Mitä kuuluu?

Ihanaa kesää rakkaat. (Kyllä tätä saa kesäksi kutsua, vaikka joutuisikin keinumaan villakangastakki päällä.)

Mitä teille kuuluu? Täällä on ollut ilmassa pientä writer’s blockia. En muistanutkaan, miten kamalaa kirjoittaminen voi olla silloin, kun kaikki mitä sormet naputtelevat, on vain yksinkertaisesti ihan kamalaa. Kaikki lauseet ovat ristiriidassa sisäisen olotilan kanssa. Luulen että kirjoitusblokki voi olla kyvyttömyyttä sanoittaa ajatuksiaan ja tunteitaan, tai yksinkertaisesti merkki siitä, ettei päässä ja sydämessä liiku mitään valmista. Kuiva kausi. Kaikki on vasta tuloillaan.

Ylipäätään elämä jaksottuu antamis- ja ottamiskausiin. Välillä on kausi, jolloin lukee kirjoja, kuuntelee podcasteja, haluaa tavata uusia ihmisiä ja imeä itseensä inspiraatiota. Sitten tulee kausi, kun voi lukkiutua pieneen mökkiin metsän keskelle yksinään ja vain luoda. Ilman mitään ulkoisia ärsykkeitä. No, blogin päivittämättömyys on kuitenkin aiheuttanut pientä stressiä ja ollut mielessä sen verran intensiivisesti, että lähes viikon kirjoitusblokki-kärvistelyn jälkeen päätin tehdä sen, mitä pitää tehdä aina kun jokin on liian vaikeaa: madaltaa odotuksia ja vaatimuksia. Tehdä vain jotain. Tehdä vaikka paskaa, mutta Elizabeth Gilbertin sanoin ”to create something is always better than to create nothing”

Joten tässä sitä mennään. Toimii muuten tämä metodi ihan kaikkeen. Jos on ylitsepääsemättömän vaikeaa lähteä kymmenen killometrin lenkille, kahden tunnin joogaan tai killerisalisessiolle, niin mene vaikka vain maahan makaamaan ja venyttele vähän. Tai mene parvekkeelle ja tanssahda vähän. Pääasia että ruho heiluu. Ja eihän sitä tiedä, siitä saattaakin vahingossa innostua ja lopulta juostakin 10 kilometriä. Tai vaikka yhden. Sekin on enemmän kuin 0.

Miten on kesä alkanut? Mistä haluaisitte lukea? Olen saanut toiveen kirjoittaa niinkin kesäisestä ja inspiroivasta aiheesta, kuin kuolemasta, mutta se odottaa ja kypsyy vielä. Siis odottakaamme. Sillä mikään ole pahempaa luettavaa kuin kesken kaiken uunista riuhtaistu raaka kuolema. Kypsä kuolema sen sijaan lohduttaa, rauhoittaa ja tuo onnen tähän hetkeen.

Kuva: Samuel Glassar

Kommentit (1)
 1. Hahaha. Repesin.

  T. Kuolemapostausta toivonut.

  Hyvä, että kypsyttelet aihetta!

  in the meanwhile kirjoitusideoita:

  miten liikut nykyään?
  mitä mieltä olet muutenkin terveellisistä elämäntavoista (ajoissa aina nukkumaan, säännölliset ruoka-ajat yms yms vs. hetkessä ehkä hiukan epäsäännöllisemmin ja epäterveellisemmin eläminen)?
  musiikkisuosituksia
  ystävyys ja ystävät
  uusiin ihmisiin tutustuminen
  jooga
  henkisyys
  uskonto
  lempisanonnat

  ….

  näin jotain mainitakseni..

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *