Näin teet jugurttisi itse!

Keksin tänään vahingossa hauskan idean, kun yritin treenin jälkeen maustaa palautusrahkani banaanilla! Surautin sauvasekoittimella purkin maitorahkaa ja yhden banaanin sekaisin. Huomasin hedelmäkorissa olevan myös nektariineja, joten heitin sellaisenkin sekaan. Lopputulos ei hedelmien vetisyyden vuoksi ollutkaan enää tönkköä rahkaa, vaan löysää kuin smoothie. Aloin lappoa tavaraa kitusiin kunnes sain makuflashbackin: HEDELMÄPOMMIJUGURTTI!

Hyvänen aika! Hedelmäpommijugurtti oli mun ehdoton aamu- ja iltapalasuosikki lapsena. Aloin haaveilla heti kuinka hedelmäpommimainen maku olisi ollut, jos olisin banaanin sijaan laittanut sekaan vadelmia! No, toimi se tuokin kombo. Banaani toi juuri sopivasti makeutta, joten esim. steviaa tarvittu ensinkään.

IMG_3429.JPG
Kolmen ainesosan jugurtti! Tämän tuloa markkinoille saa odotella…

Koostumus oli yhtä kiisteltävissä kuin jugurtinkin – juodako vai lusikoida? Itse lusikoin! Samalla idealla voitte toteuttaa lempparijugurttimakujanne ilman lisättyä sokeria! 🙂 
Saa kommentoida jos on todennut jonkin makukombon toimivaksi tällä idealla!

Ihanaa, aurinkoista keskiviikkoa kaikille!

Kommentit (9)
  1. Tuo banaanilla makeuttaminen on elävän ravinnon harrastajilla vanha kikka ja todella näppärä. Sillähän voi tosiaan makeuttaa blenderissä lähes minkä tahansa sekoituksen syötävän makuiseksi. Esim. kitkeriä(kin) vihanneksia sisältävän yyberterveellisen vihersmoothien saa syötävän makuiseksi kun mukaan heittää yhden banaanin (tässä puhutaan siis hard core -terveellisestä – selleriä, hapankaalia, jne. :). Lapsetkin saa banaanin avulla syömään jotain terveellistä (siis makeuttamalla sillä smoothiet/pirtelöt) ja monet raakaruokaa syövät himourheilijat melkein elävät banaaneilla :). Magnesiumista ei silloin tule puutetta, ja energiaahan banaani antaa paljon ja terveellisessä muodossa.

    Oletkos jo kokeillut maailman yksinkertaisinta ja luultavasti myös terveellisintä jäätelöä? Eli jäädytetään kuoritun banaanin palaset pakastimessa, sitten surautetaan nämä jäiset banaanit tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi, joka on siis se jäätelö – normijäätelön lailla silkinpehmoista ja kylmää mutta ei sula kuten normijäätelö.

    No, se banaanista. Varsinainen syyni kirjoittaa oli kiittää ihanasta blogistasi ja ihanista luovista ratkaisuistasi kuinka soveltaa terveellisempiä raaka-aineita ruuanlaittoon. Löysin sivuiltasi upeita vinkkejä, suolaiset muffinit, pizzapohja, tortillat jne. Toivottavasti jatkat blogin pitoa ja luovaa terveysruuanlaittoa vielä pitkään!

  2. Juurikin aloin mättämään omaa rahkajugruttia, kun tulin tänne kyttäämään! 😀 Rahka menee smoothieissa kyllä oikeastaan minkä tahansa kanssa. Ja muutenkin. Ja ilman mitäänkin. Nyt alkaa jo oikeastaan tuntua siltä, että se on ose standardimaku, jota ei enää edes maista 😀

    Tuli tuosta hedelmäpommistasi mieleen, että tykkään joskus tehdä esim. piña colada -huttua niin, että isken rahkan sekaan kookosmaitoa ja ananasta. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *