Karut puuroleivät

Mä tiedän, mä tiedän! Ruokapostauksia kaivattaisiin… Älkää hätääntykö vaikka reseptipostaukset ovat olleet viime aikoina hieman harvemmassa kuin aikaisemmin ennen Indiedaysille siirtymistä! Tästä ei ole tulossa epäruokablogia, takaan sen. Minullakin on ollut ikävä vanhoja kunnon reseptipostauksia. Niiden katoon on ollut monta syytä.

Ensinnäkin, olen laajentanu blogin aihepiirejä aika paljon ja nyt aikaa kuluu enemmän muunlaisten postausten kirjoitteluun, joten aina ei ole aikaa häärätä keittiössä. Toisekseen, kuten monesti mainittu, minulla oli viime kuussa ylioppilaskirjoitukset, joten aikaa blogille ei muutenkaan irronnut yhtä paljon (nyt asiat sen saralla ovat toki toisin!). Kolmanneksi, lukijoita tulee kokoajan lisää ja blogin suosio kasvaa, joten reseptien laatuun ja toimivuuteenkin pitää kiinnittää enemmän huomiota. En halua enää postata hetken mielijohde-reseptejä, vaan sellaisia ruokaohjeita joihin olen 100% tyytyväinen! Se on mukavempaa teillekin niin 🙂

Mietin että päättäisin viikosta yhden päivän, jolloin tulee aina uusi resepti. Miltä tämä teistä kuulostaa? Toisaalta en haluaisi tehdä liikaa ylimäärisiä kaavoja, sillä olen aika intuitioita seuraava persoona. Joinain viikkoina reseptejä voi tulla monia, joinain vain se yksi, tai joskus blogi voi kärsiä kokonaisen viikon reseptikatoa. Mutta mikäli reseptipäivä kuulostaa teistä tosi kivalta ja kätevältä niin voin luvata kokeilla sitä!

Mutta pidemmittä puheitta mennään tämän postauksen aiheeseen! Kuinka syödä aamupuuro leivän muodossa aka puurosta paistettuja leipiä! Tämä resepti on niin helppo että sen osaa tehdä lapsetkin. Reseptissä voi myös hyödyntää jämäksi jäänyttä puuroa, eli käteväkin vielä!

Älkääkä toki hämmentykö otsikosta. Vaikka nämä leivät ehkä karulta näyttävät, maku on karusta kaukana! Ellei joku nimittäin tiennyt, sanaa karu käytetään kuulemma virallisesti lyhennettäessä ”kaura ja ruis”. Kaikkea ne keksivätkin…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ainiin, ja mainitsinko että nämä myös olivat parhaita itse tehtyjä leipiä joita olen koskaan valmistanut? Maku on ihanan pehmeä ja kaurainen! Ei koskaan uskoisi että ohje on todella niin yksinkertainen…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minulla oli myös hieman ongelmia nimetä nämä leivät, sillä ne on jotain teeleipien, sämpylöiden ja skonssien väliltä. Siispä nimesin ne luovasti leiviksi. Puuroleiviksi. Parasta näissä on pikkuisen rapea kuori ja puuromaisen pehmeä sisälmys! Veitseen jää ihanat klimpit kun leivän halkaisee. Ne voi pyyhkäistä sormella ja syödä, nam. Voiksi leivän päälle käy ihanan kermainen avocado!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja päällysiksi ihan mitä vaan mieleen tulee! Kuvissa esiintyy Polar-juustoa ja katkarapuja. Päälle voisi myös laittaa kalkkunaviipaleen, siivun keitetystä kananmunasta, raikasta raejuustoa tai.. tiedätte kyllä: Maapähkinävoita ja Banaania. Oi oi, se se vasta sopikin tuon leivän kanssa. Kun tiedätte kuinka hyvin maapähkinävoi käy puuroon, voitte vain kuvitella kuinka hyvin se käy puuroleivän päälle!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huomatkaa kuinka mehevä sisus puuroleivässä on! Silti rapean kuoren ansiosta se ei mössäänny, vaan lohkeaa murtaessa ja pysyy ehjänä syödessä. Näitä aion todellakin tehdä pian lisää! Kuka enää kaupan leipiä kaipaakaan, kun superherkullisen leivän tekeminen on näin helppoa?

Puuroleivät
6 pientä leipästä

1,5 dl kaurahiutaleita
3 dl vettä
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1tl sormisuolaa (tai hieman vajaa tl normisuolaa)

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmista vedestä ja kaurahiutaleista puuro joko liedellä tai mikrossa. Mikäli valmistat puuron liedellä, varo ettei vesi haihdu liikaa jolloin puurosta tulee liian jäykkää ja leivistä liian kuivia. Lisää puuroon ruisjauhot, leivinjauhe ja suola. Annostele lusikalla leivinpaperille taikinasta 6 möykkyä. Älä yritä muovailla niitä liian hienoiksi. Ne saavat ja niiden kuuluukin olla epätäydellisiä könttejä! Paista puolisen tuntia tai kunnes kiinteän tuntuisia ja ruskettuneita.

Toivottavasti maistuu! Kommentoikaa ihmeessä kokemuksenne, kuten aina aikaisemminkin olette tehneet 😉

rakkaudella Kaisa

Kommentit (64)
  1. Pakko kokeilla! Teimme joskus aikoja sitten töissä samankaltaisia ja muistan vieläkin miten hyviä ne oli. Teimme näitä myös muista puuroista. 🙂 täytyy kohta tehdä, kuhan saan vain eka aamu puuron syötyä.. 🙂 aattelin kokeilla tehdä osasta makeita laittamalla vähän kanelia, hunajaa ja ehkä vähän kardemummaa. . 🙂

  2. Oi, yksinkertaista ja niin hyvää! Raastoin sekaan porkkanan ja lorautin tilkan hunajaa, maku toi mieleen etäisesti porkkanalaatikon. Näitä täytyy tehdä ehdottomasti toistekin, varmaan joka päivä kunnes kyllästyn, nami! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *