Kuivashampoo keittiöstä

Mikäli sanoisin, etten käytä vehnäjauhoa ollenkaan, valehtelisin. Keittiöstäni löytyy kyllä jauhopussi, ja sitä on oltava siellä aina. Vehnällä nimittäin on tärkeä paikka elämässäni. Ei niinkään ruuanlaitossa tai muutenkaan sisäisesti käytettynä, vaan kauneudenhoidossa.

Tässä tulee bad hair day-kikkani, jota olen käyttänyt teinivuosista lähtien. Jos olet blondi ja sinulla on havaittavissa pientä (tai suurta) juurikasvua, joka muuttuu rotanväriseksi aina kun hiuksesi rasvoittuvat hieman, tämä postaus on omistettu sinulle. I feel you!

Saanen esitellä luonnon oman kuivashampoon: vehnäjauho! Parempi kuin yksikään hajustettu painepakkauksessa tuleva kuivashampoo, joka likaa tukkaa vain lisää. Vehnäjauho imee rasvan hiuksista ja jättää vaalean vaikutelman mahdolliseen tummaan tyveen ja on (obviously) täysin hajusteeton ja naturelli.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laita jauhoja hiustyveen varsinkin jakauksen kohdalle, hiusrajaan sekä niskaan. Anna jauhojen tehdä taikansa pienen hetken ajan ja kampaa huolella kaikki jauhot pois, kunnes hiuksista ei enää irtoa pölyä heilutellessasi niitä.

Käytän spelttijauhoja siitä syystä, että mikäli jonkin vehnäjauhon tuotantoa haluan tukea sitä ostamalla niin speltin. Tämä on oikeasti niin huippu kikka, että joskus huomaan suunnittelevani tärkeää tilaisuutta varten hiusten pesemiset niin, että ne juuri ovat likaiset, jotta saan tehdä jauhokäsittelyn.

”Ootsä käyny kampaajalla?” -guaranteed.

Varoitus! Ei suositella bruneteille tai muun värisille, ellei haluta saada aikaan hilsemäistä vaikutelmaa.

Varoitus 2! Älä tee toimenpidettä parvekkeella kuten minä kuvissa. Alanaapurit eivät välttämättä pidä pölykerroksesta parvekekalusteidensa päällä, vaikka lumisade-efekti olisikin kauniin näköistä.

Varoitus 3! Älä pidä mustaa paitaa päällä… ja muista pyyhkiä otsa jauho-operaation jälkeen! 😉

Kommentit (24)
  1. Hi hii… mä muistan silloin 100-vuotta sitten kun mä olin nuori, niin mä niin käytin tätä kikkaa… Vuosi taisi olla tyyliin 1980 tai sinne päin 😉

  2. Aivan loistava vinkki! Mulla on ollu dilemma, ku ostin Batisten vaaleille hiuksille tarkoitettua kuivashampoota. No, kuivashampoona toimii joo mutta ku mun hiukset on tuhkanvaaleat, niin tuo kuivashampoo sisältää pigmenttiä joka on keltaista! Moraali ei anna periksi ostaa uutta kuivashampoota ennen kuin tuo edellinen on käytetty, kun en sitä voi kellekään lahjoittaakaan värinsä puolesta. Tätä voin käyttää hyvällä omallatunnolla sitten kuivashampoon ”loppumista” odotellessa. Ja toimii aivan yhtä hyvin kuin monet kokeilemani kuivashampoot!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *