Mustapapubrowniet

IMG_8519.JPG

Huh! Tässä tulevat browniet, joiden reseptiä on väännetty monen monituista kertaa. Svarta bönoreita on kannettu kaupasta kolmin käsin ja jääkaappikin on pari vuorokautta notkunut purkitettuja suklaaleivoksia valmistusjärjestyksessä. Välillä meenasin jo luovuttaa koko reseptin suhteen, mutta maistettuani taas purkin nimeltä ”eka yritys” sisältöä huomasin että eteenpäin ollaan menty ja jaksoin yrittää taas uuden kerran.

Moni teistä on varmaan kuullut mustapapubrownieista, eivätkä ne mikään mun keksintö olekaan. Ensin kokeilin netistä löytämääni melko suosittua jenkkiläistä reseptiä, mutta maku oli kyllä aika kamala. Maistui siis kirjaimellisesti papubrownieilta. Ideana papujen hyödyntäminen leipomisessa kuitenkin kiinnosti, joten päätin lähteä kehittämään löytämääni reseptiä ja kaiken työn tuloksena esittelen teille omat brownieni!

Näitä brownieita ei muuten sitten nautita lämpimänä suoraan uunista, ehei! Yksi syy, miksi browniet ei tuntuneet onnistuvan ollenkaan oli se, että maistoin niitä tietenkin heti lämpimänä. Ja pavultahan ne maistui. Paistetulta pavulta. Suuri oivallus oli kuitenkin se, että siinä vaiheessa brownie ei ole vielä läheskään valmis. Nämä papuleivokset nimittäin tarvitsevat yön yli tekeytymisaikaa jääkaapissa! Viimeisessä versiossa papu ei maistunut enää ollenkaan jääkaapissa vietetyn vuorokauden jälkeen. Voi sitä voiton riemua! Ruokabloggaajan tähtihetkiä…

IMG_8533.JPG

Pahoittelen huonolaatuisia kuvia!! Voihan perskule sentään, just sillon kun satsi tuli uunista ulos niin tottakai ulkona oli jo hämärää. On se vaikeeta olla ruokabloggaaja (tai varmaan ylipäätänsä bloggaaja) kun pitää kaikki tekemisensä ajoittaa ulkonta tulevan valonmäärän mukaan.

IMG_8489.jpg

IMG_8492.JPG
IMG_8501.jpg

Mä tiedän mitä te ajattelette. Ja kyllä, nuolin sauvasekoittimen pään. Eikä terät haitannu yhtään.

IMG_8507.JPG
IMG_8508.JPG

IMG_8520.JPG
IMG_8527.jpg

Mustapapubrowniet

2 prk Go Green mustia papuja (n. 314g)10 taatelia3 munaa1 tl leivinjauhetta1/2 tl vaniljajauhetta3/4 dl kaakaojauhetta (tai halutessasi hieman enemmän)1 dl makeutusta (esim Canderellin Green Stevia, löytyy tavallisista ruokakaupoista)1/4 dl vahvaa kahvia (tai muuta nestettä)
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Huuhtele ja kuivaa pavut. Surauta sauvasekoittimella pavut ja taatelit tahnaksi. Kärsivällisesti vaan, mitä tasaisemman ja paakuttomamman tahnan saat, sitä paremmat browniet saat 😉 Lisää kaikki loput aineet ja surauta vielä sauvasekoittimella tasaiseksi taikinaksi. Tarkista maku! Vuoraa vuoka (itse käytin leipävuokaa) leivinpaperilla ja kaada taikina siihen. Paista uunissa n. 35 minuuttia. Kun taikina tuntuu kiinteältä ja ehkä vähän lohkeilee pinnasta, ota se pois uunista, jäähdytä, ja laita jääkaappiin tekeytymään. Seuraavana päivänä browniet ovat valmiita syötäväksi.

Yön aikana kaakaojauhe ja papu käyvät taistelua. Kaakaojauheen pitäisi voittaa papu ja hävittää sen maku kokonaan. Toivottavasti teillä käy myös niin! Kalsuja koko taikinassa on n. 930kcal. Siitä voipi sitten laskea paljon tulee per pala, kun leikkaa mötikän samankokoisiksi annoksiksi. Se tulee olemaan jotain 100-150 paikkeilla, ellet leikkaa jättipaloja 😉 Tää resepti on kans sarjassa ”normaaleiden makuun”, sillä ihme kyllä herkkuhiiri äitini ylisti browniet taivaisiin ja ehdotti niitä jopa tarjoiltavaksi mun ylppäreissä! 😀 Itse kyllä aijon kehitellä sinne jotain vielä mahtavampaa. Jos muuten haluaa näistä vielä herkullisempia niin joukkoon voi lisätä rouhittua tummaa suklaata! 🙂

x kaisa

Kommentit (45)
  1. Malttamattomana odottelen, kun suosikkikakkuni paistuu uunissa. Viimeksi siskoni sanoi brownien maistuvan liikaa kahvilta, niin korvasin nyt kahvin sitruunamehutiivisteellä. Lisäksi korvasin vaniljajauheen vaniljauutteella (n. vajaa tl) ja kaakaota laitoin n. 1dl (raakakaakaota + perusmakeuttamaton kaakaota + kaakaonibsejä). Taikina oli ainakin taivaallista, pavun maku peittyi jo minusta nyt. En varmasti malta odottaa huomiseen, että pääsen maistamaan 🙂

    1. Tulin vielä kommentoimaan, että sitruunamehun kanssa tämä on minun makuun vielä parempaa kuin kahvilla.

      Kiitos Kaisa todella kivasta ja inspiroivasta blogista! 🙂

      1. Noniin, loistavaa! Pitää itsekin kokeilla joskus suklaa-sitruuna komboa! 🙂 Kiitos paljon <3

  2. Hei! Kuinka monta Canderel Green Stevia-tablettia vastaa 1dl makeutusta?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *