Maailman paras ja terveellisin kanapiirakka

IMG_8160

Vaatimattomalla otsikolla ollaan taas vaiheeksi liikenteessä, heh… Kukkia ja piirakkaa, eikös vain olekin kaunis näky? Kiitos iskälle kukista, ne ovatkin ainoa väripilkku täällä valkolandiassa… Mutta mitä ihmettä Kaisa? Leivoitko taas? Kyllä! The Good Morning goes ruokablogi on nyt totisinta totta. Mä oon back in business aika monessa eri mielessä.

IMG_8167

Moni kakku päältä kaunis, mutta tsekatkaas vielä tämä koostumus:

IMG_8180IMG_8187

Onneksi voitte olla varmoja siitä, että piirakan koostumusta ei ole photoshopattu herkulliseksi, sillä tiedätte että kuvienmuokkaustaitoni rajoittuvat kontrastin säätämiseen. Tuo mehevyys ja samanaikainen mureus on siis totisinta totta. Jep… Seuraavaksi kerron teille jotain mikä räjäyttää tajuntanne: tämä kanapiirakka tulee päihittämään jokaisen rasvalla ja vehnäjauholla tehdyn piirakan niin maun kuin ravintoarvojenkin suhteen. Tarjotkaa tätä vieraillenne, please, anelen! He eivät usko korviaan, kun kerrotte mistä aineksista piirakka on tehty. Nimittäin tähän kanapiirakkaan sovelsin vanhaa kunnon rahkapizzan ohjetta. Toimii melkeinpä paremmin kuin pizzassa! Kas tässä:

Kanapiirakka to die for a la Kaisaminni

400-600g broilerinsuikaleita
2-3 kynttä valkosipulia
suolaa
pippuria
paprikajauhetta
currya
basilikaa
TAI mitä tahansa maustetta, millä tykkäät kanasi maustaa

Piirakkapohja:

250g maitorahkaa
1 muna
1/2 tl ruokasoodaa (tai 1 tl leivinjauhetta)
1 tl suolaa
1 dl täysjyväspelttijauhoja (tai täysjyvävehnäjauhoja, tai ruisjauhoja, tai kaurajauhoja, tai mitä jauhoja tahansa!)
(2 tl psylliumkuitua)

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Paista kanasuikaleet tilkassa oliiviöljyä. Mausta liha hyvin(!) ja loppuvaiheilla purista/pilko valkosipuli joukkoon. Samalla kun kana kypsyy voit tehdä piirakkapohjan:

Sekoita kaikki piirakkataikinan ainekset keskenään kulhossa. Vuoraa piirakkavuoka (sellainen tavallisen kokoinen) leivinpaperilla ja kaada taikina siihen. Levitä taikinaa niin, että sitä on reunoilla hieman paksultimmin kuin keskellä. Näin saat aikaan herkulliset piirakkamaiset reunat sen sijaan, että lopputulos näyttäisi pizzamaiselta lätyltä.

Älä kippaa kanoja suoraan piirakan päälle, sillä pannulla on luultavasti lihasta irronnutta nestettä. Valuta neste pois ja nostele kanat tasaisesti piirakan päälle. Painele suikaleet lastalla sopivasti taikinan sisään. Heitä vuoka uuniin 200 asteeseen 30 minuutiksi. Voila! Parasta piirakka on kylmänä, joten jos mitenkään maltat, laita piirakka jääkaappiin muutamaksi tunniksi, tai parasta olisi jos se saisi levätä siellä yön yli. Tarjoa ehdottomasti rucolan tai muun tuoreen vihreän kera!

IMG_8192

Pyöräytä piirakan jälkeen vieraillesi jälkkäriksi vielä vaikkapa päärynäpehmikset, niin olet tehnyt heihin lähtemättömän vaikutuksen terveyskahvittelumenullasi!

Kommentit (64)
  1. Osaatko hei yhtään sanoa säilyykö piirakka hyvänä poissa jääkaapista? haluaisin tehdä tätä reissuevääksi, mutta jos se menee pilalle ilman jääkaappia niin ei ehkä kannata (kyse on tosin vaan joistakin tunnneista)

  2. Meni just uuniin ja arvaas unohtuiko jotain; MUNA. Apua, en tiiä mitä tosta nyt tulee ilman kananmunaa. Toivon parasta, mut pitää kai henkisesti valmistautua pettymykseen.

    1. Pidän sulle peukkuja! 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *