Korvapuustiset proteiinileivokset

IMG_8412.JPG

Tänään mä vihdoin sain sen aikaiseksi: kokeilla kotitekoisen proteiinipatukan leipomista! Täytyy sanoa, etten ole koskaan ostanut kaupasta proteiinipatukkaa. Monta kertaa on tehnyt mieli mutta aina luettuani taas kerran niiden sisällön on patukka jäänyt hyllyyn. Ideana proteiinipatukkahan on loistava: eväs joka on helppo ottaa mukaan mutta parempi ravintoarvoissa kuin esim. hedelmä juurikin sen proteiinin vuoksi. Myös toimiva herkkuhimon taltuttaja, mitä olen kyseisten patukkojen käyttäjiltä kuullut. 
Ja nyt ennen kuin innostutte liikaa, myönnän että patukat epäonnistui aika lailla. Maku oli erittäin hyvä, oikeastaan täydellinen, mutta koostumus ei ihan patukan kriteerejä täyttänyt. Siitä nimittäin tuli enemmän leivosmainen, vähän kuin suorakaiteen muotoinen proteiinileivos. Tässä tapauksessa kuitenkin epäonni taisi kääntyä onneksi, sillä leivos oli kuin kuin luotu kahvileiväksi. Korvapuustin maku ja sopiva muoto dipattavaksi kahviin, TÄYDELLISTÄ! Siispä päätin jakaa reseptin joka tapauksessa! Jatketaan niitä patukkakokeiluja sitten vähän myöhemmin… 😀

IMG_8393.JPG

IMG_8398.JPG
IMG_8401.JPG

IMG_8405.JPG

Korvapuustin makuiset proteiinileivokset

2,5 dl kaurahiutaleita
2 scoopia (60g) vaniljan makuista heraproteiinijauhetta
2tl kanelia
1 tl kardemummaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
(1/2 dl makeutusta. esim Canderellin Stevia Green)

4 munanvalkuaista
2 muussattua banaania
1/2 dl vettä

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja märät aineet keskenään erillisessä kulhossa. Kaada märät aineet kuivien joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista n. 20-25 minuuttia, riippuen vuoan koosta.

IMG_8408.JPG

Itse tein puolikkaan taikinan ja paistoin kuvissa näkyvän kokoisessa vuoassa 20 minuuttia. Viipaloin mötikän yhdeksään osaan ja kaloreita per palikka tuli 45 kcal. Proteiinijauhe toi aika hyvin makeutta, eli lisämakeutus on vapaaehtoista. Itseasiassa ovat jopa niin makeita, että näistä tykkää myös ”normaalit”. Testattu on äitillä joka ei hirveemmin mun terveyspöperöitä oo digannu! Hih, kertokaa jos kokeilitte 🙂

Ainiin! Mursin näistä palasia mun benkkujenkkujätskiin ja oh lord, kuinka taivaallista! Resepti jädeen löytyy täältä.

x kaisa

ps. lupaan vielä kehittää reseptin niihin protskupatukoihinkin!

Kommentit (47)
  1. Yhh nyt oli kyllä reseptissä liikaa kardemummaa 😀 Teelusikallinen tunki kanelin, omenoiden ja bataattisoseen (ei ollut banaaneja) läpi. Taikina ois myös pitänyt blendata hienommaksi, löytyy vieläki kaurahiutaleita hampaiden väleistä. No, jospa terveellisyyden takia sais koko kakun ite syötyä kun ei sitä kehtaa muillekkaan antaa..

  2. ÄLYTTÖMÄN HYVIÄ!!Tässäkin taikina maistui varsin herkulliselle:)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *