Mustikkaproteiinipiirakka

IMG_8312.JPG

Osana brunssimenua meillä oli piirakkaa! Kun supersuosittua omenaproteiinipiirakkaa oli jo leiponut kyllästymiseen asti ja mustikoiden kukoistuskausi oli huipussaan, päätin vaihtaa omenoiden tilalle tuoreet ja kotimaiset mustikat. Piirakkapohjaan tuli myös joitain muutoksia. Tässä versiossa osa kaurahiutaleista on muun muassa korvattu ruisjauholla. Myös kaneli on jätetty mustikkaversiosta pois.

Mustikkaproteiinipiirakka

1dl ruisjauhoja1 dl kaurahiutaleita2 kauhallista (60g) vaniljaheraa1 tl kardemummaa1 tl leivinjauhetta1/2 tl suolaa
2 munaa (tai 4 valkuaista)2 todella kypsää banaania1/2 dl vettä1/2 dl maitorahkaa
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Muussaa/soseuta banaani ja lisää munat, vesi ja rahka joukkoon. Yhdistä kuiviin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voidellulle/leivinpaperilla vuoratulle vuoalle ja lisää päälle tuoreita mustikoita reippaalla kädellä. Paista hieman alle puoli tuntia. Tarkista välillä ettei piirakka paistu yli, muuten lopputulos on jonkin verran kovempi ja kuivempi. Piirakka on hyvä nostaa uunista pois vielä vähän kosteana. 

Piirakkaa voi nauttia kastikkeen kanssa, joka syntyy helposti maitorahkasta, maidosta ja makeutuksesta (tai proteiinijauheesta). Parasta piirakka on muhittuaan jääkaapissa joitain tunteja/yön yli.

Piirakan valmistusvaiheet on näkyvissä myös brunssivideolla, jonka näet täältä.

pusuja, Kaisa

Kommentit (24)
  1. Tein tätä eilen. Jätin rahkan pois (en käytä maitotuotteita), käytin 2 munaa ja ruisjauhojen tilalla oli Urtekramin gluteenitonta jauhoseosta. Piirakka oli muuten hyvää ja koostumus oli pehmeä, mutta vaniljahera tuli jotenkin yllättävän pistävästi läpi. Ja mietin tota paistoaikaa/-lämpötilaa, kun mä jouduin siis pitää sitä piirakkaa varmaan jonku 40min yliaikaa, koska se ei meinannu paistua keskeltä ollenkaan. Oli ihan löysää. Reunat oli mureat ja kullanruskean väriset. Oisko jotain vinkkiä, miten sais koko piirakan paistumaan kunnolla? Uuni on reilu kymmenen vuotta vanha. Kuulin, että foliota kun pistää päälle niin paistuis?

  2. Olen tehnyt tätä uskomattoman herkullista piirakkaa useampaan otteeseen ja aina se jaksaa yllättää! 🙂 Viime kerrallan kuitenkin unohdin ajatuksissani laittaa taikinaan tuon rahkan/jogurtin ja syödessä ihmettelin piirakan kuohkeutta. Vasta silloin älysin unohtaneeni jotain, mutta kaikkien mielestä piirakka oli jopa parempaa ilman rahkaa! Koostumus oli parempi ja maku vieläkin parempi!! Suosittelen kokeilemaan sitä myös noin. Jatkossa en nimittäin aio edes rahkaa käyttää 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *