Kevyt uuniomenaherkku

Omenakausi on yhä käynnissä, ainakin meillä! Parvekkeella seisoo kaksi ämpäriä suoraan Itä-Suomesta roudattuja omppuja. Kahta eri lajiakin jopa.

Ihmiset rakastavat jostain syystä paistaa omenaa, vaikka usein hedelmät ovat parhaimmillaan tuoreina. Paistettu omena on karamellinen ja tuplasti makeampi kuin tuore. Aina ei tarvitse edes tehdä piirakkaa tai murupaistosta, sillä oikeastaan omena itsessään on jo aika herkku.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pilkoin kasan omenoita lohkoiksi ja ladoin ne vuokaan. Tein omenille kookos-kaneli-marinadin mättämällä niiden päälle reilusti kookosöljyä, ripottelemalla yhtä reilusti kanelia ja hunajaa. Sekoittelin ja kääntelin lohkoja, kunnes jokainen oli saanut osansa kastiketta. Paistoin omenavuokaa 200 asteessa noin vartin, ja kas, talossa tuoksui taivaallinen uunituore omenapiirakka.

Vaimopisteet, check. Paras pikkusisko -pisteet, check. Kateelliset naapurit rappukäytävässä, check.

omppu

Kypsennettyjä omenoita voi syödä oikeastaan minkä kanssa tahansa. Aamiaispuurossa, maapähkinävoilla voidellun herkkuleivän päällä, jätskin kanssa, jugurtissa, tai makean ja suolaisen yhdistelmän ystäville: lihan lisukkeena.

Minä päädyin tekemään kerrosjälkkärin omenoista ja maitorahkasta. Paljas maitorahka olisi tosin sotinut liikaa makumuistojani vastaan, joissa ainoa uuniomenoiden kanssa täydellisesti yhteensopiva maitotuote on vaniljakermajäätelö. Siispä koitin naamioida rahkaa hieman lempeämmäksi. Pehmensin koostumusta tilkalla maitoa ja makeutin vaniljasteviatipoilla. Lasiin muodostui välipala, joka oli kuin suoraan Pinterestistä, ja se huusi vielä muutamaa inkamarjaa koristeeksi. Jos sinulla vain on saksanpähkinöitä, niin laita niitä!

Niin, ja kun kerran kaikkea täytyy aina kokeilla, sain päähäni työntää sauvasekoittimen lasiin ja tuhota huolella tehdyt kerrokset. Halusin nimittäin tietää, josko saisin aikaan jotain Valion uuniomenajugurtin kaltaista. Idea oli hyvä, mutta rahka ehkä hieman liian hapanta. Täytyy kokeilla jugurttiin ensi kerralla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muuten, jos vuoallisen omenalohkoja jättää ”vahingossa” uuniin pidemmäksi aikaa, omenat pehmenevät niin, että niistä saa lusikalla sekoittamalla sosetta. Ja tämähän on riittävän hyvä syy käydä ostamassa kaupan tuorehyllyltä croissanteja kaveriksi… Ja ehkä vielä jotain herkkujuustoa. Ja tummapaahtokahvia.

Kommentit (12)
  1. Oh! Ihan sairaan hyvää <3 Oon tässä syksyn aikana vääntänyt jos jonkimmoista terveysomenahyvettä ja – uuniomenaa, mutta tää kyllä nousee parhaimpien joukkoon !
    Löysin jokin aika sitten reseptin helppoon ja ihanaan marjavaahtoon, laitetaan puol desiä marjoja, puol desiä protskujauhetta ja puol desiä rasvatonta maitoa, sekoitetaan tasaiseksi ja vatkataan n.5 min. Taivallista vaahtoa, kannattaa kokeilla !

  2. Ootko muuten koskaan testannut lidlin rahkoja, se tavallinen vähärasvainen on jo muita kaupan rahkoja parempaa ihan heittämällä, mutta lidlin rasvaisempi maustamaton rahka on jumalten ruokaa, oikeesti!!! Ei vaadi minkäänsortin makeutusta pehmeydessään ja ripauksella steviaa peittoaa kermavaahdonkin 😛

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *