Juo itsellesi parempi iho ja liikkuvammat nivelet

Aluksi täytyy tarkentaa, että otsikon voi ymmärtää kahdella tavalla. Ensimmäinen tyyli on juoda viiniä niin kauan, että iho näyttää peilistä blurratulta ja virheettömältä. Toinen, huomattavasti kestävämpi kikka on tarttua vesilasiin, MSM-jauheeseen ja luomusitruunaan. Sinä päätät. (Voit myös ottaa toisesta arkirutiini, ja turvautua toiseen aina viikonloppuisin.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Moni on varmaan kuullut MSM-jauheesta tai käyttää sitä jo päivittäin. Sanoisin sen olevan treenaajamimmin (miksei toki myös -kundin) tärkein ”superfood”. Se nimittäin osallistuu terveen ihon, kynsien ja hiusten kasvun lisäksi myös nivelten hyvinvointiin, lievittää lihasarkuutta ja nopeuttaa lihasvammojen parantumista. Monet urheilijat aina kilpahevosiin asti vannovat sen nimeen. Etkö pääse kyykkäämään tarpeeksi alas nivusten tai polvien takia? Tässä ratkaisusi!

MSM eli metyylisulfonyylimetaani on orgaaninen rikkiyhdiste, jota esiintyy kehossamme luontaisesti. Syy, miksi sitä pitäisi nyt syödä ekstramääriä, on että tämän päivän ravinto ei valitettavasti sisällä sitä enää samoja määriä kuin aiemmin. Ravintolisänä sopii myös peruspirkoille, mutta on ehdottoman tärkeä paljon liikkuville.

Väitän, että osa teistä syö jonkin tämän näköisen purnukan tabletteja:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kyseessä on siis sama ravintoaine mitä näiden purkkien tabuissa esiintyy. Erotuksena tosin se, että tablettimuodossa itse vaikuttavaa ainetta, MSM:ää, ei ole läheskään niin paljon, tabletit ovat prosessoidumpia ja niissä on täyteaineita, paakkuuntumisen estoaineita ja muuta ylimääräistä mukana. Siispä ei ole ollenkaan huono ratkaisu heivata pillereitä roskiin ja hankkia puhdasta kamaa tilalle.

Itselläni on tullut jo rutiiniksi juoda aamulla heti herättyäni päivän MSM:t. Veden joukkoon kannattaa jauheen lisäksi laittaa sitruunaa, sillä MSM imeytyy paremmin kun sen nauttii C-vitamiinin kanssa. En ole myöskään löytänyt toista kikkaa, jolla voisi peittää MSM:n kitkerän ja karvaan maun yhtä hyvin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kynnet ja hiukset kasvuun, iho heleäksi ja treenit rullaamaan. Kyllä kiitos!

Itse käytän Foodinin MSM-jauhetta, jota voi ainakin tilata Foodinin sivuilta tai FitnessFirstistä. MSM-jauheita löytyy varmasti myös esim. Ruohonjuuresta ja mahdollisesti Punnitse & Säästä -liikkeistä.

Palaillaan!

Kommentit (38)
  1. Hei! Käytin aiemmin MSM jauhetta pieniä väliaikoja pitäen. Se auttoi lievästi kipuileviin niveliin. Samalla kynnet, iho sekä hiukset vahvistuivat.
    Sitten jouduin isoon leikkaukseen.
    Jatkoin MSM jauheen nauttimista. Haava parani nopeasti. MUTTA nyt pelkään että se innosti ns. kiinnikkeiden kasvuun. Niiden vuoksi jouduttiin tekemään, vain kahden kuukauden kuluttua uusinta leikkaus.
    Niinpä lopetin MSM jauheen käytön koska se ilmeisesti lisää kollageenin muodostumista joka taas auttaa kiinnikkeiden kasvua. Tämä siis ihan omaa järkeilyäni.
    Onko kenellekään tietoa moisesta? Uskallanko aloittaa jauheen nauttimisen jälleen?

  2. Inhoan msm-jauheen makua, mutta hyvän juoman saa Puhdistamon luomu super c-vitamiinijauheesta ja msm-jauheesta yhdessä. Lisään joskus aina myös merisuolaa. Tämä jopa parempaa kuin pelkkä vesi!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *