Kaneliset kikhernekeksit

IMG_5997.JPG

Täältä ne tulevat! Sydämen muotoiset kikhernekeksit, joiden piti päästä julkisuuteen jo kauan aikaa sitten. Onneksi muistutitte näistä, olisivat muuten unohtuneet koko pahuksen keksit. Muistimpa juuri itsekin kaiken hässäkän keskellä nämä ihanuudet ja aion pyöräyttää heti huomenna pellillisen! Syksy on jotenkin keksivuodenaika, eikö? Ehkä se johtuu siitä että kuuman juominen lisääntyy syksyllä ja mitäs muutakaan siellä dipata kuin keksiä? Nyt rouskuvia keksejä voi nauttia myös kikherneistä valmistettuina!

IMG_6020

Kikherneistä valmistetut keksit ovat yleensä pehmeitä, pikkuleipämäisiä cookieita. Otin kuitenkin itse asettamani haasteen vastaan ja halusin tehdä napsahtamalla katkeavia rouskutuskeksejä. Onnistuin mielestäni melko hyvin ja kekseistä tuli päältä rapeita ja sisältä pehmeitä! Tuskin maltan odottaa joulua, jolloin voin kehittää samalla idealla pipareita!

IMG_6011

KIKHERNEKANELIKEKSIT
32 keksiä, 2 pellillistä

1prk kikherneitä 265g
puolikas banaani
4 taatelia
1 kauha heraproteiinijauhetta (itse käytin Cookies&Cream-makua. Voi korvata kaurajauholla, mutta tässä tapauksessa suosittelen lisäämään makeutusta roimasti esim. stevialla)
1 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia
1/2 tl suolaa
makeutusta oman maun mukaan (esim. muutama Stevia-tabletti murskattuna)

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kikherneet, taatelit ja banaani sauvasekoittimella tasaiseksi mössöksi. Varmista että joka ainut kikherne on soseutunut. Lisää loput aineet ja surraa vielä tasaiseksi tahnaksi. Ota sopiva köntti taikinaa ja painele se leivinpaperilla vuoratulle pellille. Voit kastaa sormiasi vesikipossa, jotta painelu ja keksien muotoilu haluttuun muotoon onnistuu. Tee kekseistä mahdollisimman ohuita ja tasaisia. Paista n. 25 minuuttia, tai kunnes kullanruskeita. Nauti heti uunista tultua esim. kylmän maidon kera.

HUOM! Suosittelen säilyttämään keksejä huoneenlämmössä, jääkaapissa ne jotenkin nahistuivat ja niistä tuli rapeiden keksejen sijaan kosteampia pikkuleipiä, jolloin koko idea turmeltui.

IMG_6024

Ravintoarvot per koko taikina näyttäisi seuraavalta:

CALORIES 693
PROTEIN 27g
CARBS 104g
FAT 12g

Ja täten ravintoarvot per keksi (mikäli taikinasta tekee 32 pikkuista keksiä):

CALORIES 22
PROTEIN 1g
CARBS 3g
FAT 0,4g

Niin ja muuten! Nää keksit saa upgradeattua aikas hyviksi tarjoiltaviksi/kahviherkuiksi/treeniä edeltäväksi boostiksi kun sipaisee päälle maapähkinävoita, heittää pari rusinaa ja tiputtelee pari tippaa hunajaa. Itse tein vielä pähkinäisemmän version laittamalla päälle myös paahdettuja maapähkinöitä. Syntistä! (Tosin, mitäpä maapähkinävoi ei upgradeaisi..)

IMG_5995.JPGIMG_6028.JPG

Kommentit (18)
  1. Hei 🙂 . Kiitos loistavan kuuloisista/oloisista resepteistä. Kyselen, mikä olisi se yksi ja ”oikea” (jos ei halua ostaa montaa eri proteiinijauhetta?) protskujauhe, mitä vois käyttää lähes sun kaikkiin resepteihin, joissa on maininta proteiinijauheesta 😀 ..? Kiitos ja kumarrus. Jatka samaan malliin ja jaa luovuutesi loistoa meille muille 🙂 harmi, että nykyisin on liikkeellä aika negatiivissävyitteinen ilmapiiri palautteita lukiessa.

  2. Ootko ajatellut keksiä piparkakkuohjetta? 🙂
    Mä oon epätoivoisesti yrittänyt itse, tuli muuten ihan hyviä mutta ei tarpeeks piparimaisia joten en ollut tyytyväinen!:D

    1. Juu kyllä todellakin!! 🙂 en malta odottaa alkavaa marraskuuta kun hukutan teidät jouluresepteihin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *