Levitteitä leipähetkiin

Hiiohoi! Tullaampas nyt tähän monia askarruttaneeseen aiheeseen: voi&juusto. 
Kyllä, saatan käyttää leivän päällä ihan perus margariinia ja kyllä, saatampa jopa höylätä juustoviipaleet päälle. Leipä oli entisen minän perusruokaa. Päivällisen saatoin korvata muutamalla palalla leipää, ja tulihan sitä leipää syötyä myös aamu- ja iltapalaksi. Ei hyvä. Mutta kun leipä on niiin hyvää!
Leipä on kyllä hyvää edelleenkin, mutta vielä parempaa se on, kun sitä ei vedä joka aterialla. Nykyään leipä on mulle herkutteluhetki, siinä missä kasvikset on sitä perusruokaa, jota tulee syötyä joka aterialla. Päällyseksi voi kuitenkin levittää myös jotain terveellisempää kuin voita tai margariinia. Tässä postauksessa esittelen omat helpot lempparini!
Aloitetaan makeasta!


Maapähkinävoibanaanilevite

IMG_8968.JPG

IMG_8976.JPG

IMG_8984.JPG
Helppoa ja nannaa. Pala banaania ja nokare maapähkinävoita haarukalla mössöksi. Mausta halutessasi kanelilla, stevialla tai suolalla. Herkkuhimon taltuttaja!

Suklaalevite

IMG_8996.JPG
IMG_9005.JPG
Täytyy myöntää että inspiraation tähän sain Philadelphian mainostamasta Marabou-tuorejuustosta. En siis koskaan ole sitä maistanut, mutta mainoksen nähtyäni inspiroiduin. Ainekset ovat maitorahka, aito kaakaojauhe ja stevia. Itse käytin seuraavanlaisia suhteita:

1/2 dl maitorahkaa
1 1/2 tl aitoa kaakaojauhetta
1 rkl Canderell Green Steviaa

Vinkki: Päälle voit vielä laittaa banaanin viipaleita, marjoja tai pähkinöitä!

Sitten suolaisiin! Tai oikeastaan suolaiseen. Teidän on pakko maistaa tätä! Käytän kyseistä levitettä ehkä kaikista eniten. Yksinkertainen, pehmeä, rasvainen, maukas, raikas…

Avocadolevite

IMG_9020.jpg

Tarvitset: avocadoa, raejuustoa, sitruunan mehua, suolaa ja pippuria
Itse käytän seuraavanlaisia suhteita:
1/4 avocado (siis puolikkaasta puolet)1/2 dl raejuustoamuutama rkl sitruunan mehuahyppysellinen sormisuolaamuutama kierros pippurimyllystä

IMG_9029.JPG

Kuvien levitteessä raejuusto on muuten surautettu sauvasekoittimella tahnaksi, mutta sen voi yhtä hyvin jättää ”kokkareiseksi”, itseasiassa mielestäni se on niin jopa parempaa.

Voithan myös tehdä isomman satsin levitettä ja säilöä jääkaapissa, sitruunamehukin on estämässä avocadoa tummumasta ja maut senkun jääkaapissa muhii entistä paremmaksi! Myös suklaalevitteen voi säilöä, mutta maapähkinävoibanaanilevite saattaa banaanin takia muuttaa makuaan säilöttynä. Tai ainakin väriään…

IMG_9035.JPG
Nauti esim. ruisleivän tai ruisnappejen päällä kalkkunasiivun kera!

Ihanaa torstaita!

x kaisa

Kommentit (34)
  1. Maitorahkasta saa kyllä erittäin hyvän levitteen, lidlin/x-tran rahkat on ainakin sopivan tönkköjä. Sekaan esim. sitruunapippuria, puristettu valkosipulinkynsi, ripaus suolaa, oreganoa…. ihan mitä vaan tulee mieleen.

    Yleensä kyllä käytän Rainbowin kevyttuorejuustoa.

  2. Home Sweet England
    13.6.2014, 05:57

    Oi vitsi kuinka hyviä ohjeita löytyi. Heti aamulla kokeilin banaani-maapähkinävoi levitettä. Nam!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *