Muutos tekee hyvää

Eilen perjantaina aamulla sain ahdistuskohtauksen. Peilistä katsoi mörkö, olo oli tukala, elämä tuntui merkityksettömältä ja tunsin olevani kaikin puolin umpikujassa. En tiedä mistä tämä tunne tuli, mutta tiesin että sen selättämiseen tarvittaisiin jotain radikaalia. No, nössöä tai ei, minun tapauksessani tarpeeksi radikaalia oli leikata kolme vuotta pitkänä ollut letti polkaksi.

IMG_9873

Olin kypsytellyt ajatusta lyhyestä tukasta jo jonkin aikaa, ja tiesin että se oli tehtävä juuri nyt. Ei huomenna, eikä myöhemmin päivällä vaan juuri nyt. Googlasin Helsingistä kampaamon, johon pystyi vain marssimaan sisään ja hoitoon pääsisi saman tien.

Istuin kampaamotuolissa innosta piukeana. Tämä oli juuri sitä mitä olin tarvinnut ja halunnut viikkotolkulla, ehkä jopa kuukausitolkulla. On niin hullua, että joskus kun kaipaa muutosta, se voi olla ihan niinkin pieni asia kuin vaikkapa uusi hiusmalli.

IMG_9866

IMG_9883

Kun katson ennen ja jälkeen kuvia niin olihan tuo pitkä tukka kaunis, mutta voi halleluja miten freesaava tämä uusi on! Vaikka pitkä tukka olisi miten naisellinen ja kauneusihanteiden mukainen, muutos virkistää aina. Ei sitä pitkääkään tukkaa jaksa kauniina nähdä vuodesta toiseen, minun mielestäni.

Olen myös aika menevä mimmi, enkä oikeastaan uhraa hiustenlaitolle sekuntiakaan aikaa. En käytä fööniä, suoristusrautoja, lakkaa, suihkeita tai öljyjä. Ainoat käsittelyt hiuksilleni ovat suunnilleen shampoo, hoitoaine, ja nutturalle. Siispä pitkät latvat, jotka aina jäivät laukun hihnan alle, takin alle tai kaulahuivin sisään alkoivat jo näyttääkin siltä, että niiden paras aika oli eletty.

Hiukset on naisille aika tärkeä juttu, ja ainakin minulle niiden värin tai mallin muuttaminen merkitsee jotain paljon suurempaa kuin pelkän ulkonäön muuttumista. En vielä tiedä mikä on muuttunut, mutta peilistä ainakin katsoo pirteä ja määrätietoinen tyttö, mörkö on poissa. Itseasiassa ahdistuskin on poissa.

Kun näin uuden tukkani, ensimmäinen ajatukseni oli, että tunnen olevani minä taas. Tällainen minä olen. Ainoa negatiivinen ajatus liittyen uuteen tukkaan oli se sama, jota ajattelin myös viime vuonna, kun leikkasin otsiksen: miksen tajunnut tehdä tätä aikaisemmin?

IMG_8261

Siispä, jos teillä on mielessä jokin muutos (ulkonäöllinen tai joku suurempi elämään liittyvä), joka teidän on tehnyt mieli tehdä, niin pliis, tehkää se! Vaikka katuisitte sitä, niin voitte turvautua siihen ajatukseen, että sillä hetkellä se tuntui oikelta ratkaisulta. Silloin se ei ole koskaan väärin, sillä se on johdattanut teidät oikeiden asioiden ääreen, vaikka itse teko ei välttämättä sellaisenaan olisi ollut järkevä.

Mutta minä voin ainakin sanoa, että en kadu tukkaa tippaakaan. Ja onhan tämä aika ihana!

Kommentit (52)
  1. Upea tuo polkka

    1. Kiitos! 🙂

  2. Oon kamppaillu tukanleikkuun kanssa jo alkukesästä asti! Kiitos sulle, annoit mulle rohkeutta päätökseen ja tänään marssin parturiin ja tein sen. Nyt tuntuu hyvältä <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *