Kaikki mitä rakastan nyt

Kun kerran tuli sätittyä Helsingin kahvila- ja ravintolatarjontaa aiemmin Tallinna-postauksessa, niin hehkutetaan nyt vähän vastapainoksi. Helsingin ydinkeskustan tunnelma on tällä hetkellä niin taianomainen, ettei samaan pysty yksikään Tallinna tai Tukholma. Tuntuu että turisteja parveilee enemmän kuin yleensä ja Stockmannin läheisyydessä on jo melkein juhlan tuntua. Joko en vain kiinnitä huomiota kiireisiin arjen raastamiin kaupunkilaisiin, tai sitten tunnelma on oikeasti hieman keveämpi kaikkialla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eritoten kaupungin juhlava tunnelma jäi mieleen sinä päivänä, kun tasa-arvoinen avioliittolaki meni läpi. Olin katsonut kotona suoran lähetyksen, jossa äänestys ratkesi. En ole koskaan aiemmin tuntenut yhtä vahvaa muutoksen tunnetta kuin sinä päivänä kävellessäni tapaamaan parasta ystävääni, jota halasin Rautatieasemalla varmaan minuutin. Perjantai, jouluvalot, rakkauden päivä.

Todella vaikea kuvailla fiilistä, mutta tuntui hetken ajan että kaikki ihmiset hengittivät oikeasti samaa ilmaa ja olivat olemassa toisiaan varten. Kaikki hyväksyivät toisensa ja elivät sulassa sovussa raitiovaunussa huojuessaan toistensa päälle ja liikenteessä luoviessaan toistensa ohi. Kaikki sai olla. Yritin etsiä ihmisvirran joukosta tyyppejä, jotka olisivat olleet huonolla päällä, mutta en jostain syystä löytänyt. Koitin tunnistaa, ketkä olivat vihaisia tai pettyneitä, koska lakimuutos meni läpi, mutta kumma kyllä ainakaan täällä Helsingissä sellaisia ei tuntunut näkyvän. Odotin jopa, milloin jossain ammutaan tai räjähtää pommi, mutta kaupunki tuntui olevan rakkaudentäyteisempi kuin koskaan.

Olin ensimmäistä kertaa aidosti onnellinen jostain yhteiskunnallisesta muutoksesta, vaikka politiikka itsessään ei minua juuri kiinnostakaan. Rakkaus sen sijaan kiinnostaa. Moni varmaan voi samaistua!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos haluaa vetää hiilariöverit Helsingissä, niin suosittelen Cafe Esplanadin jättikorvapuusteja. En ole varsinainen pullien suurkuluttaja tai muutenkaan Esplanadin vakioasiakas, mutta tuona iltapäivänä sinne käveleminen tuntui juuri oikealta ratkaisulta. Ihan vain senkin takia, että Espa nyt on Espa, mutta sen kahvilat rajoittuvat pariin klassikkoon sekä pikkuiseen Ben&Jerry’siin. Vaadimme uuden ajan herkkuja klassikkokadulle!

Niin, ja tuo piparipulla löysi tiensä pöytään siksi että se kuulosti liian hyvältä jäädäkseen vitriiniin. Ja veitsi taas eksyi pöydälle siksi koska jaettu ilo on paras ilo. Näköjään myös kahvin kohdalla, mikäli meitsin huulipunanjälkiä on uskominen.

Kaikki mitä rakastan nyt on jouluinen Helsinki, tasa-arvoinen avioliittolaki, jättikorvapuusti ja maailman rakkain ystävä Jarno.

Kommentit (12)
  1. Oiii tulipas hyvä mieli! Keskustan jouluvalot on kyllä upeita! Enkä kestä ihana toi kuva kun sun huulipunat molemmissa mukeissa!! Hyvää joulunodotusta ️

  2. Tästä postauksesta tuli kyllä erittäin hyvä mieli, en voi muuta kuin hymyillä ! Ei enää yhtään oo surullinen fiilis huomisesta juridiikan tentistä, vitsit kiitos kovasti sulle piristyksestä ! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *