. Tässä kuitenkin uusi yksinkertainen tulokas vanhojen iloiseen joukkoon.

Kyseessä on joulukuosiin päivitetty maapähkinävoi eli piparilevite / karamelli / taikina / valuva rakkausruoka. Käyttötarkoitus voi vaihdella aina suoraan suuhun lusikoimisesta maapähkinävoin tyyppisiin käyttötapoihin: välipalana banaanin kanssa, ruisleivän päällä, puurossa, banaanilettujen tai proteiinipannukakkujen kanssa tai vaikka dippinä porkkanoille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja varoitus: tämä on hyvää. Todella makeaa, todella piparista, todella täydellistä. Enkä vain sano niin. Kaiken lisäksi se on super helppo valmistaa vain kolmesta ainesosasta, jotka kaikki oletettavimmin löytyvät treenimimmin tai -jäbän jääkaapista.

Joulun proteiinipitoisin piparitahna

1/2 dl makeuttamatonta 100% maapähkinävoita (tai mitä tahansa pähkinävoita)
1 scoop vaniljaheraa
2 tl piparkakkumaustetta
kuumaa vettä
THAT’S IT!

Mittaa pieneen kulhoon (esimerkiksi puurokulhoon) maapähkinävoi, hera ja piparkakkumauste. Sekoita sen verran kuin pystyy, luultavasti ei pysty ihan hirveästi, koska koostumus on hankala. Siispä lisää joukkoon kuumaa vettä pikkuhiljaa (pari rkl kerrallaan) sekoittaen välillä. Kun koostumus on hyvä eikä vettä enää tarvita, homma on valmis nautittavaksi.

Tästä voi siis halutessaan tehdä jämäkkää tahnaa esimerkiksi raakasuklaiden täytteeksi tai juoksevampaa proteiinivanukasta suoraan suuhun lusikoitavaksi tai vaikkka jotain siltä väliltä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suklaiden täytteeseen laitoin vielä hampunsiemeniä, jotta sisuksesta tulisi hieman rauskuva. Nämä ovat joulun parhaat suklaakonvehdit, sanon minä!

Oletteko te kokeilleet täytesuklaiden tekoa? Ne valmistetaan kätevimmin niin, että muottien pohjalle kaadetaan ensin pieni kerros raakasuklaata, joka kovetetaan pakastimessa viitisen minuutin ajan. Sitten asetellaan nokareet täytettä, kaadetaan suklaata piripintaan ja kovetetaan taas pakastimessa. Kun luodaan ensin kova pohja, täyte ei pääse valumaan muottiin kiinni. Näin pinta on kauniin sileä ja ylläri vasta sisällä.

Tägäilkää #thegoodmorning mikäli kokeilette. Innolla odotan tuotoksianne! Jos niitä tulee paljon, teen kollaasin Instaan. 😉

Kommentit (24)
  1. Heippa! Ihanaa et ei itse tarvii aina kehitelle kaikkee kummallista vaan kokeilet meidän puolesta!

  2. Ihanaa! Hirmuinen piparinhimo iski ja piti saada kahvin kanssa mutta jäivät kauppaan ihan tarkoituksella koska muistin tämän ohjeen. Lirautin tahnaan kahvia joukkoon, joten sain ne molemmat nauttittua näin herkullisessa muodossa. Kiitos! Gluteenittomat piparit saa jäädä edelleen kauppaan ja ehdin itse tekemään terveellisempiä versioita tai tätä raakasuklaan joukossa! Saa konvehdit ja piparitkin samassa 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *