Minusta tarjottiin tuhat kamelia

Ai että, nyt ovat säät hellineet! Agadiriin tultuamme onkin porottanut aurinko ja laukun pohjalle litistyneelle uimapuvulle on tullut vihdoin käyttöä. Kaikki täällä Agadirissa puhuvat siitä, miten kylmä kaupunki Marrakech on ja miten täällä Agadirissa paistaa ikuinen aurinko. Thank God! (Tai kuten Carrie totesi heti perään: ”I mean, thank Allah!” Tiesittekö muuten, että Sinkkuelämää kakkosen Abu Dhabi -kohtaukset on kuvattu Marokossa? Olin niin pettynyt saadessani kuulla tämän vasta täällä! Muuten olisin esim. perehtynyt tähän artikkeliin, ja suunnitellut vierailumme kaikkialle, missä leffaa kuvattiin t. sinkkisfani95)

marokko-thegoodmorning.png

Meininki Agaririssa on kyllä ihan eri kuin Marrakechissa. Täällä on huomattavasti enemmän turisteja ja ilmapiiri on pukeutumisen suhteen rennompi ja länsimaalaisempi. Marrakechissa rakastin sen erikoista ja intensiivistä tunnelmaa, täällä aurinkoa ja kilometrien pituista hiekkarantaa.

Täytyy kyllä sanoa, että en ikinä olisi uskonut ensivaikutelman jälkeen, kuinka paljon alan Marokkoa fiilaamaan. Tuntuu haikealta lähteä. Ajatus jopa vähän masentaa. Marokko on juuri sopivan eksoottinen maa olematta kuitenkaan yhtään turvaton. Päinvastoin. Tuntuu välillä, että täällä on turvallisempaa kuin Suomessa. Kukaan ei ole humalassa eikä aineissa kaduilla, kukaan ei kosketa ilman lupaa, täällä ollaan todella kunnioittavia toisia ihmisiä kohtaan ja vaarallisinta mitä voi tapahtua on taskuvarkaus tai jonkun kauppiaan päätös siitä että nytpä muuten myyn tuolle turistille tämän rannekorun. Täällä myös vastataan aina hymyyn. Mieleeni on jäänyt vahvasti erään naisen silmät, jotka hymyilivät minun hymylleni, kun hänestä ei juuri muuta näkynyt.

Tai no, niin. Ainakin täällä ollaan turisteille ystävällisiä. Eihän sitä osaa muusta sanoa.

palmtree.png

Kaiken kaikkiaan olisin halunnut päästä enemmän kontaktiin paikallisten naisten kanssa. Harva nainen tosin osaa englantia ja esimerkiksi vain 40% marokkolaisista naisista osaa lukea. Kaikki kauppiaat, taksikuskit ja tarjoilijat ovat miehiä, joten naiskontaktit jäi oikeastaan vain erääseen hennatatuoijaan, joka oli kyllä kunnon business woman. Pyysi ihan älytöntä hintaa tatuoinnista, joka oli jo tehty, niin ettei keskutelun varaa oikein jäänyt. Täällä yleinen tapa myydä on muuten vedota pariskunnan väliseen rakkauteen. Esim. kiristää miestä maksamaan ja vedota siihen, että kai tämä naisesi ansaitsee kyseisen esineen/palvelun. Ai että mitä vääntöä on välillä ollut noiden kauppiaiden kanssa! Tämä saattaa kuulostaa ahdistavalta, ja sitä se aluksi onkin, mutta kun paikalliseen tapaan tottuu, huomaa, että täällä kaupanteko on kuin leikkiä, ei vakavaa ja jäykkää kuten Suomessa. Siinä nauretaan, ehdotetaan älyttömiä ja tingitään vielä älyttömämmin. Mitään ei oteta kovin vakavasti ja tilanteessa ollaan todella läsnä. 

Joissain tapauksissa, kuten esim. juuri tämän tatuoijanaisen kohdalla, maksaa kyllä mielellään. Tatuointi oli nimittäin todella upea ja hän taiteili niitä ollessaan raskaana. Muutenkinhan sitä tukee mielellään naistaiteilijaa. Kannattaa muuten hennatatuointien kohdalla tarkistaa, onko kysessä luonnollinen henna vai musta henna. Musta hennan sisältämä kemikaali voi aiheuttaa kemikaalisen palamisreaktion ihossa ja jättää arvet tai herkistää koko loppuelämäksi hiusväreille. Itsehän en tiennyt tästä mitään ja sain luultavasti mustan hennatatuoinnin, mutta toistaiseksi iho on vain vähän rupeutunut hennan kohdalta, kun tatuointi ikään kuin kuoriutuu pois. Pitää tehdä vielä herkkyystesti ennen seuraavaa hiusten värjäystä varmuuden vuoksi.

Ainiin, oli minulla Marokossa toinenkin naiskontakti! Eräät nuoret naiset rannalla, jotka huusivat takanani varmaan viisi kertaa ”madmoiselle!”, ennen kuin tajusin, että he tarkoittivat minua. Käännyin, ja he halusivat ottaa kaikki kanssani kuvan. Että sellainen länsimaalainen erikoisuus täällä olen minä.

souk.png

Länsimaalaisesta erikoisuudesta tuli muuten mieleen eräs mekonsovituskeissi. Täällä myydään paljon upeita marokkolaisia mekkoja ja eräässä kojussa päätin uskaltautua sovittamaan sellaista. Lopputulema oli se, että ympärilläni hyöri kolme ystävällistä marokkolaista miestä, jotka riitelivät aina välillä arabiaksi siitä, kuka sai noukkia ylähyllyltä seuraavan mekon ja kuka sai vetää kengät ulos pussista ja ojentaa ne minulle sovitettavaksi. Istuin tuolilla, minulle tarjoiltiin minttuteetä ja kun Sambu tuli paikalle, he kehuivat minua hänelle: ”Is this your wife? Very beautiful! Lucky man!” Huomatkaa siis, että paikalliseen tapaan olin Samuelin omaisuutta, joten minua kehuttiin hänelle, ei minulle. 😀

Lopulta jouduin toteamaan, etten taida ottaa mitään sovittamistani mekoista tai kengistä ja valmistauduin vartin pituiseen vääntöön, ja siihen, että kauppiaat seuraisivat minua seuraavat sata metriä tyrkyttäen mekkoja, mutta sainkin vastaukseksi hymyillen: ”It’s okay. Thank you very much!” 

Eräs kauppias toisaalla vitsaili tarjoavansa Samuelille minusta tuhat kamelia, mikä on rahassa jotain puolesta miljoonasta miljoonaan euroon. Sambu sai siis mahdollisuuden toteuttaa miljonääritavoitteensa, mutta päätti jättää välistä. Awww!

Kommentit (6)
  1. Nyt olen kyllä vähän pettynyt. Samuel paasaa haluavansa olla miljonääri ja sitten kun tilaisuus tulee, hän kieltäytyy?? Kyllä tavoitteiden eteen pitää vähän olla valmis tekemään uhrauksia. Vähän pahaa pelkään että toista miljoonan taalan tilaisuutta ei tule ennen tavoitepäivää…

    1. Kyllä Samuelin pitäis nyt pitää palaveri itsensä kanssa että miten meni noin niinku omasta mielestä. :/ Onni tarjottiin tarjottimella, mutta ei kelpaa ei.

  2. Mukava kuulla, että reissu meni loppujen lopuksi nappiin! 🙂 Ja nyt kyllä syttyi itselläkin matkakuume! Ja hahah, niin ihanan lämpöä huokuva, naurua aiheuttava ja positiivinen postaus eli kiitos! <3

    Elisabet | http://www.fashionpoetry.eu

    1. Haha, kiitoksia! 😀 Onnistui lopulta, vaikka olisihan se ollut kiva kokemus ilman lämpäkin. Mutta nyt kun lämpö piti vielä ”ansaita” niin kyllähän se tuplasti paremmalta tuntui! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *