JOULUKALENTERI: LUUKKU 18

luukku18”Starve your distractions, feed your focus.”

Mietelause loppuviikkoon! Niinhän se on että kiusaukset kiusaavat meitä juuri sen verran, kun me annemme niiden kiusata. Joka ikinen niitä puoltava ajatus ”vai entä jos sittenkin skippaisin…” ”vai mitä jos sittenkin ihan vähän vain…” ”ehkä se ei haittaa, jos…” ruokkii niitä. Ja kun niitä aikansa ruokkii, ne alkavat lisääntyä, ja sitten elämä onkin yhtä kiusausten esiintuloa joka paikassa. Nimim. kokemusta on. Välillä sitä vain putoaa jonnekin kiusausten maailmaan, jolloin motivaatio tehdä itselleen hyviä ja hyödyllisiä juttuja ei näyttäydy niin vahvana.

Näännyttäminen oli mielestäni aivan loistava sana kyseisessä yhteydessä. Kun huonoille kiusauksille ja tekosyille ei anna pisaraakaan toivoa tai hukkaa niihin yhtäkään ajatusta, ne nääntyvät. Puolestaan jos keskittyy sparraamaan itseään, kehumaan itseään hyvistä ajatuksista ja keskittämään fokuksensa siihen, mitä oikeasti haluaa, sen tyyppiset ajatukset vahvistuvat. Olet mitä syöt, mutta myös mitä ajattelet. Ajatukset johtavat toimintaamme niin vahvasti, että kannattaa olla tietoinen siitä, millä päänuppiansa päivän aikana vaivaa! Tämän päivän ajatus on huomisen draivi.

Mahtavaa torstaita!

Kommentit (11)
  1. No niin hui kauhistus kohta se joulu on 😉
    Osallistun

  2. Niitä niin kutsuttuja kiusauksia ei ehkä kannatakaan ajatella negatiivisina asioina, eikä aina kannata yrittää vastustaa mielitekoja. Itse olen ottanut sen linjan, että joinakin päivinä vain ”unohdan” kaikki herkku-kiusaukset, koska tiedän, että jonakin päivänä sallin itselleni kaiken, esim. perjantaina ja lauantaina ja ehkä jonakin muunakin päivänä annan itseni vedellä ihan mitä tahansa herkkuja niin paljon kuin mieli tekee. Joskus se riistäytyy ahminnaksi, mutta joskus pysyn kontrollissa ja syön vain sen verran että hyvä olo säilyy.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *