Jumalten ruokaa

Tehtiin tuossa eräänä iltana frendien kanssa listaa siitä, mitä tulemme tekemään tänä kesänä yhdessä nyt kun kolmaskin jäsen on tukevasti Suomen maan kamaralla, eikä ole hetkeen sinkoilemassa minnekään Aasiaan.

Listalta löytyi DIY-sushitalkoot ja taisi olla jopa seuraava päivä kun ryhdyimme tuumasta toimeen. Olen tehnyt sushia aiemmin ehkä kerran tai kaksi, eli homma oli periaatteessa hallussa, mutten ehken silti omaa sushiravintolaa menisi pystyyn pistämään. Onneksi kaikki omin käsin väkerretty maistuu aina hyvältä, näytti se miltä tahansa.

sushi8sushi6

Päädyimme tekemään pelkkiä kasvismakeja. Tylsää tai ei – tässä ruuassa ehkä syömistä tärkeämmässä roolissa on itse näpertäminen ja tietenkin rullan epäesteettisistä päätypaloista riitely. Lohta tai muuta kalaa ei siis oikeastaan edes kaivannut, vaikka se on ihan ehdoton valinta silloin kun sushia menee syömään ulos. Sushipaikoista pitää muuten tehdä sellainen maininta että moneen kertaan testatusti parasta saa seuraavista paikoista: Tokyo55, Konnichiwa, Sushibar & Wine. Kahdessa ekassa on sushibuffet.

sushi3sushi7sushi2

Riisin maustaminen on kotitekoisessa sushissa kaiken A ja O. Käytimme Sushi Vinegaria, suolaa ja sokeria. Jos ja kun täyte on kurkku-porkkana-avocado-linjaa, riisissä saa olla paljon makua.

sushi1sushi5

Valmistauduimme kauheaan operaatioon, mutta itseasiassa sushi valmistuu yllättävän pikaisesti ihan vaikka arkipäivälliseksi. Oikeastaan vain riisin täytyy keittyä, hautua ja jäähtyä. Sillä aikaa voi pilkkoa täytteet ja kaivaa inkiväärit ja wasabit esille. Tunnissa pitäisi selvitä!

PS. Kyllä, rulliin meni banaania. Myös mango on aika kova. Tuli mieleen villi idea tehdä makeita susheja, joissa olisi banaania, hunajaa ja maapähkinävoita. Hehheh, mitäpä muuta… Idea jäi tosin ajatuksen tasolle sillä kyseisessä taloudessa ei ollut maapähkinävoita. Makeita susheja voisi tehdä myös esim. mansikasta ja suklaasta. (to be continued…?)

Kommentit (8)
  1. Oi, mansikka-suklaa(nutella?) kuulostaa loistavalta idealta! Tosin en tiedä, miten se itsellä menisi norin kanssa… 😀 Ehkä riisipaperin(kevätkääryleen) sisällä?

    1. Jep! Mut toisaalta esim spirulina-banaani yhdistelmä toimii, eli miksei nori-mansikka? ;D

  2. Kin Sushista (Jäken buffasta ainakin, stadista en oo varma) saa semmosta mansikkamakia. ”Levä” on vaaleenpunasta ja siinä on päällä jotain makeeta sössöä. En oo varma pidinkö vai inhosinko. Erikoista, sanotaanko näin.

    1. Haha, myönnän että googletin ”Jäke” 😀 Mut hei pitääpä pitää mielessä heti kun eksyn JÄKEEN 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *