Motivaatio hukassa?

Minä uskon luontevuuteen. Uskon siihen, että jos jokin asia tuntuu vaikealta, tuskaiselta, tai ikävältä, se ei ole tarkoitettu tehtäväksi. Uskon, että seuratessamme elämässämme niitä ärsykkeitä ja niitä tarjouksia, jotka tuntuvat meistä huojentavilta ja saavat hymyn huulillemme, menemme aina oikeaan suuntaan.

Täten myös uskon, että jokaisessa meissä piilevä suuri potentiaali tulee käyttöön, kun teemme asioita, jotka ovat meille luontevia. Ne voivat olla asioita, jotka ovat meille helppoja, ominaisia tai ne voivat olla asioita joissa haluamme kehittyä, ja jotka ovat mielekkäitä.

Eikö olekin näin, että oikeat ihmiset tulevat elämäämme, kun teemme niitä asioita, joista nautimme? Jostain kulman takaa, aivan kuin itsestään elämäämme ilmestyy uusi ihminen, jota ei tarvinnut pakottaa tai etsiä mistään. Hän vain tupsahti. Uskon, että he ovat niitä ihmisiä, jotka pysyvät elämässämme ilman suurempia pinnistelyjä, ilman suunnittelua siitä, milloin on aikaa tavata, ja ilman pohdintaa siitä mitä tekemistä keksisi. Heidän kanssaan on luontevaa olla ja viettää aikaa, ja vaikka heistä ei hetkeen kuuluisi, tiedät että he ovat yhä tallella. Tunnet sen.

Minun mielestäni on mielenkiintoista, kuinka ihmiset yrittävät niin paljon väkisin asioita. Aivan kuin kaikki maailmassa romahtaisi, jos emme jatkuvasti koittaisi pyristellä vastavirrassa. Mitä jos koittaisit tänään vain olla? Huomaat, että tiskialtaassa lojuvien astioiden lika ei syövytä astioita, eikä sähköpostin inboksi oikeasti räjähdä tai mene tukkoon, kuten usein itsellemme (ja muille) selittelemme. Lihaksesi eivät kuihdu, eikä rasvavarastosi tuplaannu, mikäli otat vähän rennommin treenien kanssa. Päin vastoin, saatat saada lisää intoa ja energiaa lähteä liikkumaan.

untitled

En kannusta ketään ”laiskuuteen”, ja mielestäni koko sana on epätarkka, sillä ”laiskuutta” ei ole oikeasti olemassa. On vain olemassa ihmisiä yrittämässä tehdä asioita, joita heidän sisin ei tahdo tehdä. Monet ”laiskat” ihmiset olisivat varmasti tuottavia ja motivoituneita omalla tavallaan, mikäli kohdistaisivat potentiaalinsa itselleen tärkeisiin asioihin.

Mielemme on nimittäin niin kummallinen, että kun hetkeksi päädymme ajattelemaan asioista tyynesti, mieli alkaa motivoitua sille luonteviin asioihin. Minulle blogilomat toimivat niin, että päättäessäni jäädä lomalle ja ilmoittaessani siitä postauksella, koen niin huojentavan olon, että jo saman päivän aikana saatan olla taas kirjoittamassa, sillä se on minulle luontevaa.

Kommentit (17)
  1. Sinulla on kyllä taito kirjoittaa ja saada immeinen ajattelemaan. 🙂 Olet ihanan positiivinen ja hauska persoona.

  2. Ihana lyhykäinen postaus 🙂 mulla on kauheasti stressiä nyt aivan kaikesta, tämän lukeminen sai minun sisälläni ”huh” olon. Kiitos paljon siitä 🙂 Kyllä elämä järjestyy kun antaa sen mennä omalla painollaan eikä yritä liikaa 🙂 Samoin kävi treenaamiseni kanssa, silloin kun yritin liikaa ja asetin isoja kilottavoitteita, luovutin monesti ja paino jojoili. Nyt otan rennosti ja treenailen koska se on hauskaa ja on treeni fiilis. Nyt paino on laskenyt ja pysynyt siinä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *