Omien reseptien top 5

Nyt kun on ollut jonkin verran puhe uusista resepteistä ja niiden julkaisutahdista, niin palautellaampa mieliin muutamia aikaisemmin ilmestyneitä kokeilemisen arvoisia reseptejä. Olen kolunnut kaikki reseptini läpi, joita löytyikin yli 50, ja valinnut sieltä viisi mielestäni onnistuneinta. Valinta oli tosi vaikea, sillä reseptit ovat niin erilaisia keskenään ja niiden kaikkien luojana rakastan tietysti jokaista mussukkaani tasavertaisesti, kuten jokainen hyvä äiti.

Kaisa arvioi itse: The Good Morning -blogin viisi hittiä:

Mutsku

Nyt syksyllä julkaistu mutakakku kirii kyllä kärkeen, en siis turhaan aloittanut sen postausta sanoin: ”Tehkää mitä tahansa elämällänne, mutta luvatkaa minulle että kokeilette tätä mutakakkua” On se vaan niin kuolettavan hyvää! Reseptissä ei ole käytetty jauhoja, sokeria tai kovaaa rasvaa lainkaan. Todellinen superfood-pommi! Mutakakku on todella suklaisen makuista ja tyydyttää kyllä suklaanhimot pienelläkin palalla. Koostumus ihanan tahmainen, jopa moussemainen. Resepti löytyy täältä.

Isompimaapähkinä

Tokan sijan ansaitsee ihana juustokakku, joka syntyi kesällä pitkän kypsyttelyajan jälkeen. Muistan kun sain tämän reseptin valmiiksi. Olin niin innoissani tästä ja ajattelin heti kokeilla lukuisia erilaisia juustokakkuja, mutta nyt se on jotenkin jäänyt. Pitää äkkiä korjata tilanne! Tehkää tätä ja ette koskaa enää tule sanomaan, että terveellinen ei voi maistua syntiseltä. Syöttäkää vieraillenne, he eivät ikinä arvaa mitä parhaillaan syövät. Reseptiin pääset painamalla tästä.

Prodepannari

Kesällä alkunsa saanut suomalainen uunissa paistettu pannukakku pääse kolmannelle palkintopallille! Halusin jotain vaihtelua jenkkityylisiin pannulla paistettuihin pannukakkuihin, ja keksin parin epäonnistumisen kautta tehdä pannaria uunissa. Eräs suuri (ehkä) virhe oli syöttää tätä ystävilleni, he nimittäin sen jälkeen kinusivat tätä harva se päivä milloin jälkiruuaksi ja milloin aamupalaksi… Nyt he taitavat olla kylläkin unohtaneet jo tämän, huh! Resepti täällä.

Uuttasettiä

Neljäntenä ihan huikean suosion saanut omenapiirakka ja sen sisar mustikkapiirakka. Niputan nämä samaan reseptiin, sillä niiden ainesosissa ei ole paljonkaan eroa ja kumpikin on ollut yhtä suosittu teidän keskuudessanne! Tässä piirakassa on niin huikeat ravintoarvot, ettei mikään estä sinua syömästä sitä vaikka joka päivä. Itse tykkään että jääkaapissa on aina jotain terveellistä hyvää, vaikkapa tällainen piirakka, josta voi sitten ottaa palan aina kun makean himo yllättää. Näin estää itseään sortumasta jatkuvasti epäterveelliselle linjalle. Syö aamiaiseksi, välipalaksi, iltapalaksi, palautuspiirakkana tai buustina ennen treeniä. Ihan milloin vaan! Oivaa murkinaa myös vieraille tarjottavaksi. Olen saanut monia kommentteja, kuinka tätä piirakkaa on viety mm. töihin, kaverin syntymäpäiville jne. Ja hyvin oli maistunut! Omenapiirakan resepti täällä ja mustikkapiirakan täällä.

AUTTAKAA!

Viimeinen palkintopallille yltävä resepti oli vaikea valita. Päädyin näihin uunituoreisiin eli vasta julkaistuihin puuroleipiin, sillä olen edelleen aika innoissani näistä. Puuron maku käy leipään kuin nenä päähän. Jokainen puurofani tulee rakastamaan näitä leipäsiä! Soveltuu erittäin hyvin myös vauvoille ja lapsille, mikäli suolan ja leivinjauheen jättää pois, ja ruisjauhon korvaa blenderöidyillä kaurahiutaleilla eli kaurajauhoilla 🙂 Yllätä puolisosi tai tyttö-/poikaystäväsi vähän erilaisella puuroaamiaisella. Tietysti sänkyyn kannettuna, äläkä unohda kahvia! 🙂 Resepti täältä.

Kommentit (32)
  1. Hei apua! Noi linkit omena- ja mustikkapiirakkaan ei ole toiminut moneen viikkoon :(. Haluu (lue: tarvii!) noi reseptit ;). Njam!

    1. Apua! Korjaan heti kun pääsen koneelle. Haun kautta voit löytää kyseiset reseptit :)oikealta löytyy hakukenttä!

    2. Nyt pitäisi näkyä? 🙂

  2. Hei!

    Tein eilen mutakakkuasi, tuli muuten tosi hyvää, ainoa ongelma on se, ettei siitä pysty oikein leikkaan paloja kun alaosa ei pysy ihan kasassa vaan on vähän löysähköä. Osaisitko sanoa mikä meni vikaan? Ihan ohjeen mukaan olin tekevininäni! 😀

    1. Juu, sehän on siis todella kosteaa ja löysää se koostumus! 😀 mutta itse ainakin paloja pystyin leikkaamaan.. hmm.. ehkä kokeile laittaa ensi kerralla vähemmän nestettä?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *