Mitä mä Puolassa teen?

Anteeksi, etten ehtinyt palata eilen! Olin ehkä turhan optimistinen luullessani, että ehtisin reissunpäällä kirjoittaa mitään valmiiksi, vaikka aina hyvän hetken sattuessa räpelsin ylös joitain instantteja ajatuksia. 

No, nyt on saavuttu sateiselle Helsinki-Vantaalle, hinauduttu himaan, istuttu työpöydän ääreen ja muistelot voivat alkaa. Kahvimaito on loppu ja jääkaappi näyttää siltä, miltä reissun jälkeen aina, mutta koitan selviytyä! Tämän kun saan purkkiin niin juoksen poikaystävän kainaloon, poksahtaa shampanja ja alkaa pre-juhannuksen vietto!

karviainen

Kuten Instagramista saattoi huomata, olin siis työmatkalla Puolassa keskellä täydellistä landea paikassa nimeltä Radziejowice. Ihanaa kun bloggaaminen vie muuallekin kuin Mintun kanssa Pariisiin.

Asia, joka minut Puolaan lennätti oli marjat. Minä, lauma toimittajia ja marjaviljelijöitä ympäri Eurooppaa olimme saapuneet marjakongressiin. Random much? Oh yes, mutta kun on tapana sanoa kaikkeen kyllä, niin kyllähän siinä niin taas kävi, että positiivisesti yllätyttiin. Reissu paljastui älyttömän mielenkiintoiseksi ja hauskaksi irtiotoksi, vaikkei se lomamatka ollutkaan. Olin hyvin otettu kutsusta osallistua mukaan ja täten edustaa Suomen bloggareita!

coffeecongressberrycongressofficemansikkasänky

Tuoreet marjat olivat tapetilla joka päivä, aamusta iltaan. Tapasin mansikkatilojen omistajia, mustikka- ja vadelmabisneksen pyörittäjiä ja kuulin tietoa puolalaisesta marjatuotannosta.

Puolalaiset marjat ovat Suomessa ehkä hieman kyseenalaisen leiman alla ja myönnän itsekin miettineeni niiden tuotantoa. Eihän mikään ole mitään omiin kotimaisiin vaihtoehtoihin verrattuna. Kongressin ja vierailujen myötä sain kuitenkin paljon helposti lähestyttävämmän tatsin puolalaisiin marjoihin. Mikäli tiedotustilaisuudet ja puolalaissetien jorinat marjantuotannosta jaksoi odotella läpi, pääsi nimittäin vierailemaan myös itse marjatiloilla. Se oli reissun paras kokemus! Puola on Euroopan suurin marjamaa, ja siksi oli mielenkiintoista nähdä, mistä esimerkiksi kevään ensimmäiset markettimansikat ovat peräisin ja miltä ne maistuu suoraan pellosta napsittuna.

Marjatiloista on tulossa oma postauksensa! Varautukaa ihanaan kuvatulvaan ja mielikuvitusmatkaan paratiisiin…

kongressikylähotelli3hotelli

Luulin, että tulisin jossain vaiheessa miettineeksi, että mitähän hittoa minä täällä teen viisikymppisten toimittajien joukossa, mutta ihme ja kumma bloggaaja löytää aika hyvin paikkansa oman mediansa edustajana ja mikä parasta, jengi tietää nykyään mitä se tarkoittaa. Bloggaaminen nimittäin.

Ennenkaikkea otin asiakseni aina ohjelman salliessa viettää vapaa-aikaani ulkona lähistössä. Tanssien, lenkkeillen, seikkaillen, tutkien, kuvaten, kuunnellen musiikkia. Nauttien siitä, että olen kaukana kotonta. Kaukana kaikista tutuista tyypeistä. Kaukana kaikesta tutusta. Oli vain minä ja luonto. Tätä olin kaivannut jo tovin.

lakelenkkeilymetsäjalatetanametsä2mestä2lande

Tunnen jostain syystä sanoinkuvailematonta vapauden tunnetta silloin, kun en paljon kerro menemisistäni ja saan liikkua miten haluan. Sitä koin tuolla todella vahvasti. Juuri tuon yllä olevan tönön edustalla. Saavutin yhtäkkiä taas vahvan yhteyden itseeni. Se on yksi parhaista tunteista, mitä voi kokea matkustellessaan.

Kommentit (10)
  1. Heippa Kaisa! Me ollaan kanssa monet kesäloman reissut ajettu myös Puolan läpi, ja ai että nuo maisemat sun kuvissa on niin Puolaa omimmillaan! Puolassa se ruoka oli niin hyvää, mihin tahansa piipahettiin syömään paikallisten kuppiloihin, notku pöydät kaikkea ihanaa! Parasta oli sillonin nuo marjat jokasen puljun takapihalla oli melkeempä omat pellot missä kaikki tuotteensa kasvattivat ja niistä pyöritteli eväitä nälkäisille. Minäkin oon koko elämäni syöny ja juonu eri euroopan maissa kaiken (eli se 2kk per vuosi n. 19 vuoden ajan mitä reissattu), saamatta koskaan mitään vatsapuruja. Sama homma kun ostan kasviksia ja marjoja, ostan monesti mieluummin juurikin ulkomailla ruotettua luomu, koska maku niissä on monesti parempi. Yllä kommentoineelle sanon, että syön päivittäin marjoja aamusin, siellä niitä kuumentamattomia pelottavia vadelmia joukossa aina myös, ja hyvin pyyhkii. Kyllä mä sanoisin niin, että Euroopan alueella tuotettujen kohdalla pätee kaikkialla samat direktiivit, eli ei se suomen kasteluvesi mitään sen maagisempaa ole kuin Puolalainenkaan :). Tsekatkaa esim ruokamyrkytystilastoista miltä vuodelta on viimeisin todettu ruokamyrkytyskytkös noihin vadelmiin esimerkiksi ja tapausten lukumäärät vuosittain… Tottakai on vastuullista varoittaa ja tarpeen, ihmettelen ettei sianlihan kohdilla varoiteta MRSA bakteerisra esim mitään (http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/12/15/superbakteeri-kinkussa-kasikirjoitus)… Sitä kun löytyy Suomesta. Miettikää kuinka vaikeaa MRSA on tuhota sairaalaympäristöstä, kuinkakohan sen tuhoaa omasta keittiöstä perus-Pertsa?

    http://lolimte.blogspot.com

  2. Ite sain kevättalvella pahan vatsataudin puolalaisista puolukoista joita söin kuumentamatta. Kuulemma marjat kastellaan todella likaisella vedellä. Harmi jos näin on? ! Ihana postaus kuitenkin 🙂 <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *