MITÄ TAPAHTUU KUN MEDITOI PÄIVITTÄIN?

Jokailtainen venyttely ei muuten ollut ainoa tapa, joka rutinoitui, kun maskuliinienergia tuli taloon. Sen lisäksi olen ollut Samuelille erityisen kiitollinen meditointirutiinista, jota hän pitää yllä – meille molemmille. ”Meditoidaanko?”, hän kysyy aina samalla sävelellä aamulla heti vedet juotuani tai viimeistään kun aamukahvi virtaa jo suonissa.

Koska olen itse aika huono rutiineissa (lue: kurinalaisuudessa ja maskuliinisessa suorittamisessa), tuohon kehotukseen sisäinen kakarani saattaa reagoida joskus ”yäää, en ehdi, en jaksa, en malta, onko pakko”, mutta kun kakaran malttamattomuudesta huolimatta ristii ne kauniit koipensa, sulkee silmänsä ja alkaa hengittää toisen kanssa samaan tahtin, muistaa pian, miksi meditoiminen on oikeasti ihan ykkösjuttu niin hyvinvoinnin, mielenterveyden kuin menestymisenkin kannalta.

Kesällä meditoin joka päivä, koko ajan – tai ainakin kolmesti päivässä. Jotenkin koko kesästä on jäänyt sellainen kuva, että hilluin jossain parvekkeella, hengitin ja näin tähtiä. Itseasiassa katsoin juuri Google Analyticsiäni ja ihmettelin että mitä helvettiä on tapahtunut kesäkuussa, kun trafiikkia blogissa on ollut olemattoman vähän. Siis koko kuu näyttää siltä, kuin olisin ollut kokonaan poissa internetistä. Sitten muistin, että ai niin joo, olin hippi. Se kuukausi tuli vietettyä meditaatiossa, mikä on tosin antanut hyvän tatsin meditoimiseen näin post-hippi bisnesmuijana. Siinä missä meditointi oli aiemmin minulle itseisarvo, nyt se on lähinnä työkalu.Kun on meditoinut tarpeeksi kauan yksin, on upeaa tehdä se jonkun kanssa, joka on myös meditoinut tarpeeksi kauan yksin. Yhteismeditaatiossa kaikki meditaation ulottuvuudet ja hyödyt nousee mielestäni potenssiin kaksi, ja hulluimmillaan sitä pääsee trippailemaan yhdessä tosi kovaa. Kesällä trippailtiin. Nyttemmin olemme tehneet arkeen sovitettua, ajastettua meditointia, yleensä n. 10-15 minuuttia. Sen perään kun yhdistää vielä yhteisten tavoitteiden ja unelmien affirmointia, niin alkaa ihmeitä tapahtumaan hyyyyvin pian.Niin, mitä alkaa tapahtumaan, kun meditoi päivittäin? No, jokaisen matka meditaatioon (omaan itseen) on tietenkin erilainen, mutta itse olen kokenut ainakin lisääntynyttä selkeyttä, tavoitteiden kristallisoitumista, tärkeimmän priorisointia, tasapainoa, ylimääräisen häsän poistumista, kiitollisuutta, sydäntietoisuuden lisääntymistä, intuition vahvistumista, lempeyden ja armollisuuden lisääntymistä, fokuksen lisääntymistä, motivaation lisääntymistä, parantunutta hyvinvointia, alentunutta stressitasoa, taikaa, supervoimia…

Kuvat: Samuel Glassar

Kumpa meillä kaikilla olisi joku, joka pakottaisi meitä meditoimaan päivittäin – on nimittäin yksi harvoista asioista, jotka on pakottamalla(kin) wörttiä. Jos ei ole, koittakaamme olla itse itsellemme se. Olemme kiitollisia viimeistään minuutin kuluttua aloittamisesta, kun olemme laskeutuneet syvemmälle tietoisuuteen, missä kaikki on aina hyvin.

Kommentit (3)
  1. Voisitteko avata jotenkin paremmin, mitä tämä meditointi käytännössä tarkoittaa. Istutte jalat ristissä, hengittelette silmät kiinni ja mietitte, mitä? Itselle meditointi vielä uutta niin voisitteko kirjoittaa jonkun jutun, miten lähteä liikkeelle, meditointia keltanokille?

    1. Ihana, tottahan toki! Hyvä idea, kiitos siitä 🙂

  2. Mulla on mun päivittäinen venyttely- ja meditointirutiini jäänyt (suosittelen tekemään perusteellisesti ja huolellisesti just tossa järjestyksessä) joten tää teksti tuli hyvään saumaan. Pitääpä palautella mieleen, millainen potentiaali omassa mielessä, tietoisuudessa ja just nyt tässä hetkessä piileekään. Jotenkin se on unohtunut ja mitätöitynyt. Joskus pääsen niin syvälle, että herkistyn ja puhkean kyyneliin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *