Maailma olis täydellinen jos Ben&Jerry’siä vois syödä joka päivä lihoamatta…

… hetkinen, maailma on siis nyt täydellinen! Kyllä, luitte oikein. Pitihän sitä kokeilla vääntää tästäkin syntien kuningattaresta terveellistä versiota.

Olen aina ollut kaikki tai ei mitään -tyyppi, ja pitkän painon jojoilun ja henkisen ahdistuksen jälkeen päätin valita terveellisen elämän, eli tietyllä tapaa valitsin ”ei mitään” (mitä herkkuihin tulee), mutta todellisuudessa valitsin kuitenkin kaikki. Tämä elämäntyyli kun on antanut mulle inspiraation toteuttaa ihan mitä päähän juolahtaakaan, esimerkiksi kotitekoisen benkkujenkun. Samalla voin olla tyytyväinen kehooni ja terveeseen oloon.

Olisin kuitenkin melkein yhtä hyvin voinut valita sen toisen suunnan elämälle. Tällä hetkellä koluaisin varmaan sohvan nurkassa Ben&Jerry’siä ja toista purkillista ja olisin melkein yhtä onnellinen kaikkine kiloineni kun olen nyt. Tai no…ei nyt sentään, mutta ymmärrätte ajatuksen. Kaikki on mulle aina joko tai.

Ja kun puhutaan Ben&Jerry’s jäätelöstä, ei puhuta mistä herkusta tahansa. Sillon ei puhuta suklaasta, karkista tai kakuista. Sillon puhutaan jostain niin ainutlaatuisesta että kuka tahansa joka yrittää kopioida sitä nolaa vaan itsensä. Benkkujenkkua vois verrata johonkin tosi hienoon ja vaativaan lauluun, mitä kannattaa laulaa vaan jos todella osaa tehdä sen yhtä hyvin kuin alkuperäinen artisti. Muuten laulu on raiskattu ja oma maine laulajana pilattu.

Kaiken tämän alku speakkauksen jälkeen uskallan sanoa luoneeni terveellisen Ben&Jerry’s reseptin. Nyt ollaan siis näillä leveleillä, varokaa vaan!

IMG_4290.JPG
IMG_4291.JPG

IMG_4296.JPG
IMG_4297.JPG

Mikä tekee tästä jäätelöstä sitten paremman kun kotona tehdyt frozen yoghurtit luonnonjugurtista ja steviasta? No, tässä kuten kaikissa muissakin napakymppiresepteissä on tietenkin salainen ainesosa! Rahka ja jugurtti on melko rasvattomia ja happamia varsinkin jäädytettynä, mutta miten saada jäätelöön kermaista pehmeyttä ilman sitä saamarin kermaa?
IMG_7720.JPG

Tai ilman tuorejuustoa….

IMG_7733.JPG

 Raejuustolla tietenkin! Vedin rapaa blenderissä mössöksi, ja koostumus oli melkein liian houkuttelevaa jätskin tekemiseen. Melkein kuin tuorejuusto, mutta vielä paksumpaa ja tiiviimpää.

IMG_7691.jpg

IMG_7695.JPG

IMG_7693.JPG

Ja sitten tietenkin se mikä erottaa benkkujenkun tusinajätskeistä: ne keksinpalaset! ne taikinamöykyt! ne brownie-palat! Kaikenlaiset yllärit jätskin seassa. Tähän sovelsin niitä meidän vanhoja kunnon kaurahiutaleita. Se teki jäätelöstä tosi keksitaikinamaisen, niin kun kaikki tuorepuuron ystävät tietävät 😉 Muita aineksia on mm. vaniljajauhe, kaakaojauhe ja banaani.

IMG_7705.JPG
IMG_7706.JPG

Joko myyntipuhe puri? 😉 Ei muuta kuin kokeilemaan! Jäätelökonetta tai muita ihmeellisyyksiä et tarvitse, eikä jätskiä tarvitse jäädyttää esim. yön yli, vaan pääset melko piakkoin herkuttelemaan!

Kotitekoinen benkkujenkku

1,5 dl raejuustoa
0,5 dl kaurahiutaleita
1-2 rkl aitoa kaakaojauhetta
0,5 dl nestettä (esim. kahvia, maitoa tai vettä)
puolikas banaani (voit käyttää vähemmän, jos et pidä banaanin mausta)
2 rkl makeutusta (mikäli käytät puhdasta steviaa, määrä on tietenkin pienempi)
0,5 tl vaniljajauhetta


Soseuta raejuusto tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella. Muussaa banaani haarukalla ja lisää se, sekä muut aineet joukkoon. Sekoita tasaiseksi seokseksi (ei sauvasekoittimella!) Tarkista maku ja lisää tarvittaessa lisää makeutusta tai kaakaojauhetta. Jäädytä pakastimessa tunnista puoleentoista tuntiin. Mitä jäisempää, sen parempaa! Sekoita jäätelöä about vartin välein. Nauti murskattujen hasselpähkinöiden, maapähkinävoin, tai marjojen kera. Tai vaikka kaikkien!

IMG_7723.JPG

Kaakaojauheen määrä riippuu ihan siitä tykkäätkö vahvan tumman suklaan mausta vai vähän miedommasta suklaan vivahteesta. Itse käytin nesteenä kahvia, mikä antoi tosi kivaa sivuflavouria!

Tuossa siis ohje siihen perusjätskiin. Sen lisäksi tein vielä vaniljajäätelöä ja sekoitin niistä molemmista benkkujenkkumaisen jäätelötwistin. Suosittelen ehdottomasti molempien makujen tekemistä mikäli aikaa ja vaivannäköä riittää! Tässä vähän yksinkertaisempi ohje vaniljajädeen:

IMG_7726.jpg

Vaniljajäde


1.5 dl raejuustoa
2 rkl maitoa
3 rkl makeutusta
1 tl vaniljajauhetta
(1tl vaniljaheraa)

Raejuusto sauvasekoittimella mössöksi ja muut aineet sekaan ja jäädytys pakastimessa välillä sekoittaen. 

Itse käytin vaniljaheraa tuodakseni vielä lisää vaniljan makua, mutta se ei ole välttämätön

Varokaa muuten, ettette unohda jäätelöitä pakastimeen! Mikäli ne jäätyy ihan kovaksi, niitä ei pysty syömään. Eli muistakaa käydä säännöllisin väliajoin tsekkaamassa, alle tuntikin jäädytystä saattaa riittää! Sekoittamalla varmistatte, että jäätelö jäätyy tasaisesti ja pysyy pehmeänä.

Pelkässä suklaajätskissä on n. 250-280 kaloria riippuen paljonko kaakaojauhetta käytit. Vaniljajädessä sen sijaan on n. 130 kaloria eli yhteensä koko annoksessa n. 380-410 kcal.

IMG_7740.JPG

Täydellistä hassel- ja pekaanipähkinöiden kera!

IMG_7748.jpg

love, kaisa <3

Kommentit (150)
  1. Tein vaniljaversion, aivan täyttä paskaa oli eikä saanut alas. Maistui överisokeriselta raejuustolta. No, menin sitten keittiöön ja laitoin vähän kaakaojauhetta ja kaurahiutaleita ja ei kyllä vieläkään mitenkään hyvää ole. Ens kerralla kyllä meen ostamaan oikeaa ben & jerry’s:iä

  2. Ite käytin ainaki Arkiraetta, joka muistaakseni on rasvaton ja hyvin meni alas 🙂 Tosin oon muutenkin tottunut käyttämään rasvattomia maitotuotteita, mutta en usko että raejuustossa juurikaan 2% ero tuntuu…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *