Mehevät mustikkaproteiinipannarit

Kyllästynyt kuiviin, jauhoisiin ja koviin pannukakkuihin? Kokeile jotain freesimpää – mustikkapannareita!

IMG_8229.JPG

Haha, musta pitäis varmaan tulla joku myyntinainen. Luin ton ekan lauseen heti kirjoitettuani sen ja nauratti niin paljon että oli pakko jättää se. Koittakaa kestää mun myyntipuheita, ne vaan tulee 😀

Joka tapauksessa sain päähäni lisätä vähän mustikoita pannukakkutaikinaan ja voi luoja mikä ero lopputuloksessa! Niin kostea, mehevä ja suuhunsulava koostumus, ettei ala tökkimään edes viimeisten lättyjen kohdalla. Toki mustikoiden tilalla voi käyttää mitä tahansa muita marjoja, joita metsät ja pellot meillä pian tursuu! Itselläni pakastimesta loppu jokaikinen muu marjalajike paitsi mustikka, mutta aion heti kesällä kokeilla näitä tuoreilla mansikoilla, mmmm… Nää lätyt on mun lemppareita tällä hetkellä!

IMG_8208.JPG

IMG_8210.jpg
IMG_8212.JPG
IMG_8215.JPG
IMG_8219.JPG

Mustikkaproteiinipannukakut
10 pientä lättystä

1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl maustamatonta jugurttia
1/2 banaani
1/2 dl mustikoita
1 scoop (30g) Vaniljan makuista heraproteiinijauhetta
2 valkuaista tai 1 kokonainen muna
1/2 tl kanelia
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl vaniljajauhetta

Sauvasekoittimella/blenderissä kaikki aineet sekaisin kunnes tasaisen taikinan koostumus saavutettu. Paistetaan pannulla öljytilkassa pieniä lettuja molemmin puolin KÄRSIVÄLLISESTI! Älä yritä kääntää liian aikaisin, rakenne on sen verran heikko että lätty tod.näk. hajoaa. Mikäli tiedostat heikot pannukakkujenpaistotaitosi, voit käyttää taikinassa vähän enemmän joko kaurahiutaleita tai proteiinijauhetta. En ole täysin varma mitä se tekee mehevyydelle mutta mielummin lätyt ehjinä lautaselle.

Nää on niin meheviä että säilöminen jääkaapissa onnistuu loistavasti ilman että lättyset kuivuvat ja nahistuvat. Itseasiassa maku parani jääkaapissa vietettyjen tuntejen jälkeen kun ne söi viileänä. Kaipa ne voi uudelleenkin lämmittää mutta omasta mielestä maku tuli ehkä jopa paremmin esille jääkaappikylmänä nautittuna! Eli tässä hyvä resepti vaikka aamukiireisille! Paista illalla, syö aamulla 🙂

Kaloreita koko satsiin (huom 10 pientä lettua!) kertyi 340 kcal. Itse tein yleensä niin että paistoin aamulla koko satsin, söin puolet aamiaiseksi ja otin toiset 5 lättyä evääksi jotka vedin ennen salisessiota koulun jälkeen. Nam!

IMG_8233.JPG
aamiainen…

IMG_8251.JPG
…ja ei-niin-kauniina-säilynyt eväs. Hyvältä maistui silti! Lisukkeena sokeritonta karhunvatukkahilloa ja pakastemustikoita.

Viikonloppua pukkais huomenna! Itse meen Helsinkiin armaani luokse, mitä suunnitelmia teillä on? 
Palataan! 

x Kaisa

Kommentit (39)
  1. Hei ja kiitos ihanasta blogista. Minä olen vasta nyt törmännyt ohjeissa näihin proteiinijauheisiin enkä oikein tiedä mitä kaupasta olisin hakemassa voisitko vinkata vaikka tuotenimillä joitain hyviä leivontaan /ruoanlaittoon sopivia kiitos

  2. Nää pannarit oli tosi hyviä, siskollekin kelpasi.. 🙂 kesäkurpitsalasagnekin hävisi jääkaapista kovin nopeasti, iskän mukaan oli parasta lasagnea ikinä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *