Kaks Vichyy ja kaulatuki, kiitos!

Olis lätistävää.

Ihan ensimmäiseksi se tärkein eli havahtumiseni Vichyn olemassaoloon. Kivennäisvedet ja muut mauttoman hapokkaat kuplajuomat ovat aina olleet meikäläiselle vähän… no, eivät sitä tärkeintä osastoa ruokakaupassa. (Miksi hyllyissä on metritolkulla mustikan, kiivin, sukkahien ja ties minkä makuisia vesiä, mutta perus lähdevettä ilman kuplia tai aromeja löytyy aina vain pari pulloa?) KUNNES tajusin että itse alkuperäinen Hartwallin Vichyhän on erittäin kovaa kamaa. Sitä(kin) oli jäänyt yli mojitoiltamasta ja mieleni tehdessä jotain raikasta juotavaa, joka olisi raikkaampaa kuin vesi(?), nappasin jääkaapista sitä ja tajusin että ai hitto, menee ilman alkoholiakin. Se hetki kun huomasin seuraavalla kauppareissulla vichytölkkejä six-packeina, oli kun olisin löytänyt rakkaan kadonneen sukulaisen. Iloa ja riemua kesti aina kassalle asti, kunnes:

”Mä voisin kattoo vielä sun henkkarit”. Ajatus numero yksi oli että apua, nyt jäin kiinni. Panikoin. ”Ööö… eiks toi oo vettä?” sain päästettyä suustani samalla vielä miettien että olikohan vichy nyt varmasti se alkoholiton juoma, vai oliko se se viski vai kummin päin se nyt meni. Myyjä naurahti ”oho, katoin että tässä oli lonkerosiksi!” ja heitettiin jotain läppää maanantaista. Vasta ostoksia pakatessa tajusin että niin, meitsihän on tosiaan jo 20 vuotta…

Rehellisesti, elämänlaatu on parantunut hivenen verran voidassani ottaa jääkaapista tuoreen vichyn, naksauttaa sen auki (se äänikin assosioituu rentoon olotilaan…), napata kirjan kainaloon ja painua parvekkeelle aurinkoon. Näin se vaan on.

vichy1

Vichystä kipuun, eli seuraava lätinä kehiin. Nyt nimittäin tekisi mieli soittaa jonnekin ja sanoa että saikkua kiitos. Tänä aamuna suihkussa ollessani, ihan viattomasti kainaloita pestessäni niska naksahti jotenkin tosi ikävästi, enkä pysty kääntää sitä enää mihinkään suuntaan. Tätä postaustakin olen kirjoittanut pää hieman kallellaan niska jäykkänä niin, että ulkopuolinen voisi luulla kyseessä olevan halvaantunut tai vammainen ihminen. Sormet naputtaa ja silmät liikkuu, mikään muu ei juurikaan. Harmi, että makaaminenkin sattuu. Kaikki asennot sattuu! Vinkkejä? Hierontaa?

Hauskan tilanteesta teki se, että niska naksahti juuri suihkussa. Tein siis Sinkkuelämän Mirandat ja sen kun tajusin niin tilanne sai heti draamankaarta. Ah, sinkkikset, ja arjesta selviytymisen ihana merkityksellisyys! Vielä olisi tosin puuttunut, että joku kavereistani olisi lähettänyt poikaystävänsä keräämään minut alasti suihkun lattialta närkästyneenä ja nolona. Onneksi selvisin rojahtamaan sänkyyn omin jaloin. Kuinka avuton voi ihminen olla ilman kykyä kannatella omaa päätään!

Nyt on lätinöiden loppu ja lähden kietomaan kaulahuiveja niin tiukalle, että saan niistä kaulatuen. Palataan ja oikein ihanaa torstai-illan jatkoa!

Kommentit (10)
  1. Itselleni tuli samanlainen niskavaiva aiemmin. Terveyskeskuksessa laittoivat siihen tietääkseni kortisonipiikin ja määräsivät lihasrelaksantteja. Lisaksi kylmähoitoa pakasteilla.

    Se oli kiertoniskaisuus, kuten joku aiemmin mainitsikin, toiselta nimeltään torticollis.

    Suosittelen ehdottomasti hakeutumaan terveyskeskukseen, jos epäilet sen olevan torticollis. Itselläni kipu paheni aamun mittaan, kunnes myönnyin lähtemään terveyskeskukselle hakemaan hoitoa.

    Toivottavasti kipu helpottaa pian!

  2. Miulla on ollu monesti toi niskavaiva josta kirjoitit ja ainakin meillä sitä ollaan kutsuttu noidannuoleksi (näinköhän on mikään virallinen nimi :D). Niskan kipu yltyy hiljlleen, itselläni meni niin pahaksi etten meinannut päästä ylös sängystä, mutta oireiden pitäisi alkaa hellittämään ekan päivän jälkeen 🙂 Mielestäni se on joku lihasvenähdys, kun päätä liikauttaa liian äkkinäisesti ja syynä voi olla esim. Ikkunan lähellä nukkuminen/oleskelu, jolloin kylmää pääsee niskan seudulle. Diagnoosini voi olla väärä, mutta oireet kyllä vaikuttavat niin samanlaisille mitä itselläkin on ollut 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *