Matchaa muuallakin kuin Tinderissä

Tiedättekö miten hauska sattuma on se, että kirjoitan postausta matcha-teestä tilassa, jossa minun tekee aivan järkyttävästi mieli kahvia. Koita siinä sitten puhua vihreän teen mahtavuudesta, kun aivot huutaa mustaa kultaa eikä usko sanaakaan mitä kädet kirjoittavat.

Sillä jos nyt lähdetään makunystyrät edellä miettimään ylipäätään tätä tee/kahvi-taistelua, niin teessä ei oikeastaan ole mitään muuta vikaa kuin se, että se ei ole kahvia. Yksinkertaista.

1

Onneksi kahvi ei kuitenkaan sulje meiltä teen nauttimista pois. Mikäli kahvia on tullut litkittyä jo kiintiö täyteen, saatan esimerkiksi ennen treeniä tai muuten vaan keskipäivän piristykseksi juoda vihreää teetä. Tulipa muuten yhtäkkiä mieleen, että olen kirjoittanut treeniin sonnustautumisesta (vihreä tee mainittu!) aiemminkin blogissa aika suurin menoin, mm. täällä ja täällä. Olipa hauska lukea omia vinkkejä, kun tuli ihan uusia juttuja taas. Näin ne ideat kierrättyy, kun muisti on niin lyhyt….

Takaisin teehen. Olen viime aikoina ihastunut eritoten tujuun ja antioksidanttipitoiseen matcha-teehen, joka on pulveriksi jauhettua vihreää teetä. Jauhetta sekoitetaan kuumaan veteen ja se on valmis nautittavaksi. Ei teepussien kanssa säätöä ja hautumisaikoja vaan homma sekaisin ja naamariin. Sain Clearspringin matchajauheen testiin PR-toimisto Sugarilta. On tullut huomattua, että sitä voi käyttää myös leipomiseen ja smoothieihin, mikäli haluaa värjätä herkkunsa villin vihreiksi.

matcha1matcha2matcha

Pakko kertoo vielä yksi varoittava esimerkki. Laitoin nimittäin kerran matchaa vesipulloon, jotta voisin naukkailla sitä pitkin treeniä ja täten pitää energiaa yllä (kofeiini). Väri oli hieman etova, eikä makukaan saanut ainakaan treenikumppania vakuuttumaan. Itsekin myönsin matchaveden olevan huono idea viimeistään siinä vaiheessa, kun huomasin juovani poikaystävän vedet yhä uudelleen ja uudelleen treenatessamme. Huoneenlämpöinen, hitusen merilevältä maistuva vesi kun ei suoranaisesti houkutellut hikoillessa. Koko matchavesipullo tuli oikeastaan mieleen siksi, että löysin sen äsken treenikassin pohjalta, lähes täytenäisenä. Ja treeneistähän oli jo pari viikkoa. En taida uskaltaa avata…

Kommentit (5)
  1. Täytyi naurahtaa hieman vesiepisodillesi. Olen itse juonut matchani vain perinteiseen japanilaiseen malliin vispilöitynä tai sitten newyorkilaisittain matchalattena, jos en ole ihan puritanistisella päällä ollut.

  2. Ei liity nyt ainoastaan tähän postaukseen, mutta mun on pakko sanoa että sulla on jotenkin tosi ainutlaatuinen tyyli kirjoittaa, tykkään! Oot ollut mulle tooosi suuri inspiraation lähde, kiitos siitä 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *