LONNA – tuoretta ja terveellistä ravintolasafkaa saaressa

Mantereelta poistuminen virkistää kummasti, vaikkei sitten Helsingin lähisaaria pidemmälle lähtisikään.

Lonnassa tuli viime kesänä kerran biletettyä ulkoklubi Poijun merkeissä. Tämä kesä puolestaan lähti käyntiin testaamalla saaren safkat. Lonna sijaitsee mantereen ja Suomenlinnan välissä, ja sinne pääsee nopeasti Suokkiin menevällä laivalla.

lonna1

Siskoni valmistui ja päätimme sen puitteissa lähteä perheen kanssa syömään Lonnaan. Täytyy sanoa, että mikäli olisimme päätyneet mihin tahansa muuhun lounasvaihtoehtoon, olisimme menettäneet ja paljon. On suhteellisen helppoa tehdä hyvää ravintolaruokaa, mutta hyvän, tuoreen, terveellisen, puhtaan, lähiä ja luomua suosivan, taivaallisen makuisen ja kauniin näköisen ruuan tarjoaminen on jo blogipostauksen arvoista!

lonna5lonna3

Ravintolan menu oli simppeli; tarjolla oli kolme alkuruokaa, kolme pääruokaa ja pari jälkkäriä. Sekä alku- että pääruuissa oli liha-, kala- ja kasvisvaihtoehdot. Meitsi otti startteriksi tartaria (rakastan!) ja pääruuaksi kukonpoikaa. Jälkkärit jätettiin mantereen murheeksi.

lonna4lonna2

Herkullisen ruuan lisäksi ihana yllätys oli, että pääruokien yhteydessä pöytään tuotiin kippoja ja kuppeja, joista jokainen sai ottaa side dishinsä. Eikä muuten ollut mitään tunkkaista hiilarisettiä, vaan hyvin laitettuja kasviksia: höyrytettyä kaalia, tuoretta salaattia ja papuja. Miksei kaikki ravintolat voi toimia näin?!

lonna8lonna6

Luomuskumppa kruunasi syömingit ja hyvä ruoka jätti hyvän olon. Sitten äkkiä mantereelle kahville!

(Pyydän vuolaasti anteeksi niiltä, jotka viisien valmistujaisten jälkeen makaavat parhaillaan sohvalla voileipäkakkuähkyssä lukien jonkun hehkutusta kevyestä saaristolounaastaan. Ei oo muuten helppoo.)

lonna7

PS. Lonnan ravintola hei, hain keväällä teille töihin. Ette vastanneet työhakemukseeni, mutta se on ihan ok. Tämän myötä olemme enemmän kuin sujut.

Kommentit (1)
  1. Moi Kaisa! Oon lukenu sun blogia jo viime syksystä ja oon saanu siitä hirveesti energiaa ja voimaa! En oo mikään bodaaja(etkä sinäkään kai enää täyspäiväisesti?) mutta oivalluksesi ja elämän makuinen teksti swengaavan asenteen kera iskee muhun ihan täysillä! Oon lisäks kiherrelly sun kiihtyvälle postaustahdille:D! Tuot jotenki hyvää ja turvallista fiilista mulle. Kiitos että bloggaat!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *