Kesä tuli toukokuussa

Kesä tuli. Mitä se tarkoittaa? Se tarkoittaa sitä, että tästä lähtien Suomessa olevat ihmiset, etenkin suomalaiset, ovat aivan sekaisin. He katsovat vastaantulijoita silmiin, keksivät kaikenlaisia vapaa-ajan aktiviteetteja ja saattavat jopa hymyillä hieman useammin. He menevät töiden jälkeen terassille. He näkevät ystäviään ja he käyvät lenkillä. Nyt eletään vuoden aktiivisinta aikaa! Ottakaa ilo irti!

Teki mieli kirjoittaa. Viime aikoina on tehnyt todella paljon mieli kirjoittaa. Kaikenlaisia tekstejä. Kaipaan aikaa, kun kirjoitin koko ajan. Törmäsin vähän aikaa sitten lukion ensimmäisellä luokalla kirjoittamaani filosofian esseeseen ja hämmennyin miten vähän se ihminen enää muuttuu tietyn pisteen jälkeen. Ja kuinka kirjoittaminen on aina ollut minulle niin luontevaa. Teksti on toisella koneella, enkä nyt jaksa enää kaivaa sitä, mutta siinä oli jokin tämän tyyppinen kohta:

”Alussa kun filosofian tunnit alkoivat, minusta oli kiehtovaa kyseenalaistaa kaikki. Oli kiehtovaa että niinkin passiivisella toiminnalla kuin ajattelemalla voisi saavuttaa jotain suurta. Jossain vaiheessa kuitenkin kyllästyin filosofiaan, sillä tulin siihen tulokseen että kyllä se tuoli nyt vain siinä on ihan täysissä mitoissaan olemassa. Kaikki näkee sen, eikä sen olemassaololle löydy muita ratkaisuja.”

En kestä miten söpöä. Kaisa sä olet niin oikeassa. ”Mitä sitä turhaan miettimään, kun tässä jo yhden kurssin ajan ollaan ihmetelty ja siinä se tuoli edelleen on!” Tuli sellainen olo, että minua melkein viisi vuotta nuorempi minä muistutti jostain tosi tärkeästä. En ole vielä oikein varma että mistä, mutta se essee selkeytti ajatteluani hetkeksi.

Olisi ihanaa, jos meidän luonamme asuisi joku lukiota käyvä tulevaisuuden toivo. Hän voisi aamiaispöydässä laukoa knoppitietoa kvanttifysiikasta tai näkemystään tämän hetkisestä poliittisesta tilanteesta. Illalla kun hän tulisi opinahjosta kotiin hän muistuttaisi vielä ruotsin kieliopin poikkeustilanteista ja kertoisi solubiologian uusimmasta löydöstä.

Mistä tällaisia lukiolaisia saa palkattua asumaan luonaan?

Niin ja hei ne uutiset. Ne kaksi suurta uutista, joiden kertomista odotin, koska ne eivät olleet vielä sataprosenttisen varmoja. No, onneksi odotin sillä toinen niistä kaatui. Paskaa. Voisin tässä pilata kyseisen yrityksen maineen jos haluaisin, mutta en viitsi. Mutta toinen ihanan iloinen juttu varmistui! Sain nimittäin roolin Taivallahden Kesäteatterista. Siellä menee nyt sitten tuleva kesä aina syyskuun puoliväliin asti. Tiiviisti Helsingissä siis. Tulkaahan katsomaan! Meillä on pääroolissa tangokuninkaallinen ja kaikkea! Treenit on jo käynnissä pitkällä. Muutenkin tuntuu että tuo teatterielämä lähtee vetämään. Katsotaan mitä tässä vielä käy!

Ihanaa aurinkoa.

Kommentit (3)
  1. Sun tekstit on aina niin ihania! Toivottavasti kirjoittelet kesällä taas enemmän:)

    Mäkin ottaisin tollaisen lukiolaisen heti…:D

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *