NIGHT SWIM ZEN

Landella ollaan. Heräte-lande on paras lande. Se menee näin:

Herääminen Helsingissä + ”onpa Helsinki tylsä, voisin lähteä landelle” -ajatus = samana iltana syvällä Savon syleilyssä ihan zen miettien, että kuka se aamupäivän Helsinki-Kaisa oikein oli? Mitä se oikein ajatteli tehdä elämällään? Miksei kaikki ihmiset vaan asu landella ja nauti elämästä ja mansikoista? Täällä ollessa on pakko päästä iltaisin uimaan. Helsingin meriveteen verrattuna lähilampi on kuin linnunmaitoon laskeutuisi. Laitan lumpeen päähäni ja uin ihan yksin. Kuuntelen musiikkia puhelimestani, hengitän. Hiekkaa uikkarin sisässä. Juon välissä vettä: Suomen raikkainta, Suomen parasta. Ilmassa tuoksuu kesäilta ja alkava kesäyö. Lempituoksujani. Olen ihan yksin, mainitsinko jo? Se tuntuu hyvältä mainita uudestaan, sillä se on upea tunne.

Minulla on laukussa vesipullon lisäksi myös autonavain. Auto odottaa parkissa, ja voin halutessani ajaa vaikka koko yön. Ilman päämäärää. Antaa märän tukan levätä olkapäillä ja kuivua hitaasti samalla kun moottoritien valot välkkyvät ohitseni. Tai voin ajaa takaisin kotiin, avata jääkaapin oven ja napata viiden kilon mansikkalaatikosta pari, irroittaa karan ja haukata.

Ja kun sitten olen valmis käymään nukkumaan, saan kömpiä pehmeisiin lakanoihin. On niin hiljaista, että korvien kestää hetki totutella. Tiedän, että tulen nukkumaan kesän parhaat unet. Follow your heart – even when it takes you to Eastern Finland with zero plans. (Especially then.)

Kommentit (2)
  1. Osaan niin samaistua näihin fiiliksiin. Onnea on se, että vanhemmat asuu landella (ja on itsekin saanut kasvaa ja varttua keskellä luontoa). Mulla on takana ihana viikonloppu luonnon helmassa Hämeessä ja ai että, täällä sitä jotenkin pysähtyy ja puhdistuu ihan eri tavalla mitä kaupungissa.

    Haleja uuteen viikkoon!<3 ja ps. mun mielestä tää 7am uus postaus-systeemi on ollu aivan ihana!

    1. Joo samat sanat, tässä just matkalla takaisin stadiin ja hiukset tuoksuu ihanalta luonnolta! <3 Haleja sinnekin! Mahtavaa et oot tykänny, pidetään siis yllä 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *